Určitě je to originál měl jsem to ve všech předkách, ale v bídném stavu. Podle katalogu je to 720 81 23 a patří pod to papírová podložka - těsnění 720 81 16. Je to ve staré vidlici i v modernizované, ale co jsem dokoupil předky na součástky tak tam už byly náhražky - cosi jako uřízlá hadice a nebo gufero se špagátemHonda Wanderer píše:Díky, koukám, že toho bude zase víc variant. Něco takového jsme neměli ani u jednoho stroje...
Přední tlumiče M-72
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Re: Přední tlumiče M-72
M-72 r.52 side - černá
M-72 r.52 side - modrá s SPZ
M-72M r.56 side -písková
M-72M r.56 solo - černá civil
https://boxermoto.webnode.cz/
servis Jawa-ČZ
M-72 r.52 side - modrá s SPZ
M-72M r.56 side -písková
M-72M r.56 solo - černá civil
https://boxermoto.webnode.cz/
servis Jawa-ČZ
-
kambucha500ohc
Zdar ruské věčnosti, pánové potřeboval bych malou radu, určitě mě ukamenujete že to tu už někde bylo. Ale rozbral jsem přední tlumiče na své K 750, které jsou na sklonku života. Trubky jsem dal přelíznout na brusku, vytočím nové spodní pouzdra, ve zde zmíněné firmě na manžety si zkusím vyprosit manžety na zakázku.....ale na vršku spodních trubek je osazené pouzdro ze silonu. Na allegru i jinde vídám na prodej dva páry bronzových polotovarů (hotovejch?) pouzder. Je to origo nabo jsem na špatný cestě? Díky
Nějak nerozumím jazyku tvého kmene ,ale pokud mysliš horní 496 a spodní pouzdra 495,tak ty se prodávají na Allegru ocelové z nějaké tvrdé kompozice a ty za prvé moc nepasují(velká vůle) a za druhé jsou tak tvrdé ,že vydíraj trubky.
Dej tam bronz nebo nějaký odolný plast k tomu určený

Dej tam bronz nebo nějaký odolný plast k tomu určený

Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
773035554
fapeko@seznam.cz
-
kambucha500ohc
....fapeko, porozuměl jsi velmi dobře
, to horní 496 bylo už v plastu (samozřejmě vytlučené) a to spodní byla origo "ocel". Spodní trubky vypadají docela dobře. Spodní pouzdro zkusím vytočit z bronzu a vršek z pertinaxu (textit).
-
kambucha500ohc
Tak vidlice jsou přebroušené, nové pouzdra (bronz, pertinax), stíráky i filci....ale! Vidlice nejde až na doraz t.j. spodek vrchní trubky (493) respektive pouzdro se zasekne cca 4-5cm před dnem spodní roury (524). Vnitřní povrch se zdá na oko v pořádku bez poškození. Stejný problém je i s použitím starých ocelových pouzder (495), které mají vůli jako pra... Tohle předpokládám normální není! Bohužel jsem si toho všiml až teď před skládáním. Problém je stejný u obou vidlic. Chodit to má předpokládám až na dno (doraz).....? Díky za rady
Hmm to je nějaké čudné
Vytáhl bych tlumič a zkusil to bez něj jestli to chodí pouze se spodním pouzdrem,nebo máš mimo osu nabroušené ty vidle jak ti to brousil a spodní pouzdro je vyosené mimo osu vrchního pouzdra a celé se to vše příčí ,nebo máš ty spodní kluzáky opravdu tak vydřené ,že to chodí jen v těch 2/3 prac. plochy
Jak ti přebrušoval ty vidle ,tak ti měl přebrousit aji ten menší průměr na to spodní pouzdro aby to bylo v ose popřípadě ještě zkalibrovat ten vnitřní průměr aby nedřel tlumič vevnitř
Jak ti přebrušoval ty vidle ,tak ti měl přebrousit aji ten menší průměr na to spodní pouzdro aby to bylo v ose popřípadě ještě zkalibrovat ten vnitřní průměr aby nedřel tlumič vevnitř
Dněpr moto servis Ostrava
773035554
fapeko@seznam.cz
773035554
fapeko@seznam.cz
-
kambucha500ohc
Ty vidle jsme brousili poctivě...byl jsem u toho. Lítalo to do dvou stovek a až na malý nedobroušený "ďoury" je to bez chyby. Zadrhává se to i když tam nasadím jen spodní pouzdra. Jede to hladce a v kousku se to úplně zastaví. Vypadá to že jsou neuvěřitelně přesně vychozený spodní roury v těch vrchních dvou třetinách. Asi budem muset prebrousit i ty vnitřky (tak si zopakuju ty pouzdra
.... Ještě mě napadla taková "levárna", že bych vyrobil takovej kraťoučkej (cca 30mm) průstavek na šroubovanej na vršek závitu táhla nad pružinou (co leze do zátky v brejlích)abych jakoby prodloužil pružinu a posunul celý to spektrum chodu vejš...no nevím. Tím bych jako nahradil ten chybějící chod kterej chybí. Je to na levačku.
Nevítě někdo z jakého materiálu jsou vyrobené trubky per vidlice (pozice 493 na rozkresu výše).
dík
dík
M 72
Mno hele, ten materiál nebude žádnej zázrak, spíš takový silnostěný skorobláto. Když jsme je brousili tak jsme to vrypem zkoušeli. Proč po tom pátráš? Budeš vyrábět nové?
... piva a mašin už fakt plnou garáž
Ano, potřebuju nové.
Ale tím že je to bláto si nejsu moc jistý. Na polských stránkách jsem našel že repliky dělají na tvrdost 30 HRC.
Což by mohlo odpovídat materiálům 16 240 nebo 15 230.
Ale tím že je to bláto si nejsu moc jistý. Na polských stránkách jsem našel že repliky dělají na tvrdost 30 HRC.
Což by mohlo odpovídat materiálům 16 240 nebo 15 230.
M 72
Ty moje roury jsou origoš a fakt moc tvrdý nejsou. Kdyby došlo na lámání chleba mohl bych je nechat kámoše v práci oťuknout a vidělo by se jakej kladou odpor. Kdybyse zabrečelo u někoho s tou hezkou mašinkou na detekci složení kovových materiálů, třebas by se dalo něco odhadnout. Ale fakt si netroufám říct co je to za materiál.
... piva a mašin už fakt plnou garáž