klika

Řešíte problém? Jak na to?
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
František Buřval

klika

Nový příspěvek od František Buřval »

Klika po 44 000km.
Přílohy
20140514_191129~2~2~2~2.jpg
arno77

Re: klika

Nový příspěvek od arno77 »

Zdravím Frantu Buřvala,
Tak to je docela drsný konec srdce motoru, z jakého typu je ta klika?
Koukal jsem na tu diskuzi ohledně klikovek tady na fóru a docela by mne zajímalo jestli k takovým defektům dochází i u starých Bmw... Když vezmu v úvahu zpracování i kvalitnější materiál.. Loni jsem viděl na srazu motorek Saharu, a ta prý neměla od novoti repasovaný motor a dle majitele už měla natočeno - úplně přesně si to nepamatuji, ale bylo to kolem 120 tisíc km!
Poněvadž dle zdejších majitelů u ruských strojů dochází k protočení na čepu i u repasovaných klik. A tak si říkám, jesli je to jen o té zmršené repasi, či proto, že ten materiál z čeho jsou i ty kliky, je prostě špatné kvality.
Někde jsem kdysi četl, že životnost morotu ruské motorky, či spíše motoru je něco kolem snad ani ne 40 tis. km (snad kvalitou materiálu), ale ve skutečnosti si myslím, že odejde i dříve - spíš záleží na štěstí, z jak moc "zvrtaných" dílů je poskládán.. a samozřejmě taky co je to za typ, ekma káčko či něco novějšího. Taky díly z Kyjeva prý nedosahujou kvality Irbitu, kdy i ten se jí rozhodně chlubit nemůže.
M-72
fapeko
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od fapeko »

Co by chtěl po 44tkm už tak ma na ní přejeto 14tkm ,když životnost motoru je udávaná 30 00km :D
Ale jde vidět , že mazal dobře ;) až na tu kvalitu materiálu no :?
Arno77: ty se stresovat tímhle nemusíš :shock: ,protože za tvého života ty nenajedeš nikdy tolik kilometrů na te tvé emce jak pan František na Dněpru 650 MT16 :lol:
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
panther

Nový příspěvek od panther »

Ze tys to Fando hnal jak zdutou kozu?? :D :D
Dněprák

Nový příspěvek od Dněprák »

Mám najeto na Dněpru 36 000 km, takže je možné , že klika v motoru má již své odpracováno. Proto už preventivně zabezpečuji kliku novou a počítám s celkovou GO motoru. Ale to svěřím odborníkům, tedy Frantovi Buřvalovi.
hipik634-750

Nový příspěvek od hipik634-750 »

a ta klika byla s hvězdou nebo bez ?
-------------
КM3 К-750М р.1967 Хиппр - уникальная передвижная мастерская
Jawa 634 boeing r.1973 Bojing
Jawa 559/18 sport r.1964 Bílá
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
František Buřval

má znak tech.kon.hvězdu ne
Michal

Nový příspěvek od Michal »

Doufal jsem, že klika rupne buďto brzy nebo vůbec.

Neslyšel jsem o žádném jiném motoru, kde by praskaly kliky.
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)

Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Davy
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Davy »

Tohle je unavovej lom v miste koncentrace napeti. To je zpusobeny nekvalitnim materialem a cyklickym namahanim. Spravne navrzena a vyrobena klika by se na mez napeti pro unavovej lom nikdy nemela dostat. Taky je otazka jestli nebyla v tom miste podbrousena.
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
švinda

Nový příspěvek od švinda »

zdarec Frantiku, to je mazec,že se to stává jsem věděl, ale myslel jsem , že zřídka. Jinak ted marodím, mám zánět projkleného nervu, motorka tomu asi taky přidala a to nejezdím často.Dej pak vědět jak jsi to dal dohromady a tak.

mějte se všichni švinda
serpico-3

Nový příspěvek od serpico-3 »

Tohle se přeci nedá s klikou na M 72 nebo nedej bože se Saharou srovnávat. Tohle se stane jednodílné klice, třeba i na Zundappu. Skládaná klika se projeví jinak, protočí se...
František Buřval

mám v zásobě blok s novou klikou a rozvodama ,takže jsem přehodil válce a hlavy ,za 6h to jelo ,druhý den najeto 100km bez závad ,jen jsem seřídil ventily a dněpr je nachystaný na sezonu
arno77

Nový příspěvek od arno77 »

serpico-3 píše:Tohle se přeci nedá s klikou na M 72 nebo nedej bože se Saharou srovnávat. Tohle se stane jednodílné klice, třeba i na Zundappu. Skládaná klika se projeví jinak, protočí se...
Popravdě řečeno jsem si nevšiml zpočátu, že jde o kliku na Dněpr. Vím že dněpry mají kliku z jednoho kusu.
Šlo mi spíše o to srovnat jestli se to někdy třeba stalo někomu na bmw, kde je klika lisovaná jako na Emce, či uralu.
Ale zřejmě bude to v tom materiálu a zpracování. Tu Saharu jsem dal jako příklad "nesmrtelnosti" kliky a nejen jí. ;)
M-72
serpico-3

Nový příspěvek od serpico-3 »

Jasně, kolikrát mne překvapuje , kolik to vydrží..Sice je jednodílná klika lepší, protože má demontovatelné ojnice, ale klika skládaná je vlastně "tlumič kmitů", pokud je toho moc, přesah slisování to neunese. Já jezdím s cinkající klikou min. 10 let,/sice ne žádné velké množství km/ vůli sice nemá velkou ale je slyšet. Olej M 6 pro léto moc není, takže při 30 stupních je to na hraně mazivosti..Jsem lempl, ale i proto má mou plnou důvěru, často na konstruktéry tohoto stroje myslím, co to bylo za pomazané hlavy..Mám zato, že emka při slušném zacházení pro člověka, který nemusí a nechce ji ničit modernizováním je tohle ideální stroj a proto také neustále získává na oblibě... ;)
fapeko
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od fapeko »

Franta už má novou kliku z vojenských zásob se značkou OTK a vyraženou hvězdou,takže kvalita by měla být zaručena ;)
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
Odpovědět