Výbrus válců

Řešíte problém? Jak na to?
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Ivo

Re: Výbrus válců

Nový příspěvek od Ivo »

Tak další výbrus je nesmysl, protože už teď to byla osmistovka :D A navíc vyjeté pístní čepy tam udělali cca 2 mm hlubokou rýhu. Takže buď nové válce, nebo vložka
Ural Ranger 750
M-72-je a bude ;)
Bylo: K-750, Dněpr- MT13,Mt-16,MT-11,Ural 650 solo,Ural M66
fapeko
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od fapeko »

Ano, Jenda má pravdu ,taky jsem si pohrával s touhle myšlenkou ,ale krachlo to na tom ,že nikdo neví s jakým přesahem by se měla lisovat nová vložka do té ruské litiny která je vyrobená z bláta a případné teplotní výkyvy nova/stará litina by mohli dělat problémy .Pokud se jedná o káčkové válce ,tak ty se daj sehnat do 2000kč ve slušném stavu na 2-4 výbrus ,ale pokud by to bylo do emky ,tak tam je cena dosti vysoká a tam by se možná už dalo uvažovat o te vložce ,ale jak píši nikdo s tím zatím nemá zkušenosti jak správně nato .
Už jsem tady měl několik párů vložkovaných válců z bývalého Ruska a všechny šli do šrotu z důvodů že vložka byla z nějakého bláta a při výbrusu šla s toho nějaká divná špona a následně po ujetí 300km ten válec vypadal jak by měl najeto 20 000km.Věřím tomu kdyby se tam dala nějaká vložka z auta tak ten válec vydrží i 100 000km bez ztraty kytičky , ale pořád je tam to ale jak nato? :(
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
Ivo

Nový příspěvek od Ivo »

Právě že to je M-72
Ural Ranger 750
M-72-je a bude ;)
Bylo: K-750, Dněpr- MT13,Mt-16,MT-11,Ural 650 solo,Ural M66
MONKYY

Nový příspěvek od MONKYY »

max píše:Ahoj, poradíte mi někoho ověřeného, kdo mi udělá výbrus na K 750. Ideálně Praha/střední Čechy, ale dojedu kamkoliv. Potřebuji výbrus+ písty, kroužky atd...

Díky
Ahoj, výbrusy, pístní sady mám od Fapeka a musím říct, že od něho je to 100% kvalita a dobře odvedená práce včetně doručení
Jirka veteran
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Jirka veteran »

Hezký den všem, Fapeko mohl by jste mi zde uvést rozměry válců, které by připadaly k vyvložkování? Mám na mysli základní vrtání válce z výroby, nynější vývrt, síla stěny toho válce k vyvložkování v nejslabším místě, výška válce. Máte změřeno jakých teplot v provozu se dosahuje na povrchu válce? nemám na mysli všelijaké dohady ale zda někdo skutečně měřil teplotu. Použít vložku z auta by jistě šlo, pokud máte na mysli opravárenskou ale cena takové vložky je cca 1000 Kč a více, pokud máme na mysli dobrého výrobce, použít by šla i mokrá vložka z nějakého motoru, ale tam je nutné připočíst obrábění vložky a to se můžeme dostat až za tu cenu opravárenské. Nevím kolik lidí zde si dokáže představit, co vše(práce, materiál a vědět jak na to) obsahuje vyvložkování válce, ale na to aby vzducháč vydržel např. 100 000 km a ještě k tomu u ruského stroje asi můžeme zapomenout, nejde jen o materiál válce ale také o konstrukci a přesnost výroby motoru, schopnost jednotlivých součástek udržet za provozu rozměry atd. Udělat jde všechno a když jde o takovouto věc je nutné počítat i s nezdary, ale jsem si jistý že by to šlo vychytat. Další otázka je cena, s takovouto věcí si může hrát pouze důchodce, protože jde do neznáma a kolik kusů těch válců by se udělalo, je další otázka.
Jenda

Nový příspěvek od Jenda »

Poslední moje zakázka na výbrusy byla v:

Motorservis Kasl S.r.o. v Řevnici u Prahy, tel: 257 721 222

Ač delší dodací lhůta, tak výborný přístup, znalosti. Sami od sebe zjistili, že původní vrtání jednoho válce není v ose válce, ale šikmo a srovnali to.
Cena byla, včetně srovnání dosedací plochy válce, 600Kč bez DPH za 1 válec.
drumbas

Nový příspěvek od drumbas »

A nema to tak nahodou bejt? Matne si pamatuji ze to mimo osu je .ale možná ze ...
Jenda

Nový příspěvek od Jenda »

drumbas píše:A nema to tak nahodou bejt? Matne si pamatuji ze to mimo osu je .ale možná ze ...
Muj valec mel odchylku od osy 0,25mm ve smeru k vyfukovemu kanalu a 0,15 mm ksmerem k bloku.. Druhy valec naprosto perfektni...
Odpovědět