Montáž rychlého soukolí 10/35

Řešíte problém? Jak na to?
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
fapeko
Kontaktovat uživatele:

Re: Montáž rychlého soukolí 10/35

Nový příspěvek od fapeko »

Vytáhni to na dálnici a dle GPS v telefonu změř maximálku .Já myslím ,že 140km/h to musí dát ;),nebo jak někde potkáš na dálnici naše pomahače ,tak jim ukaž fakače a oni tě změří přesně i s fotkou :lol:
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
da'Weed

Nový příspěvek od da'Weed »

Tak z tohohle asi 140 už neudělám..:-) po dalších 300km, to mělo zase velkou vůli...a-hle..už asi vím proč.. Co teď? Koupit další nebo dát zpátky 9 hrušku.. Předpokládám, že bylo špatně nastavený uložení..co už..
Přílohy
P8040051.JPG
P8040053.JPG
Dněpr MT 11
da'Weed

mimochodem..tímto způsobem by se dala skvěla vyrábět stříbřenka, která se prakticky nedá odstranit z ničeho..:-)
Dněpr MT 11
host

Nový příspěvek od host »

Bohužel jsem, aniž chci dělat chytrýho, tohle předpokládal. Replikové díly shit, tohle se nesmí provozem nijak přizpůsobovat! Všechno špatně, jakmile si v kuželovém soukolí cosi sedá...
Fakt Dobrá rada - zađek je prevít, kde neradno experimentovat, pokud to není koníček soudruhův.
Jedovatá na konec. Za popsaný peripetický čas byl ten muj pětikvalt hotov z ověřeného materiálu i dílů. S lepším výsledným efektem - rychlá 5, klasika rozvodovka, jemnější odstupnovani. Ujeto cca 2000 km bez závad.
Dněpr MT12
Honda CM400T
Honda XBR 500
ČZ 175/1938
JČZ 150
...a další stvůry
Fort

Nový příspěvek od Fort »

Hoste, ale zase můj první zaměstnavatel, který musel zůstat po bitvě u Stalingradu do pětapadesátýho roku v Rusku, mi tento postup nějak podobně popisoval.

Pracoval ve fabrice na náklaďáky. Řekl, že je automechanik, aby nemusel do solných dolů.

Rusové náklaďák v hale složili, ale převodovku a motor naplnili místo oleje vodou.

Na korbu si nalezlo deset lidí, kvůli zátěži.
Předchozí, vyrobený funkční náklaďák je tahal po nádvoří kolem dokola, dokud to nevypadalo "zajeťe".

Pak se nalil olej a další zalapovaný náklaďák byl na světě.

Voda to všechno uchladila.

Prej se hrozně divili, když on s kolegou v gefangenschaftu začali opracovávat čepy klikových hřídelí smirkovým papírem....
Michal

Nový příspěvek od Michal »

Já jsem ho teď po 800km rozebral pro kontrolu. Na katostrofu to zatím nevypadá nicméně:
To soukolí nemá vůbec žádnou geometrii! Ty zuby do sebe prostě nesedí.
Podle oleštěných ploch hruška zabírá úplně u kořene zubů, zatímco věnec zabírá až úplně koncema. Tedy ty zuby mají úplně jiný modul.
Sklon taky není identický, v jednom směru záběru jsou oleštěny na vnitřním průměru, v druhém na opačné straně. Nicméně alespoň ve směru jízdy dopředu vychází alespoň trochu ke středu.
Prostě je to soukolí do míchačky, ne do motorky.
Znova to rozeberu za rok, pokud to bude tragické, hodím to prodejci na hlavu. Účtenku mám.
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)

Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
da'Weed

Host - kdybych měl ve svém okolí někoho, kdo by mi byl alespoň schopen s tímto projektem pomoci, už bych se do toho dávno pustil. Bohužel strojařů okolo sebe moc nemám, resp.nikoho kdo to dělá.

Teď fakt nevím co s tím, na 9 hrušku už bych to stejně musel zase všechno podkládat..

Michal: prodejcem myslíte P.Kučeru? nb allegro?

díky.
Dněpr MT 11
Michal

Nový příspěvek od Michal »

da'Weed > V mém případě jde známého českého prodejce, co si zakládá na seriózní pověsti. Takže v případě reklamace neočekávám problémy. Od prodejce z Allegra nebo z burzy bych očekával jedině výsměch.
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)

Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
hipik634-750

Nový příspěvek od hipik634-750 »

jeste ti muze rict, zes to blbe namontoval, kde mas razitko z autorizovenyho servisu ;)
-------------
КM3 К-750М р.1967 Хиппр - уникальная передвижная мастерская
Jawa 634 boeing r.1973 Bojing
Jawa 559/18 sport r.1964 Bílá
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
fapeko
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od fapeko »

Prosím Vás ,co tady pořád brečíte nad nějakou kvalitou ?? Vždyt to soukolí stojí necelych 1500kč a za ty prachy chcete dostat kvalitu?Jste spadli z měsíce ?? Připadáte mi jak ten můj zaměstnavatel co koupil to nejlevnější digitální odměřování na všechny obráběcí stroje z Číny a po čase to vše přestálo fungovat a ná dotaz proč kupoval to nejlevnější odměřování jsme dostali odpověd "no proto že to bylo levné" :lol:
Já jsem ted na té druhé mojí emce po ujetí cca 400km nic nezjistil na tom soukoulí .Jediné co jsem udělal tak posunul hrušku o cca 0,2mm a dal nový olej a no problémo.A co mám informace od druhych lidí co to mají namontované ,tak taky žádný problém ,tak nevím kde se stala chyba u da'Weeda.
U mne zakoupené díly vždy podléhají reklamaci respektíve pokud to je něco drahého ,tak se vždy snažím vám všem vyhovět ,ale určitě nebudu řešit nějakou blbost za 400kč kdy jsou náklady na poštu CZ-PL vyšší než samotný reklamovaný díl ,nebo špatně namontovaný díl který byl zničen vaší nezkušeností a blbostí viz třeba silikonem zalepený mazací kanálek na válci a píst se mu přidíral
Všechny prodejce znám a vycházejí mi maximálně vstříc a nikdy nebyl u nich problém .Pokud si někdo něco objedná od neprověřeného prodejce z Allegra ,tak je vždy informován z mé strany o možných problémech s případnou reklamací a pokud si objedná díly sám ,tak všechny rizika jdou na jeho bedra
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
buchtic

Nový příspěvek od buchtic »

mě třeba kupodivu soukolí nikterak moc nehází mám ho krásně zaběhlé ale při kontrolej jsem zjistil že mám rozřízlou centrovací podložku pod pastorkem po ohledání jsem zjistil že tam byl grot z výroby tak jsem to kus utočil do čista a zvovu vypodložil.
k750side,jawa 559side
hipik634-750

Nový příspěvek od hipik634-750 »

já to radši nekontroluju,at si to sedne jak chce
-------------
КM3 К-750М р.1967 Хиппр - уникальная передвижная мастерская
Jawa 634 boeing r.1973 Bojing
Jawa 559/18 sport r.1964 Bílá
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
Jura

Nový příspěvek od Jura »

Správně Hipíku, nervům klid. Přesně s takovýmto přístupem výrobce počítá, a v tomtéž duchu vyráběl.
MV650
K750
Jirka veteran
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Jirka veteran »

Nový příspěvekod fapeko » 05 srp 2015, 15:50

Prosím Vás ,co tady pořád brečíte nad nějakou kvalitou ?? Vždyt to soukolí stojí necelych 1500kč a za ty prachy chcete dostat kvalitu?Jste spadli z měsíce ?? Připadáte mi jak ten můj zaměstnavatel co koupil to nejlevnější digitální odměřování na všechny obráběcí stroje z Číny a po čase to vše přestálo fungovat a ná dotaz proč kupoval to nejlevnější odměřování jsme dostali odpověd "no proto že to bylo levné" :lol:
Já jsem ted na té druhé mojí emce po ujetí cca 400km nic nezjistil na tom soukoulí .Jediné co jsem udělal tak posunul hrušku o cca 0,2mm a dal nový olej a no problémo.A co mám informace od druhych lidí co to mají namontované ,tak taky žádný problém ,tak nevím kde se stala chyba u da'Weeda.

Jo,jo má pravdu ten chlapec Fapeko. Dovolím si maličko rýpnout, velké trable se soukolím zná ten kdo dělal soukolí na staré Octávce, každé jinak nastavit žádné nebylo stejné a pořád to hučelo nebo kvílelo, jenže tam bylo nutno celou osu rozebrat třeba desetkrát po sobě, samo byli machři kteří věděli(ale ti ve slabých chvilkách prozradili že jich neurekom zku..vili než na to přišli jak...)-já k nim nepatřil i když jsem se nadělal soukolí dost ale jen na Roburech,Ifách a Aviích. To se prostě musí umět, nastavit do záběru aby to šlo jak má, rad od Fapeka a i jiných je tu dost a hlavně se to nesmí srovnávat s moderní technikou, na videu na youtube je to dobře vidět jaké nářadí se používá a věřím, že jim to funguje jak má. Takže hlavně vydržať a zkoušet, no někdy je to náročné na spotřebu nových soukolí :roll: , než se na to přijde jak to vlastně má být.Držím palce a věřte že žádný učený z nebe nespadl.
Jenda

Nový příspěvek od Jenda »

Mám celkem zvláštní problém, u mé MT-9 se mi vylágrovalo soukolí. Díky Fapekovi jsem se dnes dal do skládání. Bohužel po složení celého převodu jde hrozně ztuha. Nejde mi vymezit axiální vůle unašeče. Ikdyž dám bronzovou podložku jen 0.1mm, tak s tím pořádně neotočím. Ovšem bez hrušky se to otáčí krásně a bez vůle. Musím tedy oddálít talířové kolo od hrušky, chápu to správně? Jelikož pod ložiskem unašeče nemám žádnou podložku, tak zbývá jen osoustružit víko..
Odpovědět