Dobijení - vykon dynama
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Dobijení - vykon dynama
Ahoj,
jak poznam co mam za dynamo (myslim ze zadnou azbuku jsem na nem nenasel, z ceho bych to vycetl) nebo poznate ho z prilozene fotky? Je to na K750...
Proc se ptam... Kdyz jsem to koupil, tak to svitilo, ale na sajde nebyly osazeny zarovky. No tak jsem je tam dal a jelikoz jeste praskla v hlavnim svetle, tak jsem koupil i do hlavniho svetla.
Takze predtim jsem tam mel neco v hlavnim svetle (nebylo oznaceno, vyroba CCCP) a vzadu 5W obrysovka + 21W brzda.
Tedka tam mam: Hlavni svetlo 35/35W, zadni obrys 5W, brzda 21W, sajda bila obrysovka 5W a zadni dvouvlakno 5/21W. No a neco samozrejme bere zapalovani - nemate nekdo zmereno, co si stroj vezme aby to bezelo.
A co se samozrejme stalo, vcera po 75km jsem zastavil u kamose a nenastartoval, baterka lehla...
Tak se ptam, jakou zarovnku davate do predniho svetla? Ostatni asi moc nezmensim, podle me min nez 5W zarovky nedelaj a brzdovky to moc neovlivni, pac nesviti porad (sviti jen kdyz brzdim zadni brzdou a to je malokdy). Nebo existuje reseni silnejsiho dynama?
jak poznam co mam za dynamo (myslim ze zadnou azbuku jsem na nem nenasel, z ceho bych to vycetl) nebo poznate ho z prilozene fotky? Je to na K750...
Proc se ptam... Kdyz jsem to koupil, tak to svitilo, ale na sajde nebyly osazeny zarovky. No tak jsem je tam dal a jelikoz jeste praskla v hlavnim svetle, tak jsem koupil i do hlavniho svetla.
Takze predtim jsem tam mel neco v hlavnim svetle (nebylo oznaceno, vyroba CCCP) a vzadu 5W obrysovka + 21W brzda.
Tedka tam mam: Hlavni svetlo 35/35W, zadni obrys 5W, brzda 21W, sajda bila obrysovka 5W a zadni dvouvlakno 5/21W. No a neco samozrejme bere zapalovani - nemate nekdo zmereno, co si stroj vezme aby to bezelo.
A co se samozrejme stalo, vcera po 75km jsem zastavil u kamose a nenastartoval, baterka lehla...
Tak se ptam, jakou zarovnku davate do predniho svetla? Ostatni asi moc nezmensim, podle me min nez 5W zarovky nedelaj a brzdovky to moc neovlivni, pac nesviti porad (sviti jen kdyz brzdim zadni brzdou a to je malokdy). Nebo existuje reseni silnejsiho dynama?
- Přílohy
-
- dynamo_ural.jpg (43.52 KiB) Zobrazeno 7797 x
Re: Dobijení - vykon dynama
Domnívám se, že jde o dynamo s výkonem 60W. 50w trvale ve světlech + zapalování = dynamo jede nadoraz, či spíš za ním.
Ubrat na hlavní žárovce, místo koncových dát LED-ky. Seřídit dobíjení, aby 100% fungovalo (doporučuji osadit bezkontaktní regulátor AEV 0360, funguje s tímto dynamem na 1 podtržená)
https://uralforum.cz/viewtopic.php?f=8& ... t=AEV#p816
Ubrat na hlavní žárovce, místo koncových dát LED-ky. Seřídit dobíjení, aby 100% fungovalo (doporučuji osadit bezkontaktní regulátor AEV 0360, funguje s tímto dynamem na 1 podtržená)
https://uralforum.cz/viewtopic.php?f=8& ... t=AEV#p816
Dněpr MT12
Honda CM400T
Honda XBR 500
ČZ 175/1938
JČZ 150
...a další stvůry
Honda CM400T
Honda XBR 500
ČZ 175/1938
JČZ 150
...a další stvůry
AEV relatko jsem tu uz nasel tady na foru, zatim jezdim puvodni sovetsky, facha... Ale s prvnima potizema okamzite menim za spolehlivy a ukreju ho do puvodni krabicky.
V praci jsem si pujcil merak, abych zjistil proudovy odber kdyz zhasnu svetla a pak plne zatizim dynamo, abych vedel kolik amper dokaze davat na max.
LED zarovky rozhodnu asi az po mereni, podle toho kolik zbyde vykonu na svetla
Jinak jak to mate ostatni s hlavnim svetlem, kdybych to stahl na 25/25W? Je s tim trochu videt?
V praci jsem si pujcil merak, abych zjistil proudovy odber kdyz zhasnu svetla a pak plne zatizim dynamo, abych vedel kolik amper dokaze davat na max.
LED zarovky rozhodnu asi az po mereni, podle toho kolik zbyde vykonu na svetla
Jinak jak to mate ostatni s hlavnim svetlem, kdybych to stahl na 25/25W? Je s tim trochu videt?
-
mirda
,,Přes den jo''No jako fór dobrý
,ale možná je to dobrá uvaha.Chce to zkusit a myslím,že i 15 W v hlavním světle,by pres den dalo dost světla,protože by ta žárovka s méně Watty dostávala co potřebuje.
-
Jirka veteran
- Kontaktovat uživatele:
Nechápu, proč ubírat výkon v hlavním světle? Můžete vyměnit ostatní žárovky za diodové a těch 35W nechat . A když nebudete jezdit v noci tak i v hlavním světle dát diodovou žárovku a budete v pohodě dobíjet. Fapeko tu , ale v jiném vlákně, dával odkaz na zakoupení, nebo je na ebay. Řekl bych že ta žárovka svítí jen na potkávací světla, ale třeba se mýlím.
Přepínat se dá, sice poněkud zvláštně, ale dá. Mám ji namontovanou.
Dněpr MT12
Honda CM400T
Honda XBR 500
ČZ 175/1938
JČZ 150
...a další stvůry
Honda CM400T
Honda XBR 500
ČZ 175/1938
JČZ 150
...a další stvůry
Tuhle žárovku jsem kdysi používal v ČZ z roku 61. V noci jsem jezdil po hmatu. Pokud byla mokrá silnice, neviděl jsem nic. Samozřejmě záleží i na lesklosti paraboly.lenoch píše:...
Nedoporučuji.
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)
Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Michal "Potápka" :-)
Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Zdravim,
diky za rady... Ty LEDky jsou misto tech 5W obrysovek rozumna rada - uz jsem koukal, 6V varianty se daji bezne sehnat na ceskych eshopech, okouknu i cinu (Aliexpress.com, dx.com apod.). Navic vyhoda LEDek je ze nepraskaj... Myslim ze zarovka 25/25W by taky stacila (mam ji na Jawe Mustang a docela to sviti obstojne), nebot v noci jezdim minimalne a ziskal bych tim 10W k dobru.
Dale jsem zmeril alespon prou kdyz bezi motorka bez svetel, kolisalo to cca 2,0-2,5A (ca 15W), kdyz jsem mel zaply svetla na moto (ale ze sajdy jsem ty 2ks 5W zarovek vyndal) bralo to 8,5-8,9A, coz asi sedi... Takze je jasne, ze kdyz bych zapojil i sajdu, jsem nadoraz k maximalnimu vykonu dynama (to je ca 10A). No a jelikoz moje cestovni rychlost je do 70km/h, tak dynamo nadoraz asi nepojede a dav treba jen tech 8A...
Tak snad moje mereni pomuze i ostatnim a ja muzu povazovat problem za vyresenej
diky za rady... Ty LEDky jsou misto tech 5W obrysovek rozumna rada - uz jsem koukal, 6V varianty se daji bezne sehnat na ceskych eshopech, okouknu i cinu (Aliexpress.com, dx.com apod.). Navic vyhoda LEDek je ze nepraskaj... Myslim ze zarovka 25/25W by taky stacila (mam ji na Jawe Mustang a docela to sviti obstojne), nebot v noci jezdim minimalne a ziskal bych tim 10W k dobru.
Dale jsem zmeril alespon prou kdyz bezi motorka bez svetel, kolisalo to cca 2,0-2,5A (ca 15W), kdyz jsem mel zaply svetla na moto (ale ze sajdy jsem ty 2ks 5W zarovek vyndal) bralo to 8,5-8,9A, coz asi sedi... Takze je jasne, ze kdyz bych zapojil i sajdu, jsem nadoraz k maximalnimu vykonu dynama (to je ca 10A). No a jelikoz moje cestovni rychlost je do 70km/h, tak dynamo nadoraz asi nepojede a dav treba jen tech 8A...
Tak snad moje mereni pomuze i ostatnim a ja muzu povazovat problem za vyresenej
- bobanbob
- Kontaktovat uživatele:
já řeším výkon dynama tak že když jedu večer tak na 2 či 3 skoro plnej
tím dostanu dynamo z výkonem kam potřebuju
ale jezdím za tmi tak jednou ročně proto mi to nevadí a žárovky neřeším 
Nasadil jsem dle doporuceni to relatko od AEV, facha super, dobiji. Zarovku jsem dal nakovec 25/25W (sviti to jeste docela obstojne) a ty 5W zarovky (3 ks) jsem vymenil za ledky 6V/1,3W... Parada, ted uz jen aby nelehlo to dynamo sovetske vyroby