Vyjíždí zadní kolo z převodu

Řešíte problém? Jak na to?
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Ludva

Re: Vyjíždí zadní kolo z převodu

Nový příspěvek od Ludva »

No je pravda že ta osa asi bude upravená.Ale normálně tam funguje i když s tím bazmekem navlečeným na ní.Jen mě trápí ten olej na ní co pak proniká do kola.To by mohlo bejt tím filcem.Jinak jsem rozdělal i zbytek.Když na to mrknete nechybí tam něco?Děkuji.

http://ludva1975.rajce.idnes.cz/Hlavni_prevod/
host

Nový příspěvek od host »

Ten filc může být problém určitě. Navíc, a tomu by odpovídalo i to vyjíždění kola z drážek, že tomu tak není, musí být vše osou natvrdo staženo přes všechny rozpěrky. Ty rozpěrky na sebe musí těsně doléhat svými čelními plochami. Jinak mezi nimi pronikne olej k ose a po ní potom vnitřkem rozpěrek ven. Tedy matice vpravo na ose musí být dotažena na krev, přesto nic nesmí uvnitř drhnout a kolo se musí lehce otáčet bez axiální vůle.
Svěrný šroub v levém rameni kyvky má pouze symbolickou zajišťovací funkci, celé složení zadního kola je natvrdo natlačeno vpravo do koncového převodu a tím vše drží pohromadě.
Jestli něco chybí, už si z paměti nevybavuju. Jen ten filc jsem nahrazoval guferem - vyrobena nová rozpěrka + úprava místa pro gufero. Vše jsem dělal intuitivně, výkres tedy nemám a rozměry se mi už vykouřily z hlavy....
Dněpr MT12
Honda CM400T
Honda XBR 500
ČZ 175/1938
JČZ 150
...a další stvůry
bobanbob
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od bobanbob »

já dal místo filcu "o" kroužek protože jsem ho měl doma a pasoval .
vydrželo to asi 500 km uplně bez uniku :D
ted to občásek po delší jízdě ukápne tím přepadem který tam kvůli tomu je .
to velké rádoby gufero co těsní unašeč mi drží perfektně do paken mi nic nenateklo po zhruba 3000 km .
mno ale až budu měnit pakny tak to rozhodím a předělám z filcu na gufero .

tak si pořádně zprůchodni ten "odpadní" kanálek :D kdyby náhodou něco proteklo at to má kudy ven :D mimochodem kape to přesně na kolo :D :D
Odpovědět