Vyjíždí zadní kolo z převodu

Řešíte problém? Jak na to?
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Jenda

Vyjíždí zadní kolo z převodu

Nový příspěvek od Jenda »

Mám takový problém a nevím čím to je. Po několika kilometrech jízdy mi "vyjede" zadní kolo z převodu..Samozřejmě vyskočí z drážkování a moto stojí. vyskočení je tak 1cm. Po naštvaném kopnutí zpět k převodu moto dojelo až do garáže a znova.. zkoušel jsem dotáhnout matku na zadní ose..ale víc to už nejde.. Jediné co mě napadlo, že je málo dotažená osa na levé straně a osa povolí..mám tam obyčejný vybroušený šroub.. nějaké názory? děkuji
bobanbob
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyjíždí zadní kolo z převodu

Nový příspěvek od bobanbob »

tak to je ulet :D máš tam orygo hřídel ? s osazením ? protože to kolo k převodu tlačí přes ložiska a rozpěrné válečky přávě ta hřídel . posychrovaná matkou se závlačkou.

ale bud v klydu mně letos tak v 70 vyjela hřídel v předním kole . protočil se buben namotal a přerval brzdový a i spojkový lanko . málem jsem se posr..... :D kolo my v blatníku podržel drapák :D ještě že jsem docela chlapák a udržel to na cestě měl jsem spíš štěstí . ale kámoš co byl v sajdě má tak 40 kylo ten by to asi nedal .. byl nalitej a taky málem posranej :D
Jenda

Zkusím vyměnit teda zadní kolo za rezervu..jestli to není tím středem..
Ale povolit přední kolo..to nechci zažít... :)
Michal

Nový příspěvek od Michal »

Jak vypadá ta hřídel? Musí mít jasnou hranu, která zajede skoro do kola a opře se o rozpěrku u ložiska. Je možné, že máte hřídel určenou pro jiný hlavní převod. Není výrazně delší?
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)

Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Jenda

Michal píše:Jak vypadá ta hřídel? Musí mít jasnou hranu, která zajede skoro do kola a opře se o rozpěrku u ložiska. Je možné, že máte hřídel určenou pro jiný hlavní převod. Není výrazně delší?
Je tam tam pozvolný radius..rozhodně né hrana.. S moto mám naježděno kolem komína cca 400km..začlo to dělat až ted :(
Michal

Nový příspěvek od Michal »

Vyfoťte to rozložené a složené. Pokud tam nechybí nějaká rozpěrka, je fyzicky nemožné aby kolo vyjelo o centimetr doleva. Ten zubatý unašeč v kole má menší průměr než kroužek kuželíkového ložiska, který se o něj opírá. Střední část toho kuželíkového ložiska zase nemůže vyjet, protože je hřídelí právě tou částí s větším průměrem stažené přes všechny rozpěrky (pokud tam jsou).
Jediný hlavní převod, kde je fyzicky možné, aby se celé uložení i s osou proti skříni převodu hnulo, je 2WD Ural.
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)

Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
fapeko
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od fapeko »

Honzo ,pokud jsi měl rozebrané středové uložení v bubnu ,tak jsi to asi špatně složil a pokud jsi měl rozdělané zadní soukolí(diferenciál) tak bude problém v te distanční trubce(307) na které je ten filcový kroužek -musí tam být přiznaná axiální vůle
Obrázek
Obrázek
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
Jenda

V prevodu to nebude..250km to fungovalo..spis to vidim na ten stred bubnu, protoze jsem prezouval pneu a nejspis jsem prohodil kolo za nejaky zmrveny..
Jenda

Takže byl vysypaný střed bubnu v kole, rozpěrka mezi ložisky se rozpadla jak kdyby byla z perníku a né z oceli. Bohužel mi to očividně "jemně" omlelo osazení na ose.. takže mě čeká její výroba na soustruhu, protože originál je snad z bláta :cry:
jarda_na

Nový příspěvek od jarda_na »

Jenda píše:Takže byl vysypaný střed bubnu v kole, rozpěrka mezi ložisky se rozpadla jak kdyby byla z perníku a né z oceli. Bohužel mi to očividně "jemně" omlelo osazení na ose.. takže mě čeká její výroba na soustruhu, protože originál je snad z bláta :cry:
Ta rozpěrka by měla stát s osou a vnitřními kroužky ložisek, nemělo by se tedy co odírat :cry:
Ludva

Nový příspěvek od Ludva »

Zdravím .Kam prosím patří tenhle vymezovací kus?Měl by být venku z levé strany na ose?Díky.
Přílohy
k 750.jpg
fapeko
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od fapeko »

Tohle nepřijde nikde je to nějaké samodomo
Ve starších tématech je tento můj obrázek
Obrázek
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
zamosti

Nový příspěvek od zamosti »

Mě to připadá, jako v nitřní kroužek nejakého rozpadlého ložiska.
Ural Turist 750
Ural Vlk
Ludva

Nový příspěvek od Ludva »

Jo to foto složení kola znám a díky.Ale to co může bejt zbytek ložiska jak píše Zamosti bylo už při koupi navlečeno na ose kola přesně tak jak na první fotce.Tak že to bude asi navíc i když to jelo.Osa měří 35,5 cm a je celá od oleje a ten prosakuje i do kola.Jak tedy rozdělat ten zbytek?
http://ludva1975.rajce.idnes.cz/Hlavni_prevod/
Davy
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Davy »

Ten krouzek z loziska tam nepatri a ta osa je nejaka divna. Ten schod cca 8cm od konce tam nema bejt. To nekdo stocil, nebo se to vydrelo. Tim padem to neslo dotahnout a tak tam nekdo narval ten krouzek. To ma mit stejnej prumer v cely dylce az k mistu kde se to opira o vnitrni krouzek loziska v kole.
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
Odpovědět