Vyjíždí zadní kolo z převodu
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Vyjíždí zadní kolo z převodu
Mám takový problém a nevím čím to je. Po několika kilometrech jízdy mi "vyjede" zadní kolo z převodu..Samozřejmě vyskočí z drážkování a moto stojí. vyskočení je tak 1cm. Po naštvaném kopnutí zpět k převodu moto dojelo až do garáže a znova.. zkoušel jsem dotáhnout matku na zadní ose..ale víc to už nejde.. Jediné co mě napadlo, že je málo dotažená osa na levé straně a osa povolí..mám tam obyčejný vybroušený šroub.. nějaké názory? děkuji
- bobanbob
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vyjíždí zadní kolo z převodu
tak to je ulet
máš tam orygo hřídel ? s osazením ? protože to kolo k převodu tlačí přes ložiska a rozpěrné válečky přávě ta hřídel . posychrovaná matkou se závlačkou.
ale bud v klydu mně letos tak v 70 vyjela hřídel v předním kole . protočil se buben namotal a přerval brzdový a i spojkový lanko . málem jsem se posr.....
kolo my v blatníku podržel drapák
ještě že jsem docela chlapák a udržel to na cestě měl jsem spíš štěstí . ale kámoš co byl v sajdě má tak 40 kylo ten by to asi nedal .. byl nalitej a taky málem posranej 
ale bud v klydu mně letos tak v 70 vyjela hřídel v předním kole . protočil se buben namotal a přerval brzdový a i spojkový lanko . málem jsem se posr.....
Zkusím vyměnit teda zadní kolo za rezervu..jestli to není tím středem..
Ale povolit přední kolo..to nechci zažít...
Ale povolit přední kolo..to nechci zažít...
Jak vypadá ta hřídel? Musí mít jasnou hranu, která zajede skoro do kola a opře se o rozpěrku u ložiska. Je možné, že máte hřídel určenou pro jiný hlavní převod. Není výrazně delší?
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)
Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Je tam tam pozvolný radius..rozhodně né hrana.. S moto mám naježděno kolem komína cca 400km..začlo to dělat až tedMichal píše:Jak vypadá ta hřídel? Musí mít jasnou hranu, která zajede skoro do kola a opře se o rozpěrku u ložiska. Je možné, že máte hřídel určenou pro jiný hlavní převod. Není výrazně delší?
Vyfoťte to rozložené a složené. Pokud tam nechybí nějaká rozpěrka, je fyzicky nemožné aby kolo vyjelo o centimetr doleva. Ten zubatý unašeč v kole má menší průměr než kroužek kuželíkového ložiska, který se o něj opírá. Střední část toho kuželíkového ložiska zase nemůže vyjet, protože je hřídelí právě tou částí s větším průměrem stažené přes všechny rozpěrky (pokud tam jsou).
Jediný hlavní převod, kde je fyzicky možné, aby se celé uložení i s osou proti skříni převodu hnulo, je 2WD Ural.
Jediný hlavní převod, kde je fyzicky možné, aby se celé uložení i s osou proti skříni převodu hnulo, je 2WD Ural.
By my deeds I honor him, flat twin.
Honzo ,pokud jsi měl rozebrané středové uložení v bubnu ,tak jsi to asi špatně složil a pokud jsi měl rozdělané zadní soukolí(diferenciál) tak bude problém v te distanční trubce(307) na které je ten filcový kroužek -musí tam být přiznaná axiální vůle

Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
773035554
fapeko@seznam.cz
V prevodu to nebude..250km to fungovalo..spis to vidim na ten stred bubnu, protoze jsem prezouval pneu a nejspis jsem prohodil kolo za nejaky zmrveny..
Takže byl vysypaný střed bubnu v kole, rozpěrka mezi ložisky se rozpadla jak kdyby byla z perníku a né z oceli. Bohužel mi to očividně "jemně" omlelo osazení na ose.. takže mě čeká její výroba na soustruhu, protože originál je snad z bláta 
Ta rozpěrka by měla stát s osou a vnitřními kroužky ložisek, nemělo by se tedy co odíratJenda píše:Takže byl vysypaný střed bubnu v kole, rozpěrka mezi ložisky se rozpadla jak kdyby byla z perníku a né z oceli. Bohužel mi to očividně "jemně" omlelo osazení na ose.. takže mě čeká její výroba na soustruhu, protože originál je snad z bláta
Zdravím .Kam prosím patří tenhle vymezovací kus?Měl by být venku z levé strany na ose?Díky.
Tohle nepřijde nikde je to nějaké samodomo
Ve starších tématech je tento můj obrázek

Ve starších tématech je tento můj obrázek

Dněpr moto servis Ostrava
773035554
fapeko@seznam.cz
773035554
fapeko@seznam.cz
Mě to připadá, jako v nitřní kroužek nejakého rozpadlého ložiska.
Ural Turist 750
Ural Vlk
Ural Vlk
Jo to foto složení kola znám a díky.Ale to co může bejt zbytek ložiska jak píše Zamosti bylo už při koupi navlečeno na ose kola přesně tak jak na první fotce.Tak že to bude asi navíc i když to jelo.Osa měří 35,5 cm a je celá od oleje a ten prosakuje i do kola.Jak tedy rozdělat ten zbytek?
http://ludva1975.rajce.idnes.cz/Hlavni_prevod/
http://ludva1975.rajce.idnes.cz/Hlavni_prevod/
- Davy
- Kontaktovat uživatele:
Ten krouzek z loziska tam nepatri a ta osa je nejaka divna. Ten schod cca 8cm od konce tam nema bejt. To nekdo stocil, nebo se to vydrelo. Tim padem to neslo dotahnout a tak tam nekdo narval ten krouzek. To ma mit stejnej prumer v cely dylce az k mistu kde se to opira o vnitrni krouzek loziska v kole.
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz