elektro rozvod kostra ?

Řešíte problém? Jak na to?
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
bobanbob
Kontaktovat uživatele:

elektro rozvod kostra ?

Nový příspěvek od bobanbob »

Zdravím .potřeboval bych poradit dle čeho se dá poznat ukostřený pol .

Mám K-750 elektro rozvod byl ve stavu --vytrháno přestříháno.

jsem ve stádiu po laku a chci si udělat el-rozvod. ale netuším který pol mám ukostřit .???

Za každou radu budu vděčný ..

S pozdravem boban
Míra

Re: elektro rozvod kostra ?

Nový příspěvek od Míra »

je to jedno. ukostři normálně mínus. poté stačí zmáčknout na pár vteřin sínací kotvu v regulátoru co připojuje baterii. dynamo se přebudí, a bude fungovat správně.
Dněpr 11 solo/side
Dan

Nový příspěvek od Dan »

Zdravím,tak jsem na Dněpra 11 namotal elektriku ,ale nějak mám zřejmě problém s kostrou.Má být připojena na šroubu co je na relátku ale zdá se mi že to nějak nekostří.Může být ta kostra i pod jiný šroub nebo musí být na tom regulátoru?
Regulátor tam drží přes takové gumové podložky ale ty tam jsou asi kvůli vibracím.To by to zase přes něj nekostřilo.:-)

A ještě klakson - je kostřen přes držák nebo se kostra připojuje až přes ten drát od spínače?
Díky Dan
Dněpr MT 10
Dneprstein

Nový příspěvek od Dneprstein »

Klakson u Dněpra se připojuje na +. Ten drát co jde od něj k tlačítku na řídítkách ho kostří. Takže když ho zmáčkeš, klakson ukostříš a on pak tůtá... :D

Baterku můžeš ukostřit přímo k zemi kdekoli (lepší je do obvodu mezi kostru a - pól baterky vsadit vypínač, ať můžeš baterku natvrdo odpojit od motorky), akorát musíš zajistit, že bude dobře ukostřený všechno další co má. Tedy hlavně ten regulátor a je dobré kabelem ukostřit i celou přední vidlici. Ono to někdy přes ty ložiska moc kostřit nechce...
Dan

Nový příspěvek od Dan »

Hm tak to mi ten regulátor přes ten nový lak asi moc nekostří :-(.Takže očistit barvu pod šroubky .A tu vidlici tedy radši taky propojím.
Dněpr MT 10
Míra

Nový příspěvek od Míra »

já mám na dněprovi po zkušenosti z předchozích motorek taky systém centrální kostry. baterka, regulátor, přední i zadní světlo, všechno mám ukostřený rovnou na motor v místě horního držáku motoru pod těmi dvěma šrouby.
Dněpr 11 solo/side
Dan

Nový příspěvek od Dan »

Tak jsem to prokostřil a už to chodí.:-)Jen musím ještě dát novou pojistkovku a přerušovač blinkrů.Ten regulátor a baterku jsem dal přímo na rám.A dokonce se mi už povedl cvičně natočit motor :-D.
Dněpr MT 10
Odpovědět