Zapalování je nové, elektronické. Předstih nastaven dle vzoru na netu- fapeko.
Metoda pokus -omyl je zdá se velmi komplikovaná, proto ty dotazy na zkušenější.
Jirka - Vysočina
Nové zapalování nefunguje
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Re: Nové zapalování nefunguje
U čínských Pekarů jsem kdysi dlouho bádal, proč mi to nejede a důvodem byla přehozená šoupátka navzájem.
Ona sice zajedou svou vertikální drážkou na fixační kolíček, ale přitom mají obrácený výřez šoupátka dovnitř (k válci).
Zjednodušeně: U jednoho karburátoru to dáš vždy dobře, ale u páru je jedna z možností špatně.
Motor pak běží pouze na plný plyn.
Není to ten případ?
Ona sice zajedou svou vertikální drážkou na fixační kolíček, ale přitom mají obrácený výřez šoupátka dovnitř (k válci).
Zjednodušeně: U jednoho karburátoru to dáš vždy dobře, ale u páru je jedna z možností špatně.
Motor pak běží pouze na plný plyn.
Není to ten případ?
A jak to vlastně je,aparát jezdil a po výměně zapalka nejezdí,nebo si to koupil ve fázi kdy zrovna šel motor na generálku a zrovna se dalo nové zaplko?Můžeš říct že je předstih a ventily správně?Já se na svém setrváku na rysky vůbec nemohl spolehnout,bylo to o dobrých par centimetrů až po rysce.Máš možnost si to napojit na baterku z auta a zkoušet?Tu tak brzo nevybiješ.Zítra odjíždím na dovču,za týden pokud to nespravíš jsem ochotný zkusit se na to mrknout.Kde přesně z Vysočiny,daruju ti 300 km zdarma.Ja jsem Uherský Brod.Honza
Dnepr 650 OHV
Ahoj, aparát se koupil po částech , motor po repasi (prý, ale teče olej okolo dynama), převodovka přišla po repasi z východu( tady byl problém se segmentem na startování, asi jen výměna ložisek a gufer), k tomu pár čínských Pekarů.
Tohle jsem poskládal a teď se na tom vyučuju.
Honza mně doporučil číst tak jsem projel něco liter . o Pekarech a také rus. video na Yootube.
zjistil jsem , že jsou dva druhy K-68- pro Dněpry a pro Uraly - K-68Y.
Liší se tím, že K-68 má oproti K-68Y ještě v ústí karbecu vyvrtán otvor který směřuje k hlavní trysce, další přívod vzduchu. U těch mých žádný otvor není z toho usuzuje že mám K-68Y (pro Ural???)- není na nich žádné označení.
Předstih jsem nastavoval dvěma způsoby, podle rysky a podle pístu těsně před horní úvratí- to ještě znám z dvoutaktů. Na baterku z auta jsem se pak napojil, protože než jsem zjistil že mám asi 5V na vstupu zapalka tak mě málem jeb.o neb jsem myslel že odešlo i zapalování( nikam ale neodešlo) Vychází mě to , že se musí poladit karbecy.
Bydlím u Třebíče.
Jirka
Tohle jsem poskládal a teď se na tom vyučuju.
Honza mně doporučil číst tak jsem projel něco liter . o Pekarech a také rus. video na Yootube.
zjistil jsem , že jsou dva druhy K-68- pro Dněpry a pro Uraly - K-68Y.
Liší se tím, že K-68 má oproti K-68Y ještě v ústí karbecu vyvrtán otvor který směřuje k hlavní trysce, další přívod vzduchu. U těch mých žádný otvor není z toho usuzuje že mám K-68Y (pro Ural???)- není na nich žádné označení.
Předstih jsem nastavoval dvěma způsoby, podle rysky a podle pístu těsně před horní úvratí- to ještě znám z dvoutaktů. Na baterku z auta jsem se pak napojil, protože než jsem zjistil že mám asi 5V na vstupu zapalka tak mě málem jeb.o neb jsem myslel že odešlo i zapalování( nikam ale neodešlo) Vychází mě to , že se musí poladit karbecy.
Bydlím u Třebíče.
Jirka
To že to občas střelí ale nerozeběhne se, je u Dněpra chudá volnoběžná směs. Nastavte 1 a půl otáčky od dorazu pro začátek, v zimě pak na jednu otáčku.
Rozdíl mezi vyvrtaným a nevyvrtaným kanálkem zde někteří zkoušeli a nepozorovali rozdíl, pokud si dobře pamatuji.
Jehla v tomhle počasí spíše na druhý zářez zhora, v chladu na prostřední.
Jediný problém, co jsem měl s K-68U (to písmeno připomínající "y" je bukva "U") je moc velká hlavní tryska z výroby. S Tryskou 190 ruského číslování se mi to na plný výkon ulejvalo, musel jsem dát menší. Jenže tryska 165 ruského čáslování byla zase moc malá. Protože ruské trysky se nedají skoro nikde koupit, skončil jsem s tryskama Keihin 105 (Keihiního číslování) které vycházejí mezi ty předešlé dvě. Některým lidem to ale dobře jezdí i s originám tryskama.
Nicméně špatnou hlavní trysku poznáte až tak od 70km/h, ne při startování.
Moje K-68 jsou nejspíš neorigo, ale celkem kvalitně vyrobené. Jak vypadá čína, nevím. Moje zkušenos s čínskýma tryskama na Japonce byla hrozná - každá tryska měla uplně jinou velikost, než je na ní vyraženo.
Rozdíl mezi vyvrtaným a nevyvrtaným kanálkem zde někteří zkoušeli a nepozorovali rozdíl, pokud si dobře pamatuji.
Jehla v tomhle počasí spíše na druhý zářez zhora, v chladu na prostřední.
Jediný problém, co jsem měl s K-68U (to písmeno připomínající "y" je bukva "U") je moc velká hlavní tryska z výroby. S Tryskou 190 ruského číslování se mi to na plný výkon ulejvalo, musel jsem dát menší. Jenže tryska 165 ruského čáslování byla zase moc malá. Protože ruské trysky se nedají skoro nikde koupit, skončil jsem s tryskama Keihin 105 (Keihiního číslování) které vycházejí mezi ty předešlé dvě. Některým lidem to ale dobře jezdí i s originám tryskama.
Nicméně špatnou hlavní trysku poznáte až tak od 70km/h, ne při startování.
Moje K-68 jsou nejspíš neorigo, ale celkem kvalitně vyrobené. Jak vypadá čína, nevím. Moje zkušenos s čínskýma tryskama na Japonce byla hrozná - každá tryska měla uplně jinou velikost, než je na ní vyraženo.
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)
Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Michal "Potápka" :-)
Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
No tak mám to 160 km, to není taková hrůza, klidně bych vzal na zkoušku staré K-65.Ale že by to bylo karbecama, hmm... A máš 650 ohv 12V, takže nemáš dynamo ale alternátor, že?
Dnepr 650 OHV
pro Forta : šoupátka jsou ve správné poloze , zkosení je u obou na vstupu. A je to pár , nastavování volnoběhu je vždy na vnější straně.
Jestli je to čína nevím , nemá to žádné označení, ale zpracování je na velmi dobré úrovni.
Budu pokračovat v bádání.
Jirka
Jestli je to čína nevím , nemá to žádné označení, ale zpracování je na velmi dobré úrovni.
Budu pokračovat v bádání.
Jirka