dalsi novej

Toužíte po Dněpru či Uralu, ale moc o nich nevíte? Zeptejte se!
Pravidla fóra
Diskutujte zde nad tím, po jakém stroji toužíte, ptejte se na cokoliv o těchto strojích.
Davy
Kontaktovat uživatele:

dalsi novej

Nový příspěvek od Davy »

Jak se kupuje Dněpr: Koupit si Dněpra jsem chtěl cca od doby kdy se v Chlumci na broučím srazu objevila stavba Hustej Dněprson, tzn. cca od roku 2001. Zadařilo se až včera, ale byla to bojovka :) V pondělí jsem projel inzerce, nic jsem nenašel, ale napadlo mě podívat se na Michalovo Uralforum.cz. Ani ne tak na inzerci, jako spíš okouknout Michalovo dílo. A zrovna tu v inzerci byl mt11. Sice s propálenym pístem a bez baterky, ale jinak pěknej. V uterý večer uz jsem si byl celkem jistej ze tu motorku nutně potřebuju a domluvenej s majitelem a Michalem, že pro ni ve čtvrtek zajedem. Prvni signál, že to nebude tak jednoduchý, bylo zjištění že mám prázdný pravý zadní kolo, když jsem přišel k autu. No nic, rozcvička s pumpičkou a jelo se. Naložil jsem Michala, vercajk, díly z jeho náhradniho motoru, baterku z Veverčiny Suzuki a vzhůru po dálnici na Příbram. Tam nás GPS na první pokus zavedla do nějaký teplárny, na druhej jsme ji ignorovali a celkem v pohodě to našli podle čumáku Wilise čouhajíciho z garáže. Za nim už stál připravenej Dněpřík s odmontovanym levym válcem. Po seznámeni s majitelem se Michal hned pustil do díla. Vyměnil píst, vyškarabal natavenej hliník z válce, očistil sedla, namontoval jiný ventily a seřídil vůle. Já jsem mezi tím vypustil olej, sundal vanu, vyházel z ni kusy pístu, vyčistil ji a namontoval zpátky. V mezičase jsem ještě stihnul majiteli v garáži probrat bednu knížek, co chtěl vyhodit, takže byla zátěž do sajdy :) (pane Mácha, dík za ně, mam co číst min na rok :) ) Pak to Michal nadláb, seřídil, projel, prohlásil "za mě dobrý", peníze, smlouva (dvakrát jsem ji zvoral, naštěstí se znám a vytisk jsem ji 4x :), rozlučková projížďka majitele a jelo se. Po osumnáctce a na Dobříš. Motorka jela celkem slušně, už jsem si tak řikal v kolik zhruba budem doma, co napíšu na facebook atp., když tu koukám, Michal zpomaluje. A kurva, něco je špatně. Ne, dobrý zas přidal, jedem dal. Pak zastavil bohužel úplně. Docouval jsem k němu a dozvěděl se "ty vole, tys nedotáh výpušťák, ztratil jsem všechen olej". Nojo, nedotáh, jak jsme tu vanu vyplachovali a kecali u toho a lovil jsem z ni štěpinky hliníku, tak jsem na něj zapoměl. Tak zpět po stope a hledat. Olejová stopa začínala pod lampou, ale ani to nepomohlo, sroub nikde. Michal mezitím nazhavil dráty a vyslal SOS Veverce, aby nám přivezla jinej. Prvni odhad byl desítka (třináctka hlava tam byla), druhej dvanáctka, nakonec to byla čtrnáctka s jemnym stoupanim. Dnepříka jsme přivázali za Feldu na špagát a vyrazili padesátkou na nějakou benzínku pro olej a jídlo. Před Dobříší jsme zakotvili na Benzině, která zrovna zavírala (22:00), ale 3 flašky M6AD a nějakej dlabanec nám ještě prodali. V té době se stala další drobná chybička. Bylo nám řečeno "jeďte po osumnáctce a na Dobříš podél dálnice", takže jsem Michalovi suverénně napovídal ať Veverku naviguje na benzínku na silnici 18 před Dobříší. Jenže my z 18tky už 5km za Příbramí sjeli. Takže Veverka dojela až skoro do Příbrami a musela se vracet. My už pomalu chytali nerva že sebou plácla na ty olejový louži, takže jsem jí jel naproti. Naštěstí, jen co jsem vyjel, tak jsme se potkali. Šroub pasoval, díky čemuž jsme zhruba kousek před půlnocí opět vyjeli. Jenže jsme ujeli asi 200m a stáli znova. Dněprovi nedotejkal benzín do karburátoru. V nádrži byl bordel, kohout nemá sejtko a něco se ucpávalo. Benzínovej filtr je tam, bůh ví proč, jen na pravym válci. Tak jsem s flaškama od oleje vyrazil dopředu, ze najdu pumpu a dovezu benzin. Michal mě na dalsi benzínce přískokem vpřed dojel, bohužel byla taky zavřená. Na Shellku nad Dobříši už to vyšlo jen tak tak, nicméně, dobrá věc se podařila, dotankovali jsme a pak už konečně bez větších problémů (až na zadírající se lanko spojky) dojeli k DeadVeverkám domů, v jednu ráno. Dněpr stojí v garáži, auto mam plný dílů, pneumatik a knížek a příští tejden nás čeká příprava na cestu do Lovosic. Tímto Michalovi a Veverce děkuji a prosím o vyjádření co nejradši pijou :)
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
Dněprák

Re: dalsi novej

Nový příspěvek od Dněprák »

Vítej v klubu dobrodruhů.
Není nad to, když se začíná s problémama. Aspoň víš co Tě čeká. Ale s Michalem to určitě vypipláte do dokonalého bezporuchového stroje, který Tě nikdy nezklame a určitě Tě doveze do Píšťan na třetí sraz těchto motocyklů.
zdeněk
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od zdeněk »

Taky gratuluji. Další človíček, který si dobrovolně komplikuje život :mrgreen: Jinak Michale jsi déémon fak, že jo :mrgreen:
zdeněk
Dněpr K750 r.v.1968
Ural Tourist SWD 750 r.v.2001
Davy
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Davy »

V Píšťanech jsem se byl loni podivat, ale jen na otočku, na Yamaze. Letos nevim, snad to vyjde, mam to tesne po navratu z dovoleny.

Jo, je to demon, to je to spravny slovo :)
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
Michal

Nový příspěvek od Michal »

Jaký Démon, takový normální dněpří večer :-)

Zřejmě protože jsme dorazili v jednu v noci a Davy rychle odjel, došlo k závažnému opomenutí kritického servisního úkonu. Na čumák dněpří sajdy je nutno umístit tolik skleněných nádob, kolik bylo zůčastněných, naplnit je vhodnou provozní tekutinou ukrajinské výroby, pro případ nouze udržujeme její zásobu trvale v naší ledničce, a přeladit stroj k parametrům nového majitele.
Vynechání nebo odfláknutí tohoto servisního úkonu může mít přímé následky na celistvost ocelových dílů, zejména ventilů a klikového hřídele, proto musíme tento úkon dokončit dříve, než bude motor nastartován. Pokud má stroj nějakou servisní knížku, bude tam tento úkon zapsán a podepsán mechanikem.
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)

Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Davy
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Davy »

tak to nevim jak tech osum litru voleje atp. donesu pesky :)
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
Muf
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Muf »

jestli to takhle pujde dal tak do dvou let tady bude cela jawamania
Днепр 11
Davy
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Davy »

Muf> no, cece, vono je to celkem logicky. Cloveku je trinda mala a hleda neco v cem by se moch hrabat. 500 OHC je za lidsky penize nesehnatelna a Jawa uz nic nevyrabi. Dnepr/Ural je jasna volba. Jednoduchej robustni stroj, na kterym si clovek vetsinu veci udela sam, stejne jako na tej Jawce. Takovejch moznosti na trhu moc neni, mozna jeste Royal Enfield a tim to hasne. Uz ani HD neni co bejval.
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
Davy
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Davy »

Tak příběh má ještě pokračování. Když jsme odjížděli, tak mi felda začala divně houkat. Michal to komentoval že to feldy dělaj běžně. Na mou námitku že to dřív nedělala konstatoval že to znamená že se asi právě dostala do normálního stavu :) Dojela do Příbrami, zpátky a ještě domů do Lovosic. Cestou od DeadVeverek už mi začlo být dost divný, že na mě bliká dobíjení, ale neřešil jsem to, podle voltmetru to aspoň v otáčkách dávalo. Doma jsem rozebral altík a byla utavená jedna fáze. Kdyby nebyl ten usměrňovač tak robustní a jedna z těch dvou zbývajících to nevydržela, tak jsme taky mohli táhnout feldu domů za Dněprem. To už by byl dobrej extrém :)
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
veverka

Nový příspěvek od veverka »

Máme vyzkoušeno, že Dněpr auto utáhne, naši Sejru jsme s ním posunovali 8-)
белка
"hydroveverka"
Darius

Nový příspěvek od Darius »

caues jsi z chlumce u 'aussigu že? to to budeme mít kousek k sobě :)
Darius
Jawa special 1935 horská
KMZ K-750M 1967
Davy
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Davy »

ja? kdepak chlumec, lovosice
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
hipik634-750

Nový příspěvek od hipik634-750 »

to uz to mas bliz ke me na strekov
-------------
КM3 К-750М р.1967 Хиппр - уникальная передвижная мастерская
Jawa 634 boeing r.1973 Bojing
Jawa 559/18 sport r.1964 Bílá
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
Davy
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Davy »

Tak uz jsem se konecne svez. Dnepr ma bohuzel znacne poskozeny rozvodovy kola neodbornou montazi alternatoru, dela to i na Dnepra moc velkej kraval. Budu muset co nejdriv objednat novy.
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
Darius

Nový příspěvek od Darius »

to já cca provizorně bydlim na střekově ale motorka bude sídlit asi na větrušský straně :) víš jak nemám řidičák :) a hlavně jsem si koupil tohle zvíře :)
hípíku napiš mi vzkaz mám ti s motorkou co poradit :)
Darius
Jawa special 1935 horská
KMZ K-750M 1967
Odpovědět