Měl bych dotaz ke karburátorům na M72 ke šroubu č.19 dle (dle manuálu).
O kolik přibližně procent celkového zdvihu jste schopní tímto šroubem maximálně zvednout šoupátko karburátoru ? ?
Já su schopný odhadem maximálně 5 % celého zdvihu. Zdá se mě neúměrně dlouhý chod šroubu na prázdno než začne zvedat.
Díky za rady.
Karburártory M 72
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Re: Karburártory M 72
Chod šroubu naprázdno?
a nemáš náhodou původní karbce a stržený závit.. a nebo mne ještě napadá, že máš regulační šroubek na bowden na vrcholu karbce přitáhlý tak, že nemáš vůli a pak šroubuješ se šroubem "naprázdno" než se šroub ke zdvihlému šoupátku vůbec dostane a teprv ho pak začne zvedat..
a nemáš náhodou původní karbce a stržený závit.. a nebo mne ještě napadá, že máš regulační šroubek na bowden na vrcholu karbce přitáhlý tak, že nemáš vůli a pak šroubuješ se šroubem "naprázdno" než se šroub ke zdvihlému šoupátku vůbec dostane a teprv ho pak začne zvedat..
M-72
Stržený závit není, šroub na prázdno jde normálně zašroubovat.
Jinak zkoušel jsem to taky tak že jsem šoupátko úplně odpojil od bowdenu, oddělal jehlu a zasunul jen samotné šoupátko do karburátoru úplně na dno, ale pořád chod pomocí šroubů byl jen asi těch 5% zdvihu.
Napadá mě jestli ten regulační šroub není krátký, že by byl třeba z jiného karburátoru.
Chod šoupátka pomocí šroubu má byt teda asi o hodně delší, že ? ?
Jinak zkoušel jsem to taky tak že jsem šoupátko úplně odpojil od bowdenu, oddělal jehlu a zasunul jen samotné šoupátko do karburátoru úplně na dno, ale pořád chod pomocí šroubů byl jen asi těch 5% zdvihu.
Napadá mě jestli ten regulační šroub není krátký, že by byl třeba z jiného karburátoru.
Chod šoupátka pomocí šroubu má byt teda asi o hodně delší, že ? ?
M 72
to je v tom případě velice jednoduché, vyšroubuj ten šroub co zdvihá šoupě a změř jej. Procenta jsou na prd, napiš to v mm.
Taky se mi stalo, že jsem koupil ojeté karbce na Emku a v šoupatech byly normálně díry od toho šroubu, asi kvalitní ruský matroš..
ps: a je třeba při regulaci chodu naprázdno vůbec vyššího zdvihu, než ti dovoluje ten šroubek?
Taky se mi stalo, že jsem koupil ojeté karbce na Emku a v šoupatech byly normálně díry od toho šroubu, asi kvalitní ruský matroš..
ps: a je třeba při regulaci chodu naprázdno vůbec vyššího zdvihu, než ti dovoluje ten šroubek?
M-72
OK, změřím a napíšu celkovou délku šroubu.
Právě si myslím že je potřeba. V manuálu se píše že během seřízení volnoběhu prvně tímto šroubem zvýšit otáčky motoru.
Ale toto nejsu schopen udělat, zdvih je tak malý že to motor ani skoro nepozná.
Právě si myslím že je potřeba. V manuálu se píše že během seřízení volnoběhu prvně tímto šroubem zvýšit otáčky motoru.
Ale toto nejsu schopen udělat, zdvih je tak malý že to motor ani skoro nepozná.
M 72