Kliková hřídel SV motor repas

Řešíte problém? Jak na to?
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
fapeko
Kontaktovat uživatele:

Kliková hřídel SV motor repas

Nový příspěvek od fapeko »

Dobrý den,
v minulosti jsem poskytoval repas klikových hřídeli na SV motory výměnným způsobem , ale toto již nedělám z důvodů neznalosti montáže na straně "mechanika" kdy byli kliky neodborně vložený do motoru a následně došlo k jejich poškození a reklamace u mne. Kliky byli pomlácené kladivem,kužel na setrváku taky nenávratně poškozen a k tomu ještě rozcentrovaná klika+lide s ni ještě kupčili (koupil za 3500 prodal za 6000).
Já jsem udělal opravdu mnoho motoru a nikdy se mi nestalo že by se klika po nějakém čase uvolnila
To samé platí pro výbrusy válcu které u mne vycházejí na pár kaček
Pokud bude chtít někdo udělat celý motor,tak jedině s kompletní GO kde já dám svou vlastní prověřenou repasovanou kliku . Možná si myslíte ,že tohle dělám s obchodního hlediska abych měl práci jak už mne tady pár místních rýpalů(idiotu) v minulosti napadlo ,ale věřte tomu ,že mne tyto motorky neživí a proto si můžu stanovit tak nízke ceny oprav a náhradních dílů. A opravdu mi nestojí za to se s nějakým rádoby namachrovaným mechanikem,překupníkem který ma jediné zkušenosti z youtube a gůglu dohadovat že já jsem mu dal pomlácenou,rozcentrovanou kliku.Toto neplatí pro pány Host a Franta B ;)
Proto prosím všechny aby mne nekontaktovali na výměnu(repas) klikové hřídele do SV motoru a výbrusů válců
Děkuji za pochopení.
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
Jirka -veteran

Re: Kliková hřídel SV motor repas

Nový příspěvek od Jirka -veteran »

Fapeko upřímně řečeno jsem se divil, že ten vymennÿ způsob ještě děláš, já už nedělám ani polomotory (jiné, ne do těchto strojů),když tak pouze kompletní GO s odzkoušením a předvedením majiteli v chodu. Jinak to bohužel nejde, lidí jsou schopni všeho, na NET může dát každý co chce a neodbornik nedokáže rozeznat co je správné a co ne.
Naposled

Nový příspěvek od Naposled »

Ave Mistře,
tohle mně mrzí. Tvoje repasovaná klika se v mém Půovy otáči vesele už několik let. Děkuji.
MT 12-S
kambucha

Nový příspěvek od kambucha »

V podstatě se Ti Fapeko ani nedivím, pokud má někdo žaludek reklamovat něco co vědomě sprasil, zaslouží si protáhnout SV kliku řitním otvorem tam a zase zpět. Jen tak na okraj, díly od tebe (klika i výbrusy) mi spolehlivě slouží asi 4tis. kilásků. Dal jsem do kupy to moje starý dynamo kterýmu nějak už moc nevěřím a chystám se v blízké době dát dohromady náhrádní s novým rotorem od tebe. Aby bylo co měnit kdyby někde po cestě na elefanty přestalo sloužit. Jinak vybronzovaný domečky zdvihátek ventilů se osvědčily....vše je stále krásně hladké. Kéž by to tak vrčelo ještě alespoň 10tis km.
... piva a mašin už fakt plnou garáž
Michael

Nový příspěvek od Michael »

Vezměte to z té druhé strany, já jsem nikomu nic neprovedl a nedostanu to co potřebuju a jsem nucen si kliku koupit na místech před kterými tady všude varujete. Já tomu nerozumím, myslel jsem že kolektivní vinu jsem naposledy zažil na vojně.
Michal

Nový příspěvek od Michal »

Fapeko není jediným zdrojem dílů, ty se dají sehnat u více prodejců v ČR i v zahraničí. Já sám jsem u něj ještě nikdy nic nekoupil. To neznamená, že je snad špatný.

Fapeko si určitě negenerálkuje klikovky sám. Kliku na Urala nebo SV umí v ČR udělat tak jedna, maximálně dvě firmy. K tomu to u těchto vysoce kvalitních strojů rozebíraných a skládaných profesionály často znamená nutnost vyrobit všechny čepy nové.
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)

Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
pejsek32

Nový příspěvek od pejsek32 »

zdravím fapeko.mám dotaz.koupil jsem od ukrajinců urala .ale nez papírů bez výrobního štítku atd. prostě šrot.jeden machr mi udělal go celého motociklu.ale jak si se to nepovedlo,motor nevrčí spojka nevypíná a další věci. narval jsem do toho dost peněz ale je to k ničemu.stojí mi v garáži a bez života.já vím že nikdy mi to nevyjede na silnici.ale je mi ho líto.proto se zeptám.neudělal by jsi mi aspoň novou go motoru.ale ty jsi z ostravy ajá jsem ze severních čech.to bude asi problém.díky za odpověd.
kambucha

No až jednoho dne (a doufám že ten den je opravdu hodně daleko) v tom mojem východním aparátů zakokrhá tak doufám, že Petra opět přemluvím k zařízení opravy nějaké té klikovečky a výbrusečku :). Elefanti se blíží tak to nebudem přivolávat. Protilehlým agregátům na třech kolech zdar, zdar, zdar.
fapeko
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od fapeko »

Dělal jsem jednomu pánovi celkovou GO motorky M-72 a on za rok a půl s ní najel 18000km , tak jsem ho zdrbal že to není motorka na ježdění po střední Evropě, ale na ježdění kolem komína .Jak přijel na servisní prohlídku tak jsem nenašel žádný problém na motorce . Dokonce s toho nechcal ani olej :shock:
Takže než ty najedeš ty km , tak to je opravdu vzdálená budoucnost pokud jsi udělal vše co jsem ti říkal .
Tak či tak realita je jiná a pořád platí můj první příspěvek v tomto vlákně
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
kambucha

Mno takovej přepych jako od tebe ten motor asi nebude, jestli to nahrká alespoň těch 18 tis. tak to mám ještě na deset let a zase nějak bude, třeba podědím po nějakým zapomenutým strejdovi Saharu pod senem :lol: . Jediný na co by se časem chtělo asi mrknout bude ta vačka. To že do ní jde pilník jako do másla se mi moc nezdá. Nechat ji zanitridovat i s kluzákama zdvihátek a zaleštit jsem měl udělat hned. Nechal jsem to udělat kawy z 82. roku (taky mizernější materiál) a stále jako z alabastru. Kolik ti Petře nalítají dněprácký kliky ve tvých motorech, když je nikdo nepohřbí blbostí samozřejmě?
focusek

Nový příspěvek od focusek »

Dobrý den,mám moto Dněpr KMZ 11 a po nastartování a cca tak 5 minutách běhu motoru začal stříkat olej z přední části motoru .Rychle jsem vypnul motor a našel prasklinu .Je možné že by kliková hřídel vyjela do strany a udělala díru děkuji odpověd
Jirka-MT9

Nový příspěvek od Jirka-MT9 »

U Dněpra a Urala je možné všechno.
Odpovědět