Dělal jsem kompletní GO motoru. Protože trochu foukalo pod hlavou, tak jsem jí sundal že podmažu těsnění. A objevil jsem rýhy na spodní straně pravého válce. Motor najel asi 2Km, musel tam zůstat nějaký písek z pískování.
Přitom jsem každou díru několikrát vzal vabkou. Tak na to pozor!!.
Kroužky jsou OK, takže asi jen zalapovat.
Průser po výbrusu-vydřený válec
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Re: Průser po výbrusu-vydřený válec
Tohle je ale na dalsi vybrus
lapovani zde asi moc nepomuze, ryhy jsou dost hluboky, zacne to zrat olej, budou profuky do valce, podle me to i po par set km odrbe i krouzky.
Zničeno, jedině výbrus. Letmým pohledem jsou ty rýhy velmi hluboké. A navíc asi brousit na obou stranách stejně, aby motor nebyl výkonově a hmotnostně nesouměrný-rozvážený. K tomu se asi bude muset jít víc než o jeden výbrus, kdo ví, zda i ten největší bude stačit (co je za výbrus nyní??).
Demontovat a vyčistit v motoru vše, ten "písek" se tam nemohl dostat odnikud z venku, musí být kdesi vevnitř a je roznášen asi olejem. Bacha na kliku...
Demontovat a vyčistit v motoru vše, ten "písek" se tam nemohl dostat odnikud z venku, musí být kdesi vevnitř a je roznášen asi olejem. Bacha na kliku...
Dněpr MT12
Honda CM400T
Honda XBR 500
ČZ 175/1938
JČZ 150
...a další stvůry
Honda CM400T
Honda XBR 500
ČZ 175/1938
JČZ 150
...a další stvůry
Vzpoměl jsem si, písek se mi tam dostal asi ze svíčky kterou jsem tam při pískování nechal kvůli závitům. Pro jistotu jsem vyčistil vanu a dal nový olej, tam se písek ale snad nedostal.
Nakonec jsem to trochu zabrousil a dal dohromady, do zimy něco najedu a pak se uvidí zda si to sedlo, nebo výbrus

Nakonec jsem to trochu zabrousil a dal dohromady, do zimy něco najedu a pak se uvidí zda si to sedlo, nebo výbrus