Unik oleje

Řešíte problém? Jak na to?
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
lenoch

Unik oleje

Nový příspěvek od lenoch »

Zdravim vsechny,

opet resim problem, tentokrate s unikem oleje z valcu na K750. Prijde mi, ze mi tece olej nahore kde jsou ventily okolo driku ventilu nebo okolo tech pruzin (hned vedle vicka na serizovani vule). Je mozny ze tam je treba ten valec prasklej? Vickem to urcite neni, to jsem zatmelil (nez mi dorazi novy tesneni) a to je suchy. Tesnenim pod valcem to taky neni, tam je sucho. Docela me to stve, pac mam furt plny boty oleje :(
Nemate s tim nekdo taky zkusenosti co s tim? At nepremyslim nad objevenym, protoze zanedlouho to budu mit rozhozeny, at to zfouknu najednou.
Boldrik-1945

Re: Unik oleje

Nový příspěvek od Boldrik-1945 »

je možné že ti to teče pod sedlem pružiny ventilů,pač je tam díra-aspon já sem to tak měl.přetěsnil sem to a hotovo.Ale mě to jenom slzelo.
Yamaha virago xv 750
Čz 175-standart 25B r.v.1938
K-750 r.v.1960
host

Nový příspěvek od host »

Jj, ten odlitek válce je v místě vedení ventilu přerušený, i když to není na první pohled vůbec patrné, nejspíš kvůli tepelné dilataci.
Pod každou ventilovou pružinou je plechová podložka / miska a pod ní těsnící gumokorková podložka. Jakmile ztvrdne, praskne či rodzrolí se, olej teče ven.
Dněpr MT12
Honda CM400T
Honda XBR 500
ČZ 175/1938
JČZ 150
...a další stvůry
lenoch

DIky za rady, to bude ono, pod pruzinou ventilu by to odpovidalo. Levej valec je jeste akceptovatelnej, ale pravej ronil o vikendu i spolujezdkyni za mnou do bot - neocenila to :D
Cim je vhodne tmelit? Mam cerny Loctite (ten profi na vany, prevodovky a vsechno mozny dalsi - drzi fest, vanu na aute jsem pak sundaval gumovou palici) nebo pouzit neco tvrdyho (nejakou dvouslozku apod.)?
drumbas

Nový příspěvek od drumbas »

Doporucuji rozebrat valec vytáhnou ventily dat nove tesneni z korku a složit .nic jineho nepomůže
Boldrik-1945

Nový příspěvek od Boldrik-1945 »

Domluv se z fapekem.Mě to těsnění taky sehnal a je to v poho
Yamaha virago xv 750
Čz 175-standart 25B r.v.1938
K-750 r.v.1960
lenoch

Diky za rady... Zitra se s fapekem dohodnu...
bobanbob
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od bobanbob »

lenoch

bobanbob: koukal jsem na to, bohuzel cena dilu je nizsi nez postovny :( ale mam neco objednanyho u fapeka, tak jsem ho poprosil o pridani tesneni do zasilky.
host

Nový příspěvek od host »

Netřeba v tom hledat vědu. Vysekl jsem z lisovaného korku, z obou stran silně potřel tmelem Paulin a osadil na důkladně vyčištěné místo a ihned přitiskl pružinou ventilu. Nikde ani kapka řadu let.
Ten otvor pro vodítko musí být vyrobený hodně na těsno - mírně menší, aby tam byl dostatečný přítlak těsnění ke kovu a nesáklo to tudy.
Dněpr MT12
Honda CM400T
Honda XBR 500
ČZ 175/1938
JČZ 150
...a další stvůry
Odpovědět