Elektroinstalace

Řešíte problém? Jak na to?
Pravidla fóra
Technické záležitosti Dněprů, Uralů, Káček a eMek.
Dan

Elektroinstalace

Nový příspěvek od Dan »

Nemáte někdo přehled jaký drát použít na elektroinstalaci na Dněpra a kolik je asi potřeba metrů.Viděl jsem už i nějaký instalační kabel ale z toho se asi dělají špatně odbočky .
Případně jaké by tam měly být použity barvy drátu.Díky
Dněpr MT 10
Míra

Re: Elektroinstalace

Nový příspěvek od Míra »

já mám všechno černý. doporučuju použít 2,5mm2 drát. ani ne z toho důvodu, že tam teče takovej proud. ale kvůli tomu, že je poměrně robusní. metry bohužel nevím, odmotávám z klubka podle potřeby.
Dněpr 11 solo/side
Dneprstein

Nový příspěvek od Dneprstein »

Tahal jsem to drátama z Wartburga. Ty maj velkou výhodu v tom, že jsou jednak barevný, ale navíc maj vždycky ještě barevnou linku jiný barvy. Takže je nepřeberné množství kombinací a takřka každej drát se dá natáhnout v jiný barvě a je tudíž jisté k čemu je a kam vede (pokud si tedy uděláš plánek a neztratíš ho, jako já). Tloušťky jsem taky dělal podle Warťase, takže ten hlavní od baterky, alternátoru a spínačky je nejtlustší, pak se to postupně zužuje. Metry nevim, ale zdělal jsem tak čtvrtinu toho co jsem na vrakáči vytrhal...
Dan

Nový příspěvek od Dan »

Radši dám ty barevně rozlišené,pak se to líp hledá kam vede :-)
Dněpr MT 10
Dan

Nový příspěvek od Dan »

Ještě jeden dotaz k elektru.Dněpr 11 .Co všechno musím propojit aby šel nastartovat na zkoušku motor ,když nemám ještě rozvody elektriky.Musí být připojeno i relé?
Dněpr MT 10
Dneprstein

Nový příspěvek od Dneprstein »

Na zkoušku ti stačí ukostřit baterku a plus pól dotáhnout k cívce (a tu propojit s kladívkem a svíčkama, pochopitelně). Víc to nepotřebuje. Pokud nebudeš ŽÁDNÝ drát připojovat k alternátoru, tak nemusíš regulátor použít...
Odpovědět