oprava klikové hřídele
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Re: oprava klikové hřídele
Ahoj všem dnes jsem se dostal k zarovnání kliky a k začátku výroby čerpadla mazání kliky, čerpadlo bude mít dva výstupy a klika bude mazaná ze předu i ze zadu, a ještě jeden vývod půjde nad vačku. A ještě přemýšlím jestli nejít z tlakovým olejem na ventily, respektive vahadla ventilů
jo čerpadlo bude litinové a zubačka bude opět z filcky
-
Boldrik-1945
Deš do toho z gruntu.Fakt ti fandím
Yamaha virago xv 750
Čz 175-standart 25B r.v.1938
K-750 r.v.1960
Čz 175-standart 25B r.v.1938
K-750 r.v.1960
-
Jirka veteran
- Kontaktovat uživatele:
Už asi tuším jak to chceš udělat, samozřejmě Ti přeji úspěch...ale dle mého názoru tohle u boxeru nevydrží. Píšu jen svůj názor, nedělám si patent na rozum a hrozně takovýmhle lidem fandím, sám jsem se navymýšlel a také realizoval i nerealizoval podobných nápadů( ne ovšem na ruských strojích), hafo. Tlakové mazání vahadel je jenom plus, nemusí toho oleje tam jít kdovíkolik. plnoprůtokový filtr a chladič oleje-ale tahle rada je asi nošení dříví do lesa.
Já tomu teda fandím strašně moc už jen proto,že klika je u Dněpra asi největší slabina,která se nedá odstranit jinak,než výměnou za jinou kliku,která se nebude lámat.Vše ostatní jde povyměnovat-poupravovat a udělat tak z Dněpra spolehlivý stroj,pokud tohle dopadne dobře a já věřím,že jo a ještě tak kdyby se to prodávalo
,víte co to znamená?Že jsme zase o krok před nimi!!! 
Už málo lidí ovládá dokonale své řemeslo a ještě miň jich je ktere to zajímá.
dnešní trend je vše svěřit strojům a čekat na výsledek.
já tomu taky fandím už jen z toho že si někdo dá praci a dělá to.
dnešní trend je vše svěřit strojům a čekat na výsledek.
já tomu taky fandím už jen z toho že si někdo dá praci a dělá to.
Dněpr 12 hnaná side 1983
IMZ M72M 1958
IMZ M72M 1958
- Peterka
- Kontaktovat uživatele:
Dněpr 12 - r.v. 1983
Jawa 175 Special - r.v. 1938
Yamaha WR 450 F- r.v. 2008
Suzuki Intruder M1800 R2 - r.v. 2009
Aprilia Dorsoduro 1200 - r.v. 2011
Jawa 175 Special - r.v. 1938
Yamaha WR 450 F- r.v. 2008
Suzuki Intruder M1800 R2 - r.v. 2009
Aprilia Dorsoduro 1200 - r.v. 2011
- Davy
- Kontaktovat uživatele:
laický dotaz: Jak se říká tý hlavě co se do ní dá upínat šejdrem?
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
Davy: Sklíčidlo nesoustředné 
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
- hipik634-750
by me zajimalo, jak se to zaměřuje presne do mista, kde ma byt osa. plus minus milimetr si to dokazu predstavit, ale jinak to musi bejt docela opruz ...
-------------
КM3 К-750М р.1967 Хиппр - уникальная передвижная мастерская
Jawa 634 boeing r.1973 Bojing
Jawa 559/18 sport r.1964 Bílá
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
КM3 К-750М р.1967 Хиппр - уникальная передвижная мастерская
Jawa 634 boeing r.1973 Bojing
Jawa 559/18 sport r.1964 Bílá
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
- Davy
- Kontaktovat uživatele:
Pod tim názvem co napsal fapeko jsem to našel, dík. Ale 4500,- nějaká tušim dvoustovka. To je přesně o 4500 víc než jsem dal za soustruh 
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
-
krovak.xixao
Nechá se to udělat i s obyčejným sklíčidlem, jen si musíš vyndat všechny tři pakny a při nandavání tam jednu nebo dvě dát později. Jen je to větší opruz a pakárna dohnat si ten správný rozměr, po kterém toužíš. A pokud máš malý soustruh a obrobek z něčeho těžšího tak má po zapnutí soustruh cestovatelské sklony. 
Ahoj všem,
upínání je pakárna a upínám to na hodinky, prostě na suport dám hodinky a jak utahuju tak doměřuju, problém je najít nulu. takže jak začnu soustružit tak udělám menší průměr a pak to ještě měřím odpichem nebo šuplerou u čerpadla to není tak choulostivé jako např. u uložení ložisek, na čerpadle stačí měřit na desetinu co se týká rozteče středu kol co se týká průměru tak vůle mezi kolem a tělem čerpadla je 5-7 setin. ta věc do které je to upnuté je lícní deska ale to už tady zaznělo. na normálním sklíčidle by to šlo ale je potřeba řešit rozteč středu ozubených kol a to by byla veliká nááhoda kdyby jsi se trefil.
upínání je pakárna a upínám to na hodinky, prostě na suport dám hodinky a jak utahuju tak doměřuju, problém je najít nulu. takže jak začnu soustružit tak udělám menší průměr a pak to ještě měřím odpichem nebo šuplerou u čerpadla to není tak choulostivé jako např. u uložení ložisek, na čerpadle stačí měřit na desetinu co se týká rozteče středu kol co se týká průměru tak vůle mezi kolem a tělem čerpadla je 5-7 setin. ta věc do které je to upnuté je lícní deska ale to už tady zaznělo. na normálním sklíčidle by to šlo ale je potřeba řešit rozteč středu ozubených kol a to by byla veliká nááhoda kdyby jsi se trefil.