Přední tlumiče M-72

Řešíte problém? Jak na to?
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
bmw730
Kontaktovat uživatele:

Přední tlumiče M-72

Nový příspěvek od bmw730 »

Čím nahradit originál manžety v předním tlumiči M72? Nejradši bych tam nacpal místo origo gufera manžetu, ale v tomto rozměru nic není - leda vytočit nějaký domeček a do něho dát třeba o-kroužek? Nebo zkusit vydlabat ty originál kovové a nastrčit něco tam?
M-72 r.52 side - černá
M-72 r.52 side - modrá s SPZ
M-72M r.56 side -písková
M-72M r.56 solo - černá civil
https://boxermoto.webnode.cz/
servis Jawa-ČZ
fapeko
Kontaktovat uživatele:

Re: Přední tlumiče M-72

Nový příspěvek od fapeko »

A proč tam nedáš nové manžety co se prodávají na Allegru??
Tady v OV je Koma prodejna a vyrobí ti tam jakoukoliv manžetu na zakázku a pokud vím tak za to nechtěli moc peněz
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
bmw730
Kontaktovat uživatele:

Fapeko: mohl bys mi poslat odkaz na ty nové manžety na Allegru? Tady není šance jinou manžetu než je standart sehnat...Díky
M-72 r.52 side - černá
M-72M r.56 side -písková
servis Jawa-ČZ
fapeko
Kontaktovat uživatele:

Stando ,tak sory ja si to spletl s tímhle :roll: http://allegro.pl/ural-simeringi-telesk ... 29614.html
By mě zajímalo co já jsem tam dával do těch mých tlumičů :shock: ......skleroza je hrozná věc :D
Zavolej si do te Komy ,protože jsem si tam nechával dělat před nějakým rokem manžety do hydruaulicke pístnice na zakázku http://www.komacommercial.cz/tesneni/
Nebo přímo tady http://tesneni.hennlich.cz/produkty/hyd ... y-346.html
773035554
fapeko@seznam.cz
arno77

Nový příspěvek od arno77 »

Přidám se do diskuze, poněvadž toto budu také řešit.
Fapeko - ty jsi tam dal ty původní co tam byly - ocelové :-)
Jinak na allegru se dá sehnat jedině tak gufero - je to tuším ruský rozměr a v česku myslím tento není ani normalizovaný. Jenže gufero není to pravé ořechové. dlouho olej neudrží. Ono taky záleží na stavu těch šavlí - jejich opotřebení, ovalitost..
Nyní nic lepšího na trhu pokud vím teď ale není. Ty manžety co tam byly původně s tím ocelovým pouzdrem asi sotva někdo dneska bude vyrábět.
Vydlabávat ty původní těsnění v ocelovém pouzdře je asi blbost a s tím o-kroužkem by to nebylo o moc lepší, jistě by dlouho nevydržel.
Myslím, že nejlepší bude tam dát hydraulické těsnění - manžetu, třeba z toho odkazu jak tady prezentoval fapeko.
M-72
bmw730
Kontaktovat uživatele:

arno77 píše:Přidám se do diskuze, poněvadž toto budu také řešit.
Fapeko - ty jsi tam dal ty původní co tam byly - ocelové :-)
Jinak na allegru se dá sehnat jedině tak gufero - je to tuším ruský rozměr a v česku myslím tento není ani normalizovaný. Jenže gufero není to pravé ořechové. dlouho olej neudrží. Ono taky záleží na stavu těch šavlí - jejich opotřebení, ovalitost..
Nyní nic lepšího na trhu pokud vím teď ale není. Ty manžety co tam byly původně s tím ocelovým pouzdrem asi sotva někdo dneska bude vyrábět.
Vydlabávat ty původní těsnění v ocelovém pouzdře je asi blbost a s tím o-kroužkem by to nebylo o moc lepší, jistě by dlouho nevydržel.
Myslím, že nejlepší bude tam dát hydraulické těsnění - manžetu, třeba z toho odkazu jak tady prezentoval fapeko.
Já mám ty původní ocelové už tak rozežrané od oleje, že jsem je šroubovákem krásně vyndal a zůstalo mi čisté pouzdro - tak jsem chtěl dát něco dovnitř např. právě manžetu.
Najít gufero v rozměru co potřebuji se mi nepodařilo a manžety mají jiný profil - dávají se bud do drážky nebo jsou úzké...vnitřní rozměr (trubka) má 33,8 a venkovní rozměr(ocedlové pouzdro) je 49,6 ....manžety zas mají vnitřek 32mm/venek max 45mm, nebo vnitřek potom 35 a to už je velké :evil: Tak jsem myslel buď udělat vlasní pouzdro místo původního ocelového na rozměr třeba x-kroužku, nebo nacpat něco do původního obalu...
M-72 r.52 side - černá
M-72M r.56 side -písková
servis Jawa-ČZ
hipik634-750

Nový příspěvek od hipik634-750 »

si vykruž něco na soustruhu jako mezikus/adapter na cesky rozmer ...
-------------
КM3 К-750М р.1967 Хиппр - уникальная передвижная мастерская
Jawa 634 boeing r.1973 Bojing
Jawa 559/18 sport r.1964 Bílá
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
bmw730
Kontaktovat uživatele:

hipik634-750 píše:si vykruž něco na soustruhu jako mezikus/adapter na cesky rozmer ...
To by bylo to nejsnazší - jen kdyby ten český rozměr odpovídal..je buď malý, nebo větší ;)
M-72 r.52 side - černá
M-72M r.56 side -písková
servis Jawa-ČZ
Honda Wanderer

Nový příspěvek od Honda Wanderer »

Panove, gufero je tak na 500km, ten brit neni uzpusobeny na posuv. Da se sehnat normalne manzeta, staci si zmerit prumery.
Don't give in without the fight!
bmw730
Kontaktovat uživatele:

Konečně jsem to tedy poskládal dohromady. :)
Vzhledem k tomu že původní ocelové manžety nebyly v pořádku na obou Emkách a netušil jsem čím je nahradit, mám hotové dvoje řešení :
1. koupil jsem manžety a nahoře kde se opírá o držák pera jsem ji podložil ocelovým kroužkem ze staré manžety a složil...
2. staré ocelové pouzdro po odstranění manžety je složené ze tří dílů - vyndal jsem vnitřní kroužek a spodní misku, do obalu zapasoval manžetu a opět podložil spodní miskou a namontoval.
ten druhý způsob je sice složitější, ale použil jsem dvojbřitou modrou manžetu Rubena, na montáž je to super a je to k originálu asi nejblíž no... ;)
M-72 r.52 side - černá
M-72M r.56 side -písková
servis Jawa-ČZ
v_i_c_i

Nový příspěvek od v_i_c_i »

bmw730 píše:Konečně jsem to tedy poskládal dohromady. :)
Vzhledem k tomu že původní ocelové manžety nebyly v pořádku na obou Emkách a netušil jsem čím je nahradit, mám hotové dvoje řešení :
1. koupil jsem manžety a nahoře kde se opírá o držák pera jsem ji podložil ocelovým kroužkem ze staré manžety a složil...
2. staré ocelové pouzdro po odstranění manžety je složené ze tří dílů - vyndal jsem vnitřní kroužek a spodní misku, do obalu zapasoval manžetu a opět podložil spodní miskou a namontoval.
ten druhý způsob je sice složitější, ale použil jsem dvojbřitou modrou manžetu Rubena, na montáž je to super a je to k originálu asi nejblíž no... ;)
Hlavně dej vědět výsledek po několika stovkách ujetých kilometrů. Protože já měl třeba při podobném řešení problém s utěsněním mezi vidlicí a tím kovovým kroužkem.
A když jsem sehnal na burze ruské manžety tak sice tenhle problém odpadl, ale zase vydržely tak 200 km :cry:
Pokud by někdo sehnal nižší manžety, klidně bych dal dvě na sebe. Další otázka je, jak si poradí s tím povrchem kluzáku.
Až mě to hodně nasere, tak mám v plánu ty trubky hodit do tvrdochromu, přebrousit a ty spodky vyvložkovat nebo přetočit na normální rozměr. Ale nechce se mi v tom teď hrabat.
fapeko
Kontaktovat uživatele:

No ono je taky problem ,ze ty trubky jsou krive jako prase a nevim jak by se dali srovnat s desetinovou toleranci jako zaklad pod tvrdochrom ,protoze pokud se ten tvrdochrom podbrousi ,tak se to zacne loupat .
Ja spise uvazuji o vyrobe novych trubek , ale ted na to zatim taky kaslu
773035554
fapeko@seznam.cz
Honda Wanderer

Muzete, prosim ty origo manzety vyfotit? Ja tam mel puvodne filc.
bmw730
Kontaktovat uživatele:

Honda Wanderer píše:Muzete, prosim ty origo manzety vyfotit? Ja tam mel puvodne filc.
Tady je foto origo manžety - tedy bez vnitřku který se rozpadl...
Přílohy
020720141447_2.jpg
M-72 r.52 side - černá
M-72M r.56 side -písková
servis Jawa-ČZ
Honda Wanderer

Díky, koukám, že toho bude zase víc variant. Něco takového jsme neměli ani u jednoho stroje...
Odpovědět