ruská kamuflážní barva
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
ruská kamuflážní barva
Zdravím dněpraře,
renovace se chylí ke konci a musím vyřešit snad poslední problém. Jaký odstín barvy mám použít na vojenskou verzi podle SA. Kamarád použil RAL 6003 al přijde mi ten odstín více jako khaki používaná u nás v ČSLA, je dost tmavý a ruská technika měla světlejší kamufláž. Podle vzorníku mě přišla téměř vyhovujicí RAL 6025 matná. Akrylátové barvy počítám bude potřeba 3litry včetně tužidla (velké prostřiky).
Jakou máte prosím zkušenost s odstínem na vojenských strojích a množství barvy.
Děkuji za radu
karlos
renovace se chylí ke konci a musím vyřešit snad poslední problém. Jaký odstín barvy mám použít na vojenskou verzi podle SA. Kamarád použil RAL 6003 al přijde mi ten odstín více jako khaki používaná u nás v ČSLA, je dost tmavý a ruská technika měla světlejší kamufláž. Podle vzorníku mě přišla téměř vyhovujicí RAL 6025 matná. Akrylátové barvy počítám bude potřeba 3litry včetně tužidla (velké prostřiky).
Jakou máte prosím zkušenost s odstínem na vojenských strojích a množství barvy.
Děkuji za radu
karlos
Re: ruská kamuflážní barva
Díky za tip.
Výborný výběr kamuflážních barev, dokonce v originál syntetikách a vylepšených syntetikách.
Akrylát se mi na vojenskou moc dávat nechtělo.
Jinak jsem zvolil tu brčálku zelená(5) jako je na té emce u prodejce na stránkách.
Ještě jednou Ď
Karlos
Výborný výběr kamuflážních barev, dokonce v originál syntetikách a vylepšených syntetikách.
Akrylát se mi na vojenskou moc dávat nechtělo.
Jinak jsem zvolil tu brčálku zelená(5) jako je na té emce u prodejce na stránkách.
Ještě jednou Ď
Karlos
- bobanbob
- Kontaktovat uživatele:
já ji mám ve verzi polomat a jsem nadmíru spokojen
bobanbob píše:já ji mám ve verzi polomat a jsem nadmíru spokojen
přímo tady tuhle uretizovanou sintetiku? Tak pověz nějaké zkušenosti s nástřikem, jestlis to dělal ty. Jak dlouho to schne, kolik si dělal vrstev atd..
a nějaké foto by mě docela zajímalo, jak to vypadá na denním světle nejlépe..
M-72
- bobanbob
- Kontaktovat uživatele:
krok 1. na opískovaný povrch jsem dal 2 slabé vrstvy základu první štetkou
krok 2. vnitřky blatníků nástřik rastr tmelu ochrana proti šutrům
krok 3. tmelení
krok 4. slabí nástřik základu přes tmelená místa.
krok 5. vymáznutí všech spojů plechů karosářským tmelem.
krok 6. nástřik 2 vrstev plniče.
krok 7. finální nástřik zelené 5 PM.
finální zelenou jsem si stříkal v zimě v petrama vytápěné garáži.
každý díl jsem před nástřikem pověsil nad kamna aby se trochu nahřál pak jsem nanesl první opravdu slabou vrstvu syntetiky že pod ní pořád lehce prosvítal základ pak zase nad kamna ale jen na chvíli 2-5 minut. poté další slabá vrstva
to už se základ zcela ztratí pod zelenou . a zase nad kamna 2-5 minut poté 3 finální slabá vrstva a nad kamna do rána
stříkal jsem když bilo -10 stupnu . chodil jsem příkládat celý den a ještě večer aby mě to nezmrzlo ale dobrý
vlastnosti syntetiky mě mile překvapily měl jsem strach ze stýkání ale dobrý. taky jsem měl strach sté matný ale taky supr krásně kreje akorát mě zaskočil lesk po nastříkání ale při zasychání se mat začal postupně objevovat a mě spadl kámen ze srdce .
schnutí u kamen 1-5 hodin proti prachu druhý den už jsem na to s citem makal ale opravdu suchý na montáž to v zimních dnech je nejméně za týden.
PS- matnou opravdu pořádně zamíchat jinak dopadneš jako já a nádrž zustane lesklá
tak holt má vrstvu navíc
fotky jsou zatím jen v rozebraném stavu na mém webu ale jsou všechny focené bleskem takže to vypadá leskle
jediná fotka která zhruba ukazuje skutečný odstín je přední světlo . a nebo se stav jestli bydlíš někde nedaleko hradce králové
krok 2. vnitřky blatníků nástřik rastr tmelu ochrana proti šutrům
krok 3. tmelení
krok 4. slabí nástřik základu přes tmelená místa.
krok 5. vymáznutí všech spojů plechů karosářským tmelem.
krok 6. nástřik 2 vrstev plniče.
krok 7. finální nástřik zelené 5 PM.
finální zelenou jsem si stříkal v zimě v petrama vytápěné garáži.
každý díl jsem před nástřikem pověsil nad kamna aby se trochu nahřál pak jsem nanesl první opravdu slabou vrstvu syntetiky že pod ní pořád lehce prosvítal základ pak zase nad kamna ale jen na chvíli 2-5 minut. poté další slabá vrstva
to už se základ zcela ztratí pod zelenou . a zase nad kamna 2-5 minut poté 3 finální slabá vrstva a nad kamna do rána
stříkal jsem když bilo -10 stupnu . chodil jsem příkládat celý den a ještě večer aby mě to nezmrzlo ale dobrý
vlastnosti syntetiky mě mile překvapily měl jsem strach ze stýkání ale dobrý. taky jsem měl strach sté matný ale taky supr krásně kreje akorát mě zaskočil lesk po nastříkání ale při zasychání se mat začal postupně objevovat a mě spadl kámen ze srdce .
schnutí u kamen 1-5 hodin proti prachu druhý den už jsem na to s citem makal ale opravdu suchý na montáž to v zimních dnech je nejméně za týden.
PS- matnou opravdu pořádně zamíchat jinak dopadneš jako já a nádrž zustane lesklá
jediná fotka která zhruba ukazuje skutečný odstín je přední světlo . a nebo se stav jestli bydlíš někde nedaleko hradce králové
Ahoj,
čím konkrétně natíráte/stříkáte vnitřek blatníků? Už jsem četl o Tlumexu, Platizolu, Body....
S čím mate dobré zkušenosti? Rád bych, aby to bylo přelakovatelné?
Diky, Stepky
čím konkrétně natíráte/stříkáte vnitřek blatníků? Už jsem četl o Tlumexu, Platizolu, Body....
S čím mate dobré zkušenosti? Rád bych, aby to bylo přelakovatelné?
Diky, Stepky
http://stepky.rajce.idnes.cz/dnepr
- Honda Wanderer
Já jsem na normální nástřik základem a syntetikou použil na vnitřky dvojitý nátěr bodynou a přes to zase zelenou. Pak jsem ještě během provozu aplikoval několikanásobnou vrstvu bláta vyztuženou travními vlákny, která různými fázemi dalších nánosů a schnutí nejde dolů a slouží jako největší ochrana.
Takhle jezdím už několik let k plné spokojenosti mé i stroje.
To prostě nemá cenu rvát dolů, když to tam je znova po další akci.
Don't give in without the fight!
- bobanbob
- Kontaktovat uživatele:
já jsem to dělal něčím od HB BODY .
ale už nevím přesně jaký typ to byl .
ale už nevím přesně jaký typ to byl .
Soudruzi
Tak jsem poslal panu Chorému origo součástku s původní barvou na moji M-72 k porovnání odstínu zelené s jeho nabídkou stávajích odstínů pro SA.
Dle ní byl namíchán v jeho nabídce nový odstín "žlutozelené" označený jako
(ZELENÁ (8) zde:
http://www.auradesign.eu/camo_p_ost.htm
--Výrazná světlejší žlutozelená varianta jednotné barvy SA (WW2, postwar) namíchaná podle původního dílu motocyklu M72. [PM+, M]):
Tak jsem poslal panu Chorému origo součástku s původní barvou na moji M-72 k porovnání odstínu zelené s jeho nabídkou stávajích odstínů pro SA.
(ZELENÁ (8) zde:
--Výrazná světlejší žlutozelená varianta jednotné barvy SA (WW2, postwar) namíchaná podle původního dílu motocyklu M72. [PM+, M]):
M-72
- hipik634-750
nerekl bych, ze origo barva na exponovanem miste bude sedet - jde o to, ze pokud se nejednalo o ulozeny dil, pak pravdepodobne na UV casem zesvetla
-------------
КM3 К-750М р.1967 Хиппр - уникальная передвижная мастерская
Jawa 634 boeing r.1973 Bojing
Jawa 559/18 sport r.1964 Bílá
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
КM3 К-750М р.1967 Хиппр - уникальная передвижная мастерская
Jawa 634 boeing r.1973 Bojing
Jawa 559/18 sport r.1964 Bílá
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
- Honda Wanderer
Tak to budu muset s Tomášem dát řeč, až se s ním uvidím, protože od se tím výzkumem druhoválečných barev dost zabývá. Tahle se totiž nejvíc podobá té mé, jejíž odstín jsem vyzkoumával podobně. Ovšem bacha, poválečné Emky měly údajně barvu poněkud světlejší než válečná výroba. Navíc ten odstín je šedesát let starý, mohl se změnit... Takže já jsem měl postup obdobný, použil jsem dvě až tři poválečné součástky (každá byla z jiného stroje, takže ani ty odstíny nebyly jednotné), nechal namíchat barvu podle nich a nechal přidat něco černé (přesný recept mám samozřejmě poznamenaný). Nakonec z toho vyšla docela sympatická barva. Podobné debaty se vedou o odstínech ruských helem. Na renacting se používají helmy poválečné výroby (až do 80. let) a jsou hodně světlezelené. Skutečný druhoválečný odstín by měl být podle znalců tmavší. Myslím, že u techniky to bude podobně. Ale u těch rusů nikdo neví. Odstíny tanků T-34 jsou od žlutozelené až po tmavou zemitě zelenou. Myslím, že to nikdo moc neřešil, něco namíchali a hlavně že to nějak maskuje. Dle mého názoru už dnes nikdo nebude moc 100% tvrdit, která zelená je ta správná.arno77 píše:Soudruzi![]()
(ZELENÁ (8) zde:
Jinak tahle barva bude vypadat ještě líp, po nějaké době používání. Jestli je to ta matná, tak se exponovaná místa oleští, zlesknou, trochu ztmavnou a zbytek zůstane.
Další informaci mám, že ta správná ruská zelená je RAL 6007, která zase vypadá úplně jinak. A pak se v tom vyznej...
Don't give in without the fight!
Ahoj,
tento týden bych měl mít opískovanou první várku dílů na mého dněpra K-750 a řeším barvu (chci ji kupovat v obchodě uvedeném o několik příspěvků výše), proto bych se chtěl zeptat:
1. motorku mám rok výroby 1967 tak jaký odstín barvy zvolit, uvažuji nad 2PM nebo 5PM, jedná se mi o to aby nevznikly problémy s přihlášením na veteránské značky?
2. jaké množství barvy koupit?
Děkuji moc všem za rady.
tento týden bych měl mít opískovanou první várku dílů na mého dněpra K-750 a řeším barvu (chci ji kupovat v obchodě uvedeném o několik příspěvků výše), proto bych se chtěl zeptat:
1. motorku mám rok výroby 1967 tak jaký odstín barvy zvolit, uvažuji nad 2PM nebo 5PM, jedná se mi o to aby nevznikly problémy s přihlášením na veteránské značky?
2. jaké množství barvy koupit?
Děkuji moc všem za rady.
Ahoj,
ja jsem lakoval barvou "Zelena 5".
Ohledne spotreby, na strankach se uvadi ca. 6 plechovek.
http://www.auradesign.eu/camo_faq.htm
Ja si lak delal sam v garazi (nejsem lakyrnik) a spotreboval jsem 9 plechovek na 3 vrstvy.
Komunikace s panem Chorym z auradesign byla vyborna, plechovky vzdy dorazili podle terminu.
Stepky.
ja jsem lakoval barvou "Zelena 5".
Ohledne spotreby, na strankach se uvadi ca. 6 plechovek.
http://www.auradesign.eu/camo_faq.htm
Ja si lak delal sam v garazi (nejsem lakyrnik) a spotreboval jsem 9 plechovek na 3 vrstvy.
Komunikace s panem Chorym z auradesign byla vyborna, plechovky vzdy dorazili podle terminu.
Stepky.
http://stepky.rajce.idnes.cz/dnepr