Nové zapalování nefunguje

Řešíte problém? Jak na to?
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
wiki56

Nové zapalování nefunguje

Nový příspěvek od wiki56 »

Zdravím, kdo poradí na co se zaměřit k vyřešení problému po výměně zapalování - Teď elektronické.
Motor Dněpr 650 OHV-jeden válec občas škytne , druhý zase občas střelí do výfuku ale motor nenaskočí.
Jiskra na svíčkách docela slušná. Karburátory čínské "Pekary" - nové .
Díky za rady, Jirka
kudlin

Re: Nové zapalování nefunguje

Nový příspěvek od kudlin »

Zdar,předpokládám že ventily seřízeny a benzín jde do válců.Já sem musel na zapalování vypilovat delší drážky,abych docílil natočením spravného předstihu...
Dnepr 650 OHV
wiki56

Motor je údajně po repasi, nastavení ventilů jsem nekontroloval- 4T moc neumím, takže proto jsem žádal o radu jak postupovat. Svíčky byly po vyndání mokré. Zapalko jsem montoval a nastavil dle videa (fapeko?).
Jirka
kudlin

Ani když přeplavíš karbece tak to nechytne aspoň na tak dlouho že bys stihnul přidat plyn? Ono motor je strašně jednoduchý,musí se dodržet pár pravidel pro to,aby to šlapalo.Nejde asi poradit v jedné větě.Já sem to dával rok dohromady každou volnou chvilku.Je potřeba o tom přemýšlet,hledat,číst...
Mám ty samé karbece,trvalo mi pokus omylem dva tydny,než jsem zjistil že mám od výroby vyhlé blbě plíšky na plovákoch,a motorka byla furt přechlastaná...Pokud máš jiskru,je ve správném poloze pístu?Sdělej víko ventilů,vyšrubuj svíčku.Motorku na hlavní stojan,zařaď kvalt a toč kolem.Oba dva ventily jsou zavřené,píst jde nahoru,začíná komprese,těsně před horní úvratí musí být na bezkontaktu ty dva ocelové proužky co máš našrubované místo vačky nad magnetem...
Dnepr 650 OHV
wiki56

Provedl jsem kontrolu nastavení zapalování v horní úvrati pístu. Nastavení souhlasí s ryskou na setrvačníku,postup je obdobný jako na videu.( dneprmoto.cz)
Vůle na ventilech výfuk 0,15,sání 0,20 druhý válec 0,20 a 0,25.
Nastavení Pekaru - 2ot.na trysce vzduchu a 2,5 ot. na šoupátku. Hlavní jehla druhý zářez odspodu , Při startování jeden válec občas střelí do výfuku, ale motor se nerozběhne.

Jirka
kudlin

Ty vůle mají být 0,07 běžně se dávají na 0,1.Pokud nejsou v háji svíčky-jestli jsou staré tak nemusí pod tlakem házet pravidelně jiskru.Takto jak to popisuješ to vypadá že to nesaje uplně dobře směs.Příruby karbecu a těsnění v pořádku? V tomto horku vůbec nedávaj sitiče a nezavíraj vzduch na sání.Ani to moc nepřeplavuj.Svíčky tam našrubuj až je očistíš ocelákem.Jak jsou přelité benzínem tak ani prd.A káble od bezkontaktu,vše zkontrolováno?Pokud je vše splněno tak aspoň roztlačit to musí jít.
Dnepr 650 OHV
wiki56

Ty svíčky jsou starší , jaké by měly být (typ a číslo?).
Asi jsem to přaplavoval, zavřené sání a sytič.
Jirka
kudlin

:D a nemám ti je rovnou koupit a namontovat? Proč chvilku nehledáš a netrápíš svou hlavičku? U provozu dněpra to budeš často potřebovat.Je to jedno,teď kup brisky,nkg,14 nebo 15 nebo klidně 19,hlavně ať jsou nové a víš že problém není ve svíčkách.A jasně že musí být s klasickým krátkým závitem a utahovat s citem,žádná přehnaná sila...Pak dej vědět jak sa daří ;)
Dnepr 650 OHV
wiki56

Ne díky , svíčky zvládnu. Ještě k nastavení karbeců, nemám to nějak změnit nebo vyzkoušet více nastavení vzduchu apod?.
Jinak díky za rady, už jsem se trápil s převodovkou a teď ji můžu rozebírat klidně poslepu.
Jirka
kudlin

Musíš tam mít blbě nějakou drobnost,říkáš ze motor je po servisu,máš výbrus,nebo jak je na tom komprese?Ptám se na to proto,protože já to poprvé nastartoval v mínus 5 ,neměl sem ani lanka od plynu,šoupátka sem zvedal prstama na původních K-65.I kdyby si měl rozhašene karbece,aspoň na minutu to musí vrčet.To neni jak dvoutakt,nemusíš se trápit s tvrdýma guferama a pod.Pokud je kompres a jiskra a směs tak to jede.Co ten předstih?Faje jsou dobře našrubované na kablíky?
Dnepr 650 OHV
kudlin

Jak na to šlápneš,jen lehce otoč plyn,jinak to zaleješ
Dnepr 650 OHV
wiki56

Tlaky jsou 8 a 8,5 , takže dobrý . Vypadá to na špatný svíčky. Při tlaku nepálí.
Motor ještě nejel, takže nemám z čeho vycházet.
Asi moc nových věcí najednou.
Budu všechno ještě prověřovat a pak se ozvu.
Jirka
kudlin

Zítra kup nové svíčky a uvidíš.Dokud je tam nedáš tak je zbytečné se vrtat v něčem dalším.Držím palce
Dnepr 650 OHV
wiki56

Namontoval jsem nové svíčky a začal laborovat, základní nastavení vzduchová tryska 1,5 otáčky, volnoběh 2 ot.,hlavní jehla druhý zářez odshora.
motor škytne , ale nerozběhne se , z výfuku občas černý kouř . Celý týden jsem vždy večer 1 až dvě hod věnoval "ladění" karburátoru, výsledek : vybitá baterie a jednou po přitažení plynu se motor rozběhl. Nedrží však otáčky, při startech jen bafne . Nevím jak dál.
Jirka
Jirka-MT9

Nový příspěvek od Jirka-MT9 »

Ahoj, nevím odkud jsi, ale asi by bylo nejlepší navštívit někoho znalého těchto strojů s motorkou na káře. Také jsme s jedním kolegou dva měsíce kdysi řešili jeho peklostroj po telefonu, pak to naložil a dovezl. Výsledek - za dvě hodiny odjížděl s tím, že věděl co vše má špatně a od té doby jezdí.
Předpokládám, že předstih máš nastavený, sání s filtrem jsou OK. Nevím, jaké máš zapalování a cívku (bývá zdrojem nepříjemností často).
Píšeš, že máš karburátory čínské Pekary, tak se podívej na šoupátka. Potkal jsem se s odlitky, které měly spodní hranu dost zaoblenou, pak si to přisávalo vzduch a nebylo možné to seřídit. Pomohl soustruh a stočit asi 1mm šoupátka dole tak, aby tam ta hrana byla ostrá a nevznikala tam mezera pro sání vzduchu při zavřeném šoupátku.
Hodně zdaru
Jirka Klatovy
Odpovědět