Čep kyvky sajdy
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Čep kyvky sajdy
Kdo jste rozebíral, poraďte prosím, je ten vyndavací čep na kyvce sajdy stejných rozměrů jako ten co je na kyvce v rámu moto?
Tenhle jsem našel na netu, viz foto, ale netuším jestli jde do sajdy.
Tenhle jsem našel na netu, viz foto, ale netuším jestli jde do sajdy.
- Přílohy
-
- 3569089849.jpg (5.72 KiB) Zobrazeno 6049 x
KMZ 8.157-01 Dněpr Solo
Re: Čep kyvky sajdy
Dobrá zpráva. Ona ta záměnost dílů má (nebo spíš měla) něco do sebe...
KMZ 8.157-01 Dněpr Solo
Ahoj, mám taky dotaz ke kyvce na sajdě. Nedaří se mi ten čep vyndat, celé je to dost zarezlé. Nevíte jak čep dostat ven? Přikládám foto současného stavu. Dík za rady.
Pocákat brzdovkou a nechat zavzlínat. Potom letmé kladivo ( ve spojovacím materiálu si kup závitovou tyč, nějaké matice a velkou podložku. Závitovku zašroubovat do díry a dotáhnout maticí, nasadit nějaké závaží s dírou, velkou podložku, matku a postupným ťukáním to vymlátit ven.)
Pokud brzdovka nezabere, tak pořádně zahřát švajcem a zase letmé kladivo....
Ještě do toho svěrného spoje můžeš narvat třeba majzl, nebo nějaký klínek, aby se to trochu uvolnilo.
Pokud brzdovka nezabere, tak pořádně zahřát švajcem a zase letmé kladivo....
Ještě do toho svěrného spoje můžeš narvat třeba majzl, nebo nějaký klínek, aby se to trochu uvolnilo.
Asi MT09.
Nemůžeš? Přitvrď si a nastup!!
Nemůžeš? Přitvrď si a nastup!!
-
Dneprstein
Autogen... A nebo si kup od BERNERa odrezovač ve spreji (má to nějaký německý název, ale to teď nedám dohromady), ten dokáže divy!
Ahoj, dělal jsem to nedávno podobně jako Matbiker - kus závitové tyče - našroubovat dovnitř čepu ( ještě jsem závit uvnitř čepu poopravil závitníkem ) pak jsem kolem nasadil kus trubky, přes to železo s dírou a nad tím jsem po závitové tyči utahoval matku. Ten čep pak "sám" vyjede a funguje to jako stahovák. před tím sem tam nastříkal nějaký silikonový olej.
Dík všem za radu, mám jenom problém, že šroub v čepu byl taky zarezlý takže jsem ho ukroutil. Ale nevadí i to se dá vyřešit. Určitě zkusím brzdovku, tam mě nenapadla.
Dostával jsem ven o minulém víkendu, šroub byl v čepu zalomený. Trochu jsem to pobouchal kladivem, prostříkal nějakým letitým sprejem na zarezlé šrouby, na konec čepu jsem navařil 16ku závitovku, na to nasunout 10 cm 2coulové trubky, velkou podložku a matku a utahováním matky jede čep ven jak fík.
Ale nejvíc mě štve, že to bylo pěkně zamaskováno pod novou krytkou přitaženou pětkou šroubem s novým závitem, v tomhle duchu je zpracována celá sajda, a když toto zpracování koupíte nikoliv od překupníka, ale od pravidelného návštěvníka "našich" srazů za né uplně malý peníz tak to už trochu naštve
Ale nejvíc mě štve, že to bylo pěkně zamaskováno pod novou krytkou přitaženou pětkou šroubem s novým závitem, v tomhle duchu je zpracována celá sajda, a když toto zpracování koupíte nikoliv od překupníka, ale od pravidelného návštěvníka "našich" srazů za né uplně malý peníz tak to už trochu naštve
KMZ 8.157-01 Dněpr Solo