utěsnění olejove vany
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
utěsnění olejove vany
Zdravím všechny. Již od nabiti kacka se snažím ale marne o utěsnění olejove vany
Originál sem vyhodil .nebyl k použíti koupil sem korkove a taky tekla
Zkoušel sem i silikony červený pak cerny od wyrta a furt tece
Ted ale chci uz konecne docilit aby neukapla ani kapka tak se ptam co používate vy
Kazdy me radil neco jineho ale nevim
Mam typ na Hylomar M
Pry super
Kámoš co dela hydropohony me ho doporučil
Originál sem vyhodil .nebyl k použíti koupil sem korkove a taky tekla
Zkoušel sem i silikony červený pak cerny od wyrta a furt tece
Ted ale chci uz konecne docilit aby neukapla ani kapka tak se ptam co používate vy
Kazdy me radil neco jineho ale nevim
Mam typ na Hylomar M
Pry super
Kámoš co dela hydropohony me ho doporučil
Re: utěsnění olejove vany
Spíš se zeptáme? Jak máš tu vanu křivou a jak máš hlavně vymačkané dovnitř dírky na šroubky????
Vanu uz sem koupil novou plytkou hlinikovou
Po přiloženi pravitka je rovna ve všech směrech takže nevidim důvod proc netesni
Podle me tece vycemene ze sroubu přes zavity a pak přes tesneni
Je fakt že už sem zalomil i par šroubů
Ale fakt mi to nejak nejde
Vzdy sem nanesl silikon do vysokych teplot nechal zavadnout pak lehce dotahl a po cca hodině sem to dotahl
Nadruhy den nalil olej a po zahrati byla louzicka tak sem se snažil ještě dotahnout a to me pak praskaly i ty nerezove vysokopevnostní šrouby
A právě jeden znami mi rikal ze ty silikony nejsou moc dobre ze mam zkusit ten Hylomar
Tak nevim at zase nekupuju zbytecne dalsi vec co mi bude doma ležet
Podle recenzi je lepsi nez loktaid
Po přiloženi pravitka je rovna ve všech směrech takže nevidim důvod proc netesni
Podle me tece vycemene ze sroubu přes zavity a pak přes tesneni
Je fakt že už sem zalomil i par šroubů
Ale fakt mi to nejak nejde
Vzdy sem nanesl silikon do vysokych teplot nechal zavadnout pak lehce dotahl a po cca hodině sem to dotahl
Nadruhy den nalil olej a po zahrati byla louzicka tak sem se snažil ještě dotahnout a to me pak praskaly i ty nerezove vysokopevnostní šrouby
A právě jeden znami mi rikal ze ty silikony nejsou moc dobre ze mam zkusit ten Hylomar
Tak nevim at zase nekupuju zbytecne dalsi vec co mi bude doma ležet
Podle recenzi je lepsi nez loktaid
-
Jirka veteran
- Kontaktovat uživatele:
A proč to nechavas zavadnout? Prilep to dokud je to ještě živé,a dotahni,ale ne na krev,jen tak normálně ,předtím,ještě to odmasti třeba benzinem,na styčných plochách nesmí být olejový film. Pokud to takhle uděláš,dam ruku do ohne,ze ti to teče někde jinde a po vaně to jen stéká . Nemusí s toho tam dávat moc ale malo také ne,lepidlo nanes i okolo dírek pro šrouby a šrouby tam musíš mít vsechny. Motor nech 24 hodin v klidu a taky olej nalej az po teto době,a teprve potom to dotahni úplně. Tenhle návod je pro silikon,Hylomar nepouzivam,silikon bohatě stačí.
Hmmmm, utrhnout šroubky na vaně?!
Jo jo i to se stava
Na co sahnu tak to praska
Na co sahnu tak to praska
-
Dmitryservis
Pokud se ti to nedaří utěsnit, tak je dost možné, že chybí kolíček na kole vačkového hřídele, který pohání segment odvětrání motoru. to by jsi, ale měl poznat, protože poleze olej od všad kde jen to jde. Obyčejně namu jen vyklepu, namažu v´še silikonem na motory a za hodinu to šlape, ještě se mi nestalo že by to teklo.
On ten olej tece jen kolem te vany a kolem šroubů
Puvodne nez sem to rozebiral to neteklo a kdyby byl kolicek strihnuty tak to odfukava furt a ne v pravidelnych intervalech
A olej by strikal z toho prefuku ci jak to nazvat
Ja to asy tesnil spatns.vzdy sem tam dal velkou lagu a pak sem to nechal zavadnout a dotahl
Jenze on ten cerveny a jakykoli jiny silikon az tak odolny proti oleji neni protoze se do oleje dostava bit nepatrne množství benzínu a ten ten silikon zere a staci mikroskopicka trhlinka a uz to chcije
To sem vycet nekde na foru
Takže asy koupim ten hylomar a uvidim v cem je chyba
Puvodne nez sem to rozebiral to neteklo a kdyby byl kolicek strihnuty tak to odfukava furt a ne v pravidelnych intervalech
A olej by strikal z toho prefuku ci jak to nazvat
Ja to asy tesnil spatns.vzdy sem tam dal velkou lagu a pak sem to nechal zavadnout a dotahl
Jenze on ten cerveny a jakykoli jiny silikon az tak odolny proti oleji neni protoze se do oleje dostava bit nepatrne množství benzínu a ten ten silikon zere a staci mikroskopicka trhlinka a uz to chcije
Takže asy koupim ten hylomar a uvidim v cem je chyba
To je blbost. Silikon pro motory je určen pro kontakt s ropnými produkty. Já tím těsním i benzínový kohoutek a drží to spoustu let, stejně tak silikonem lepím prasklou membránu v karburátoru a pořád to drží.drumbas píše:....
...
Zásadní je, že ten silikon musí být plně vytvrdlý, než příjde do kontaktu s benzínem a možná i olejem. Plně ztuhlý je v závislosti na síle vrstvy a přístupu vzduchu za den nebo dva. Takže není dobrý nápad to sešroubovat a hned nalejt provozní kapaliny a jet.
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)
Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Michal "Potápka" :-)
Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Presne tak jak pise vise nejmenovany.....
Ono ten silikon za urcutych......podminek je....odolny vuci vsem....ropnym latkam benzinu atp.
Ale az po dodrzeni vsech jejich konstrukcnich...nebo jakych podminek
Uz kdyz me rikal znamy ktery dela s ruznyma komponentama co utesnujou ruzny nespecykovany priruby hydraulyckych pohonu
Ze i kdyz to zatesni tak to proste prolina a muzou se stavet na hlavu ale hermeticky to utesnit nejde .
Me zkusenosti to nejsou vse zalezi na provozni teplote tlaku a ruznych aspektech
Ono ten silikon za urcutych......podminek je....odolny vuci vsem....ropnym latkam benzinu atp.
Ale az po dodrzeni vsech jejich konstrukcnich...nebo jakych podminek
Uz kdyz me rikal znamy ktery dela s ruznyma komponentama co utesnujou ruzny nespecykovany priruby hydraulyckych pohonu
Ze i kdyz to zatesni tak to proste prolina a muzou se stavet na hlavu ale hermeticky to utesnit nejde .
Me zkusenosti to nejsou vse zalezi na provozni teplote tlaku a ruznych aspektech
Pridam svoji zkušenost,ale s plechovou vanou.taky jsem bojoval s únikem oleje mezi vanou a blokem.použil jsem silikon.teklo to,dal sem silikon a korek teklo to.nakonec jsem dal jen korek.dotáhl s citem,projel dotáhl a od te doby ani kapka.Ted chci dat hlubokou hliníkovou vanu,tak uvidim co to bude dělat
Ural M66 rv.1972
bez hnané sajdy.
bez hnané sajdy.