spojka mlátí
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
spojka mlátí
Zdravim, mám problém se spojkou, když ju zmáčknu tak začne mlátit, motor je po generálce, spojka má nový lamely, začalo to asi po kilometru jízdy, šrouby na spojce sou utažený, čepy nevymlácený, začalo to z ničeho nic, funkce se taky nezměnila jen to vydává strašlivý zvuky.
E: při vyšších otáčkách mlácení zmizí dělá to jen při volnoběhu
E: při vyšších otáčkách mlácení zmizí dělá to jen při volnoběhu
- Honda Wanderer
Re: spojka mlátí
Co to je za stroj? Napadá mě rozdíl v přítlačných pružinách, resp. některá z nich zmožená, či špatně nasazená vypínací tyčka. Chtělo by to slyšet. Rozhodně ale podle mě půjde převodovka dolů.
Don't give in without the fight!
jo, na to sem zapoměl je to dněpr MT 10, rozdíl výšek v pružinách nebyl když sem to nasazoval ale pravda že některá mohla být unavená, nebvím jak by mohla být špatně nasazená vypínací tyčka když jen zapadá do 4 hranný díry leda by nebyla zapadená ale to pochybuju protože jinak bych nedokázal nasadit ten bazmek na kterej tlačí páka spojky. zkoušel sem to natočit na mobil ale má mizernou kvalitu a skoro to tam nejde slyšet.
- Honda Wanderer
přesně tohle jsem měl na mysli a už se mi to jednou taky stalo. Ale to myslím ani nešlo vypnout...Boo píše:do 4 hranný díry leda by nebyla zapadená
Don't give in without the fight!
tak mám novej poznatek, když sem přišel k motorce tak spojka byla v pohodě a zase tak po kilometru to začalo mlátit, s tím že v tom kilometru bylo několik rozjezdů a zastavení a nakopávání.
Kdejsi kupoval ty nové lamely? Já je chtěl posledně vzít od poláka co jezdí do Chotusic s tím žlutým stánkem a měl tam asi tři kusy ale prohnutý jako luk. Tak mě napadá jestli nejsou ohnuté. Ale zase je divné že to mlátí až po kilometru? Když se to ohřeje! Možná vystaví spojka a ten kovový kotouč co je mezi lamelama se mele ve vůlích v čepech a prohnutá lámela ho ještě dráždí. Při vyších otáčkách ho odstředivá síla nějak ustředí a přestane se mlít.
Tyčka vypínání v tom nebude, protože když jsem sesazoval motor se spojkou tak to nejde nasadit když čtyřhran nezapadne.
Karlos
Tyčka vypínání v tom nebude, protože když jsem sesazoval motor se spojkou tak to nejde nasadit když čtyřhran nezapadne.
Karlos
lamely sem kupoval od Pavla tak pochybuju že by byly křivý
Tak to je nesmysl, Pavel má dobrý věci.
V páčce spojky na řidítkách při tom klepání a vystavení necitíš žádný škubání nebo chvění?
V páčce spojky na řidítkách při tom klepání a vystavení necitíš žádný škubání nebo chvění?
ne, spojka se chová jak má jen chce dycky trošku doštelovat vůle na páčce která se mírně zvětšila ale to dávám za důsledek tomu že si všechno sedá