Rozebrání tlumičů
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Rozebrání tlumičů
Máte někdo vymyšlený nějaký šikovný způsob nebo přípravek na zmáčknutí pružiny v krytu a vyndání/nasazení měsíců na ruských tlumíčích Uralu 650/750? Že bych tu pružinu zmáčkl rukou nehrozí, ten tlumič mě celýho unese, aniž by se hnul. Jeden se mi sice nějakým dost nešikovným způsobem povedlo rozebrat, ale čekají mě ještě další čtyři. Navíc je potom musím také složit.
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)
Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Re: Rozebrání tlumičů
mezi těma půlměsícema je asi 3mm mezera. tam vrazíš dva šroubováčky naproti sobě a tlakem dolů půlměsíce povolíš a vyndáš. zpátky to jde taky tak, ale chce to fakt kvalitní šroubováčky. při nandavání je lepší použít šroubováky velký, a půlměsíce nasadit jen na okraj, a pak je dosadit.
Dněpr 11 solo/side
Já to sundával ve sloupové vrtačce, do sklíčidla jsem upnul předem vyrobenou vidličku a pak už to byla sranda 
Ural Ranger 750
M-72-je a bude ;)
Bylo: K-750, Dněpr- MT13,Mt-16,MT-11,Ural 650 solo,Ural M66
M-72-je a bude ;)
Bylo: K-750, Dněpr- MT13,Mt-16,MT-11,Ural 650 solo,Ural M66
Stáhnout pružinu jde i nekonečnýma vazacíma kurtama...
použiješ dvě- z každý strany jednu, a pak už je to hračka....
použiješ dvě- z každý strany jednu, a pak už je to hračka....
DNĚPR 11-1974, DNĚPR19-1993,3ks M72-????, a spousta dalších samohybných vejhyklů
Nejvíce mi vyhovuje přípravek samodomo. Pokusím se jej posat. Nahoře něco jako silná podložka, jejíž vnitřní průměr jde těsně okolo těch půlměsíčků, ale nepřeleze přes kryt. Tato podložka má 2 díry mimo tělo tlumiče, kterými prochází závitové tyče. Dole hranol s dírama na závitové tyče, který se dá mezi dolní packy tlumiče. Chytím si tlumič do svěráku a pohodlně pomocí těch závitových tyčí to stlačím jak potřebuji. Když si uděláš ještě do té podložky nahoru takové vložky, máš z toho univerzál i na jiné moto tlumiče. 
- zdeněk
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem to vyřešil tak, že jsem posbíral pár želez a posvařoval je
. A vono to funguje i když to není v lesklém laku. Celá výroba trvala asi 2 hodiny. Funguje to i na Jawičku. Lakovat to nebudu 
zdeněk
Dněpr K750 r.v.1968
Ural Tourist SWD 750 r.v.2001
Dněpr K750 r.v.1968
Ural Tourist SWD 750 r.v.2001
Míra: šroubováky, co by se tam vešly a vydržely takovou sílu, jsem zatím ještě neviděl. Ale můžu to zkusit. Mimochodem, nezapoměl jsem si na vstréče vzít zpět malý modrý šroubovák? Nemůžu ho najít, asi jsem ho zabordelil. Ale tohle by rozhodně nevydržel.
Ivo: Na Jawí tlumiče používám stojan na vrtačku, ale sílu těhle pružin by rozhodně nevydržel, mám levný subtilní šmejd.
Jirka-hk: Já mám přes pružiny chromovaný kryty přes půlku délky pružiny.
Jirka-MT9: To zní velmi dobře. Zkusím najít něco, z čeho by tak velká vrchní podložka šla udělat.
Ivo: Na Jawí tlumiče používám stojan na vrtačku, ale sílu těhle pružin by rozhodně nevydržel, mám levný subtilní šmejd.
Jirka-hk: Já mám přes pružiny chromovaný kryty přes půlku délky pružiny.
Jirka-MT9: To zní velmi dobře. Zkusím najít něco, z čeho by tak velká vrchní podložka šla udělat.
jj, šroubovák je u mě, mám ho v pulitru se samolepkama ze srzů, abych na něj nezapoměl. jinak šroubováčky klasický narex to vydrží. ten modrej by byl moc tlustej. jestli chceš, tak ti to natočím, jde to v pohodě 
Dněpr 11 solo/side
Mam doma vyrobenej origo stahovak,vecer sem dam pro zajimavost vykres.
Ural M66 rv.1972
bez hnané sajdy.
bez hnané sajdy.
-
Dneprstein
Dělal jsem to na sloupovce. To jde s přehledem... A druhá verze jak jsem to dělal je přípravek (plocháč s vidičkama nahoře a dole), který jsem nasadil na motorce na stlačený tlumič. I s přípravkem jsem pak tlumič vyndal (zůstal furt stlačený), ale jelikož byl chycený mimo ty podložky, tak šly normálně rukou vyndat. Pak stačilo tlumič zmáčknout přes páku, vyndat z vidliček a rozebrat...
- bobanbob
- Kontaktovat uživatele:
jeden ze způsobů jak nesedřít z tlumiče barvu. http://www.kmzboban.estranky.cz/fotoalb ... a-tlumice/
Od kama jsi? není problém v zápůjčce .
Od kama jsi? není problém v zápůjčce .
Děkuji všem za inspiraci.
Našel jsem v dílně podložku s vhodnou dírou a montážními otvory, stačilo naohýbat kus plocháče. Ochranu proti podření jsem vyřešil dle elektrikářských tradic PVC lepící páskou
Našel jsem v dílně podložku s vhodnou dírou a montážními otvory, stačilo naohýbat kus plocháče. Ochranu proti podření jsem vyřešil dle elektrikářských tradic PVC lepící páskou
[quote="bobanbob"]jeden ze způsobů jak nesedřít z tlumiče barvu. http://www.kmzboban.estranky.cz/fotoalb ... a-tlumice/
neni pan stolar nebo truhlar?taktez mam vetsinu pripravku z drevotrisky nebo dreva.ten stahovak je dobry
neni pan stolar nebo truhlar?taktez mam vetsinu pripravku z drevotrisky nebo dreva.ten stahovak je dobry
nejvíc se mi líbí asi danovo řešení, takový účelný a jednoduchý na obsluhu. ale asi zůstanu u šroubováků
Dněpr 11 solo/side