sajdu nebo solo?

Toužíte po Dněpru či Uralu, ale moc o nich nevíte? Zeptejte se!
Pravidla fóra
Diskutujte zde nad tím, po jakém stroji toužíte, ptejte se na cokoliv o těchto strojích.
venca43

sajdu nebo solo?

Nový příspěvek od venca43 »

Po uralu koukám už několik let, vždy se mi líbila spíš sajda.Nyní jsem se rozhodl ho koupit ale začal ve mě hlodat takový červík ,že koupím stroj za 300+tisíc a nebude to "ono". Starej střep na zkoušku se mi kupovat nechce ,protože si myslím že by mně spíš odradil a těch cca40 let "intezivního" vývoje musí být poznat.Někde na foru jsem četl ,že sajdu ještě nikdo neodpojil, ale projistotu se ještě zeptám na váš názor.
Ural Ranger 2019
hipik634-750

Re: sajdu nebo solo?

Nový příspěvek od hipik634-750 »

sajdu
-------------
КM3 К-750М р.1967 Хиппр - уникальная передвижная мастерская
Jawa 634 boeing r.1973 Bojing
Jawa 559/18 sport r.1964 Bílá
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
Stopl

Nový příspěvek od Stopl »

Dtto jako Hipík,jedině sajdu.Zkus se podívat na můj profil Opl na Motorkářích,tam uvidíš její výhody :D
Němec
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Němec »

tak já bych bral obě, kdybych na to měl :) ural sola se mi líběj a jsou to krásný motorky.
jen sajda by mi nestačila, protože do práce je to jednak drahý a jednak do kolon je sajda úplně k prdu - takže jsem si nechal 350/634 a k tomu občas vyvenčím urala.
odpojíš to za chvíli, ale tak nějak tomu chyběj blinkry na pravý straně, není to legální, no a s těma plackovejma sajdovejma gumama a ještě sjetejma do vícplacky se to při naklápění chová prachbídně.

já objednával jen na základě fotky, žádný svezení nic - no ale nelituju, byly na tom nádherný dovolený a nejen ty.
sajdou určitě chybu neuděláš. akorát já bych zpětně bral 18ky kola, protože jezdím vlastně jen silnici a to i v zimě, ale v roce 2008 nic takovýho na výběr nebylo.

sajdy určitě litovat nebudeš, sice to moc nejede, ale ta motorka Ti to vynahradí jinak - hlavně v zimě :)
Ural Ranger 2008, 22tis km
venca43

Dík za odpovědi.Že to moc nejede mi je jasný ale mám Jawu 350 a výkon mi nějak extra nechybí ,protože jezdim spíš na pohodu. Určitě bych chtěl sajdu s náhonem nebo solo sT. Jinak se mi modely Ural líbí skoro všechny a je to jeden z mála výrobců jehož stroje vypadají jako normální motorka. Plánuju cestu do Rozhraní tak se asi rozhodnu až na místě.Jen se chci zeptat ,jestli existuje někdo komu sajda "nesedla".
Ural Ranger 2019
Lasky

Nový příspěvek od Lasky »

To záleží na vkusu a náladě každého soudruha. Já osobně jsem zjistil, že potřebuju obě. Když si člověk zvykne na cestování se sajdou a naučí se balit si podle toho bágly, tak pak má se sólem hodně velkej problém, kam všechny ty věci dát. Takže na cestování, kempování a i na zimu jak píše Němec je lepší sajda. Ale na ježdění po městě je to široký jak auto, takže žádný ježdění až dopředu k semaforu. Parkuje se s tím o něco líp než s autem, ale na sólo motorku to ve městě nemá. Na druhou stranu člověk odveze i nákup a spoustu krámů.
Nicméně já na takový to vyčištění si hlavy jízdou jejíž jediným cílem je ujet starostem mám raději sólo. Dvě kola mají prostě svoje kouzlo taky. Totiž taky čím dál tím více uvažuji o Uralu sólo. Na teréní punk a cestování budu mít Afriku se sajdou. Uvažuju, že bych si pak pořídil nějakou sólo leštěnku sovětské výroby jen občasnou jízdu pro radost.
veverka

Nový příspěvek od veverka »

Tak hlavně záleží na tom, co od tý motorky chceš. Mám možnost porovnat Urala se sajdou a Dněpra solo a opravdu každý má svoje a ani s jednou z těch motorek bych se asi nedokázala rozloučit. Těžko popisobat nějaký výhody nebo nevýhody, zkrátka obě ty motorky jsou svérázný a někdy i svéhlavý.
Ale přece jen, podstatnou výhodu sajdy vidím v tom, že když jsme byli dočasně bez auta, stal se z Urala tak trochu náklaďák :mrgreen:

Jinak se toho neboj, svojí sajdu jsme dovezli, aniž bychom tušili, do čeho jdem. Poprvý jsme ji řídili, až když už byla dávno zaplacená a přivezená domu :-)
белка
"hydroveverka"
Mirek

Nový příspěvek od Mirek »

Ahoj těžké rozhodování. Já jsem nejdříve měl solo, potom jsem si pořídil sajdu a manželce jsem řekl že solo prodám. Už se mě radši ani neptá kdy. Je to těžké.
Davy
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Davy »

pokud otazka stoji jestli rusa solo vs. sajdu, tak jednoznacne sajdu. Ta motorka si o to primo rika, je to proste sajdkarova motorka. Pokud obecne solo nebo sajdu, tak je potreba oboje, nejlepe ve vice ruznejch exemplarich. A k tomu jeste nejakej peknej trike, nebo kabriolet. To mi bohuzel zatim chybi :D
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
venca43

Tak zítra se nejspíš dostanu do Rozhraní tak napíšu výsledek. Otázka stojí Ural solo(možná nějaký procento pro Guzzi V7) nebo Ural sajd. Určitě si nechám Jawu takže solo bude tak i tak.
Ural Ranger 2019
Ludva

Nový příspěvek od Ludva »

Sajdu :twisted:
venca43

Tak mám objednaný T swd. Nemohl jsem se rozhodnout co koupit ,tak píšu až teď. M 70 je na živo naprosto úžasný stroj ale rozhodl jsem se pro hnanou sajdu. O solu jsem na místě už neuvažoval. Tak děkuji za rady.
Ural Ranger 2019
zdeněk
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od zdeněk »

.........dobrá volba :D
zdeněk
Dněpr K750 r.v.1968
Ural Tourist SWD 750 r.v.2001
bert

Nový příspěvek od bert »

bez sajdy to není ta správná motorka ne? :D
K-750M
stavba M72
veverka

Nový příspěvek od veverka »

Hnaná sajda se hodí :) Ale bez rezervy to vypadá divně :-)
белка
"hydroveverka"
Odpovědět