Začínám opravovat
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
-
Dneprstein
Re: Začínám opravovat
Jen pro zajímavost: Ne, že by klika nemohla být sešroubovaná. Když se s tím od začátku v konstrukci počítá, tak to není problém. - Viz. Škoda 706 - a to byl šestiválec...
Pane Michael mi připadá ,že jste nějak mimo ..........
Dynamo je puvodní G414 co se vyrábí a dodává do těchto motorek od 60 let . Fotky své dílny určitě nebudu nikomu tady ukazovat pokud víte co je to GDPR.
Místo sledovaní "jutube" kde se snažíte nastudovat něco co nikdy nepochopíte a ani nejste schopen udělat si máte napsat do "jutube", nebo na rajče můj nick "Fapeko" a tam vše najdete jenže to je třeba to chtít a neubírat se úplně jiným směrem vaši opravy motocyklu.Kluci vám tady psali , že si mate nastudovat celé toto forum ,ale asi jste to taky neudělal ,protože kdyby jste to vše tady četl ,tak by jste neměl tak .......(sprostý slovo)
otázky
Když chci něco dělat ,tak první věc je že si to nastuduji a potom až dělám tu danou věc viz prvně chodíme všichni do školy aby jsme uměli počítat a číst a potom jdeme až pracovat ( toto neplatí pro cikány
). U vás to je naopak ?? Prvně práce a potom až studium na škole?
Dynamo je puvodní G414 co se vyrábí a dodává do těchto motorek od 60 let . Fotky své dílny určitě nebudu nikomu tady ukazovat pokud víte co je to GDPR.Místo sledovaní "jutube" kde se snažíte nastudovat něco co nikdy nepochopíte a ani nejste schopen udělat si máte napsat do "jutube", nebo na rajče můj nick "Fapeko" a tam vše najdete jenže to je třeba to chtít a neubírat se úplně jiným směrem vaši opravy motocyklu.Kluci vám tady psali , že si mate nastudovat celé toto forum ,ale asi jste to taky neudělal ,protože kdyby jste to vše tady četl ,tak by jste neměl tak .......(sprostý slovo)
Když chci něco dělat ,tak první věc je že si to nastuduji a potom až dělám tu danou věc viz prvně chodíme všichni do školy aby jsme uměli počítat a číst a potom jdeme až pracovat ( toto neplatí pro cikány
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
773035554
fapeko@seznam.cz
Za to dynamo se omlouvám zdálo se mi větší než mám já a nevěděl jsem že fotka dílny je osobní. Tady na fórum chodím asi 6 let a poctivě čtu, ale spíš tu najdu víc otázek než odpovědí a krátké vlastnictví káčka mi přineslo víc informací než léta tady. Do školy jsem chodil, ale získal jsem tam pouze glejt a znalosti z chemie a mikrobiologie. Musíte si uvědomit, že pro mě je internet a yutub jediný zdroj informací nic jiného prostě není. Místo abych večer koukal na seriály tak si pouštím jak někdo maká na soustruhu, nebo honuje motor, nejtuje parní kotel a podobné hovadiny. Když mám čas si někde číst tak louskám katalogy náhradních dílů, příručku k osciloskopu i když ho nikdy mít nebudu a tak podobně. Od doby co tu motorku mám tak trávím čas na netu a sháním jak se opravuje klika a nic. Už měsíc hledám na netu fotku stojánku abych věděl pod jakým úhlem je tam přidělaný, prošel jsem asi 100 fotek a nic. Jsem schopen to hledat polsky, německy a anglicky, ale prostě nic. A to že jsem se zeptal na alternátor, prostě se mi zdál jiný a nejsem doma abych se běžel podívat.
Hlavní stojan pokud bude moto se sajdou je nepotřebný a pokud to bude solo ,tak ho je třeba upravit až je motorka na kolech ,protože každý stojan je jiný a je třeba ho tak upravit aby bylo zadní kolo trochu nad terénem jinak tu těžkou motorku na něj nedáte.
Takže ještě jednou a polopaticky : na hlavní stojan se ted vykašlat a dodělat ho až bude motorka po laku a na kolech
Kliknout na odkaz a pokračovat v prohlížení na rajčeti
https://fapeko.rajce.idnes.cz/Ruzne/#IM ... 201559.jpg
Takže ještě jednou a polopaticky : na hlavní stojan se ted vykašlat a dodělat ho až bude motorka po laku a na kolech
Kliknout na odkaz a pokračovat v prohlížení na rajčeti
https://fapeko.rajce.idnes.cz/Ruzne/#IM ... 201559.jpg
773035554
fapeko@seznam.cz
773035554
fapeko@seznam.cz
Ten stojan je pro mě absolutní priorita, protože ta motorka stojí v chodbě a když chci projít tak je to jako hrát tetris. Natož abych na ní něco udělal. Musím sundat sajdu a někam jí uložit. Mohl jsem to dát na nějaký špalek, ale mám malé děti a nezdálo se mi to bezpečné.
P.S. ta motorka v laku je a na kolech též, ale s tím jak mi ta oprava jde tak bych ten tetris hrál deset let. Moc děkuji alespoň budu mít pocit že jsem se někam posunul.
P.S. ta motorka v laku je a na kolech též, ale s tím jak mi ta oprava jde tak bych ten tetris hrál deset let. Moc děkuji alespoň budu mít pocit že jsem se někam posunul.
Ten vypadá, je celý popraskaný.

Koukám, že se tady něco nepovedlo, stojánek je o centimetr a něco širší

Ne netu jsem nic nenašel, ale má tahle věc jít volně prstem ven, navíc v tom jsou 4 díry a asi mají být dvě a ani jedna nesedí s ojnicí. Plus jsem našel spoustu dalšího, budu to muset asi prakticky rozebrat, kyvka, rám, a to už to mohu opravdu i lakovat.

Pánové, již v jiném příspěvku jsem psal že si z nás Michael dělá prdel.Není tomu tak, on to myslí vážně.Bohužel.Neváží si své práce a proto dělá co dělá.Nedá si poradit a ani cokoli vymluvit.Má svůj názor a přes něj vlak nejede.Nedopadne to dobře.Dněpr není kejvačka.A vařit stojánek, když sem vařil třikrát v životě-to nechávám raději bez komentáře.Proč si někteří, po vzoru brouka Pytlíka, že vše dokážou?A při tom o tom nic neví a ani si to nenastudujou.Co je lepší-radit mu, nebo neradit a pak bejt akorát nasranej že to domrní a dobře míněná rada padla do prázdna?Hodně štěstí M.:S
Já oceňuji, že se snaží a chce se učit. Jak říká klasik, žádný učený z nebe nespadl, ale nás blbce, jakoby shazovali. Kdyby každý rezignoval, tak by se nikdo nic nenaučil. Já mu držím palce a věřím, že se dříve nebo později vypracuje v dobrého mechanika.
Klid, pánové. Někdo musí přebrat štafetu po Hipíkovi a opravovat stroj se svérázem mužika. Takže když už při každém třetím pokusu dojede až na sraz, zpátky už určitě ne.
Nevím, jak se to mohlo stát, ale Hipík už nějaký čas jezdí spolehlivě. Jedna z teorií je, že koupil od Buchtiče motor se zavařenýma hlavičkama šroubů, aby se v něm nemohl hrabat.
Už jsem v motoru viděl kus topenářské Cu trubky volně vložený v ojničním oku. Součet obou vůlí byl zhruba milimetr, přesto to tak jezdilo.
Nakonec je to sovětský stroj, koho by bavilo na tom někam jet, kdyby po cestě alespoň hodinu neopravoval?
Jednou zvládne tu kliku vyměnit v noci na benzínce. Cvičení dělá mistra!
Nevím, jak se to mohlo stát, ale Hipík už nějaký čas jezdí spolehlivě. Jedna z teorií je, že koupil od Buchtiče motor se zavařenýma hlavičkama šroubů, aby se v něm nemohl hrabat.
Už jsem v motoru viděl kus topenářské Cu trubky volně vložený v ojničním oku. Součet obou vůlí byl zhruba milimetr, přesto to tak jezdilo.
Nakonec je to sovětský stroj, koho by bavilo na tom někam jet, kdyby po cestě alespoň hodinu neopravoval?
Jednou zvládne tu kliku vyměnit v noci na benzínce. Cvičení dělá mistra!
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)
Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Michal "Potápka" :-)
Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Jo Hipík, tak toho ještě pamatuji jak před X lety začínal na motorkářích s dotazy to byl taky nářez
,ale jde vidět že za tu dobu se z něj stal kvalitní Hipikservis . Ještě před rokem tam byl klučina z karvinska co opravoval babetu přes forum a to byl total nářez
Michael: Ten stojan ma proto vůli aby jste si ho mohl axiálně vymezit při montáži na rám kdy v zavřené poloze může narážet na výfuk a těma podložkama si ho posunete kde vy potřebujete .Na tom mém odkazu na rajče to jde krásně vidět pokud jste se díval pozorně .
Dnes jsem tady měl pána s motorem z KH ,tak jste se mohl s nim svézt ke mě a já bych vám ty vědomosti nacpal do hlavy pokud nejste slepý a k tomu dyslektik a dysgrafik a byl by jste ready
Tam bych vám ukázal total vydřené olej. čerpadlo cca 2mm vůle a to je zatím můj rekord co jsem kdy viděl
Myslím, že vaše tvrdohlavost a neschopnost naslouchat druhým vás bude stát mnoho času a peněz
Michael: Ten stojan ma proto vůli aby jste si ho mohl axiálně vymezit při montáži na rám kdy v zavřené poloze může narážet na výfuk a těma podložkama si ho posunete kde vy potřebujete .Na tom mém odkazu na rajče to jde krásně vidět pokud jste se díval pozorně .
Dnes jsem tady měl pána s motorem z KH ,tak jste se mohl s nim svézt ke mě a já bych vám ty vědomosti nacpal do hlavy pokud nejste slepý a k tomu dyslektik a dysgrafik a byl by jste ready
Myslím, že vaše tvrdohlavost a neschopnost naslouchat druhým vás bude stát mnoho času a peněz
773035554
fapeko@seznam.cz
773035554
fapeko@seznam.cz
Michalův závěr se mi moc líbí
. No a Dušan z Chanovic moc krásně charakterizoval ruský stroj: " Je jako pokladnička. Čím víc do něj nasypeš drobných, tím více chrastí." Přeji všem krásný den.
Se mnou už to jiné nebude a těch rad tu bylo zatím poskrovnu a všechny vesměs stejné. Mě by zajímalo proč se vlastně v těch motorkách všichni hrabete, když není nic lepšího než tu motorku po nákupu hezky zabalit a poslat směr Ostrava, přilepit k tomu obálku se šesticifernou sumou v českých kapříkách, vybrat si odstín barvy a čekat než se ten balík zase vrátí a pak už jen jezdit a jezdit. Říká vám něco Pascalova sázka? Já se touto filozofií řídím. Podle místního odborníka je motor mrtvý krom obalu tak co mohu ztratit, mohu s tím dělat psí kusy a jeho cenu to nijak nesníží. To samé zbytek motorky. Jakou cenu má rozebrané káčko, kde je vše zralé na výměnu a spoustu práce? 5-10 tisíc to je teda riziko nevím jestli to podstoupit.
Poradil by někdo jak je to při testaci na veteránské značky kdyby ta motorka byla v německých barvách, třeba šedivá nebo béžová? Zatím lak neplánuji, ale po rozebrání a opravách asi nebude už nic moc. Prodává tu někdo přímo tady na foru náhradní díly?
Poradil by někdo jak je to při testaci na veteránské značky kdyby ta motorka byla v německých barvách, třeba šedivá nebo béžová? Zatím lak neplánuji, ale po rozebrání a opravách asi nebude už nic moc. Prodává tu někdo přímo tady na foru náhradní díly?
Tohle vlákno jsem začal celkem ze zájmem sledovat a myslím pánové, že většina z nás v něm vidí vlastní začátky. Michale hrozně ti fandím a držím palce, protože tvoje neústupnost a neochvějná víra v dobrý konec je úžasná. Jenom mi dovol takový postřeh k opravě a renovaci naších strojů. Závady a opravy lze dělit na tři skupiny: 1. oprava, kterou nezvládnu sám (neumím to, nemám vybavení atd.), 2.opravu zvládnu sám (danou věc umím, popř. dle návodu a rady to zvládnu), 3.zkusím to opravit a nějak to dopadne. Nemusím asi opakovat, že oprava klikovky patří u 99.999% z nás do kategorie 1.
A co se týče veteránských čísel a přihlášení tak záleží na veteránském klubu, u kterého budeš testaci dělat, především na jejich ochotě a toleranci. Každý testovací komisař má jiný názor a náhled na věc. Pochop, že se jedná o poválečný typ motorky a ve spojení s provedením německých barev (předpokládám druhá válka) můžou nastat komplikace. Proto doporučuji si to raději zjisti přímo v daném klubu, kde budeš testaci dělat. Vyhneš se případném přetírání motorky.
Jinak ti držím palce.
A co se týče veteránských čísel a přihlášení tak záleží na veteránském klubu, u kterého budeš testaci dělat, především na jejich ochotě a toleranci. Každý testovací komisař má jiný názor a náhled na věc. Pochop, že se jedná o poválečný typ motorky a ve spojení s provedením německých barev (předpokládám druhá válka) můžou nastat komplikace. Proto doporučuji si to raději zjisti přímo v daném klubu, kde budeš testaci dělat. Vyhneš se případném přetírání motorky.
Jinak ti držím palce.