Karburártory M 72

Řešíte problém? Jak na to?
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Lukas

Karburártory M 72

Nový příspěvek od Lukas »

Měl bych dotaz ke karburátorům na M72 ke šroubu č.19 dle (dle manuálu).

O kolik přibližně procent celkového zdvihu jste schopní tímto šroubem maximálně zvednout šoupátko karburátoru ? ?

Já su schopný odhadem maximálně 5 % celého zdvihu. Zdá se mě neúměrně dlouhý chod šroubu na prázdno než začne zvedat.

Díky za rady.
M 72
arno77

Re: Karburártory M 72

Nový příspěvek od arno77 »

Chod šroubu naprázdno?
a nemáš náhodou původní karbce a stržený závit.. a nebo mne ještě napadá, že máš regulační šroubek na bowden na vrcholu karbce přitáhlý tak, že nemáš vůli a pak šroubuješ se šroubem "naprázdno" než se šroub ke zdvihlému šoupátku vůbec dostane a teprv ho pak začne zvedat..
M-72
Lukas

Stržený závit není, šroub na prázdno jde normálně zašroubovat.

Jinak zkoušel jsem to taky tak že jsem šoupátko úplně odpojil od bowdenu, oddělal jehlu a zasunul jen samotné šoupátko do karburátoru úplně na dno, ale pořád chod pomocí šroubů byl jen asi těch 5% zdvihu.

Napadá mě jestli ten regulační šroub není krátký, že by byl třeba z jiného karburátoru.

Chod šoupátka pomocí šroubu má byt teda asi o hodně delší, že ? ?
M 72
arno77

Nový příspěvek od arno77 »

to je v tom případě velice jednoduché, vyšroubuj ten šroub co zdvihá šoupě a změř jej. Procenta jsou na prd, napiš to v mm.
Taky se mi stalo, že jsem koupil ojeté karbce na Emku a v šoupatech byly normálně díry od toho šroubu, asi kvalitní ruský matroš..
ps: a je třeba při regulaci chodu naprázdno vůbec vyššího zdvihu, než ti dovoluje ten šroubek?
M-72
Lukas

OK, změřím a napíšu celkovou délku šroubu.

Právě si myslím že je potřeba. V manuálu se píše že během seřízení volnoběhu prvně tímto šroubem zvýšit otáčky motoru.
Ale toto nejsu schopen udělat, zdvih je tak malý že to motor ani skoro nepozná.
M 72
Odpovědět