Nováček :)
Pravidla fóra
Diskutujte zde nad tím, po jakém stroji toužíte, ptejte se na cokoliv o těchto strojích.
Diskutujte zde nad tím, po jakém stroji toužíte, ptejte se na cokoliv o těchto strojích.
Nováček :)
Ahojte, koupil jsem od známého dněpra a jelikož jsem až do teď měl vždycky jenom jawy, čz apod. tak tyhle stroje vůbec neznam. Vim jenom že je to rok 1956 a motor 750 ccm. Podle srovnání s ostatními si myslim že je to M 72, ale nevim. Proto se obracim na vás profíky jestli by ste mi mohli o té motorce něco napsat, na co si mám dávat pozor a tak, potom k tý motorce schánim ještě sajdu, kdyby někdo měl tak mi pošlete foto emailem lukas.desort@seznam.cz A ještě úplně nechápu to nastavování předstihu, je to jenom na startování nebo se to nastavuje i pro jízdu ?
Díky.
Díky.
Re: Nováček :)
No nejsem si jistý, to posoudí určitě kvalifikovaně soudruzi emkaři, ale zaráží mne podle mne několik zvláštností. Tipuji rám z K750 (M72 se podle mne dělala jen s kluzákama a ne s kyvnou vidlicí), přední kyvka, řidítka, světlo, zadní blatník je podle mne z M72. Takže podle mne složenina mezi M72 a K750. Co vy na to soudruzi - odborníci na M72? Když tak mne opravte ať se poučím. 
Zdravim dalšího "Rusomilce".
Dle mého se jedná o jedno z prvních K750 s motorem se zimníma hlavama, v hooodně pěknem stavu...
Z M72 tam máš naroubovanou převodovku a řidítka...
A k rádobyoriginálu tam máš naroubovaný světlo z čehosi, relátko (není na škodu) a klakson má být tam co máš relátko....
Jo a chybi ti madlo zadní sedačky
...proměnný předstih je tam hlavně kvůli startování (minimální předstih- při startování nekope) a pak ho oceníš při jízdě v zátěži ( do kopce, rozjezdy do prudších kopců... při ubrání předstihu motor jakoby změkne a jde v malých otáčkách odspodu. Nahrazuješ mechanicky odstředivý regulátor předstihu (takovou tu divnou náladovou věc, co funguje jen někomu). .
Jinač, pokud se to chceš dozvědět přesně, tak vše najdeš na stránkach Pavla Kučery (dněpr.cz) v uživatelský příručce k M72- tuším z roku 52" ( platí i pro K750)
Jinač ti přeju hodně najetejch kilometrů s čistejma rukama...
...Blatníky jsou káčkovy, dněprácký.... eMka má nízký, jakoby hranatý...
Dle mého se jedná o jedno z prvních K750 s motorem se zimníma hlavama, v hooodně pěknem stavu...
Z M72 tam máš naroubovanou převodovku a řidítka...
A k rádobyoriginálu tam máš naroubovaný světlo z čehosi, relátko (není na škodu) a klakson má být tam co máš relátko....
Jo a chybi ti madlo zadní sedačky
...proměnný předstih je tam hlavně kvůli startování (minimální předstih- při startování nekope) a pak ho oceníš při jízdě v zátěži ( do kopce, rozjezdy do prudších kopců... při ubrání předstihu motor jakoby změkne a jde v malých otáčkách odspodu. Nahrazuješ mechanicky odstředivý regulátor předstihu (takovou tu divnou náladovou věc, co funguje jen někomu). .
Jinač, pokud se to chceš dozvědět přesně, tak vše najdeš na stránkach Pavla Kučery (dněpr.cz) v uživatelský příručce k M72- tuším z roku 52" ( platí i pro K750)
Jinač ti přeju hodně najetejch kilometrů s čistejma rukama...
...Blatníky jsou káčkovy, dněprácký.... eMka má nízký, jakoby hranatý...
DNĚPR 11-1974, DNĚPR19-1993,3ks M72-????, a spousta dalších samohybných vejhyklů
...ještě doplnim...
Péče je stejná jako o Jawy, akorát ti přibyla starost o ventily a olej v motoru a spoustu dalších drobností, který jawa nemá
Jo a pozor na startování- s touto převodovkou to umí kopnout jako kůň. Když se sejdou konstalace, tak je z toho.:
a, parádní výron
b, přiražená noha mezi našlapovačku a rám
c, rozlousknutá převodovka
jo a než se vzájemně poznáte, je dobrý startovat motorku na stojánku, protože když kopne, tak nebudeš vědět, za co se máš držet
Péče je stejná jako o Jawy, akorát ti přibyla starost o ventily a olej v motoru a spoustu dalších drobností, který jawa nemá
Jo a pozor na startování- s touto převodovkou to umí kopnout jako kůň. Když se sejdou konstalace, tak je z toho.:
a, parádní výron
b, přiražená noha mezi našlapovačku a rám
c, rozlousknutá převodovka
jo a než se vzájemně poznáte, je dobrý startovat motorku na stojánku, protože když kopne, tak nebudeš vědět, za co se máš držet
DNĚPR 11-1974, DNĚPR19-1993,3ks M72-????, a spousta dalších samohybných vejhyklů
http://translate.google.cz/translate?hl ... md%3Dimvns
kukni na to je to zkoro ono
eště sežen zadni světlo
amortizator by mel byt jiny
a sajdu prodaval fapeko tak ho zkus kontaktovat604910545
kukni na to je to zkoro ono
eště sežen zadni světlo
amortizator by mel byt jiny
a sajdu prodaval fapeko tak ho zkus kontaktovat604910545
Ta převodovka se montovala i do K750 jen je bez zpátečky, nemyslím si že musí být naroubovaná z M72. Tak hodně krásných zážitků a ujetých km. 
Takže je to rám K750, řidítka a převodovku z M72, motor je původní nebo tam patří jinej ? To jak kope už jsem zjistil a ''docela'' síla
Už jsem se s tim projel, jede všechno v pořádku, ale když sem přijel domů tak mi okolo nějakýho toho náhonu tachometru nebo co to je, tekl nějakej skoro až bílej zpěněnej olej, nevíte čim to je ? A když na tom nastavení předstihu dam ПОЗДНЕЕ tak mi to prská a nejede. A jelikož nevím s čim to mam porovnat tak nevim jestli sem to koupil za dobrou cenu nebo ne, takhle jak to je sem za to dával 40 000 kč. Je to normální cena, nebo je přemrštěná ? díky.
- Honda Wanderer
To je snad první Káčko co se mi docela líbí.
Motor je káčkovej, blok má vpředu žebrování a má už menší kryt rozdělovače. Pokud to bylo i s tou SPZ a papírama, tak je ta cena dobrá, obzvlášť pokud to jede, jak vypadá. Pokud ti to jede dobře, tak na předstih šahej jen při startu, na další přijdeš časem. Ten olej odkud tekl musíš upřesnit, protože náhon tachometru jde do převodovky a tam o zpěněném oleji pochybuju, to spíš z motoru.
No a nastuduj si příručku, nějakou údržbu to občas potřebuje a dá se předejít pozdějším větším problémům. Tak ať to jezdí.
No a nastuduj si příručku, nějakou údržbu to občas potřebuje a dá se předejít pozdějším větším problémům. Tak ať to jezdí.
Don't give in without the fight!
Já mám převodovku ze spátečkou na mém káčku a protože mám solo tak bych ji klidně vyměnil s tebou za tu tvou , ale nevím jestli to je zaměné respektíve jestli to bude vše pasovatdezi píše:Takže je to rám K750, řidítka a převodovku z M72, motor je původní nebo tam patří jinej ? To jak kope už jsem zjistil a ''docela'' sílaUž jsem se s tim projel, jede všechno v pořádku, ale když sem přijel domů tak mi okolo nějakýho toho náhonu tachometru nebo co to je, tekl nějakej skoro až bílej zpěněnej olej, nevíte čim to je ? A když na tom nastavení předstihu dam ПОЗДНЕЕ tak mi to prská a nejede. A jelikož nevím s čim to mam porovnat tak nevim jestli sem to koupil za dobrou cenu nebo ne, takhle jak to je sem za to dával 40 000 kč. Je to normální cena, nebo je přemrštěná ? díky.
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
To já taky nevim jestli by to pasovalo, ale hlavně do motoru a převodovky nechci nijak zasahovat dokud vše funguje.fapeko píše:Já mám převodovku ze spátečkou na mém káčku a protože mám solo tak bych ji klidně vyměnil s tebou za tu tvou , ale nevím jestli to je zaměné respektíve jestli to bude vše pasovatdezi píše:Takže je to rám K750, řidítka a převodovku z M72, motor je původní nebo tam patří jinej ? To jak kope už jsem zjistil a ''docela'' sílaUž jsem se s tim projel, jede všechno v pořádku, ale když sem přijel domů tak mi okolo nějakýho toho náhonu tachometru nebo co to je, tekl nějakej skoro až bílej zpěněnej olej, nevíte čim to je ? A když na tom nastavení předstihu dam ПОЗДНЕЕ tak mi to prská a nejede. A jelikož nevím s čim to mam porovnat tak nevim jestli sem to koupil za dobrou cenu nebo ne, takhle jak to je sem za to dával 40 000 kč. Je to normální cena, nebo je přemrštěná ? díky.
Já na to nastavování předstihu vůbec nešaham ať to startuju studený nebo teplý vůbec ho nepotřebuju, jede to krásně, táhne odspoda, technicky je na tom suprově, až na ten únik oleje. Teče to tam jak je na motoru ruční řazení tak kousek vedle toho je to na tý fotce červeně zakroužkovaný, vede z toho nějaký lanko směrem dopředu nevím teď přesně kam.Honda Wanderer píše:To je snad první Káčko co se mi docela líbí.Motor je káčkovej, blok má vpředu žebrování a má už menší kryt rozdělovače. Pokud to bylo i s tou SPZ a papírama, tak je ta cena dobrá, obzvlášť pokud to jede, jak vypadá. Pokud ti to jede dobře, tak na předstih šahej jen při startu, na další přijdeš časem. Ten olej odkud tekl musíš upřesnit, protože náhon tachometru jde do převodovky a tam o zpěněném oleji pochybuju, to spíš z motoru.
- Honda Wanderer
No tak to je opravdu náhon tachometru. Jestli to teče moc, tak bych jednak zkontroloval, jestli toho oleje v převodovce není moc a jestli je tam vůbec ten správný. Já osobně jezdím na ten superhustej PP44 a nemůžu si to vynachválit. Když to vyměníš, budeš mít pokoj od většiny úniků oleje. Ale je to jen na léto, na zimu by byl jak vazelína.
A na to nepoužívání předstihu pozor. Doporučuji přečíst tohle téma. http://uralforum.cz/viewtopic.php?f=8&t=524
Jinak přehodit převodovku K750 a M72 by mělo jít bez problémů a bez úprav. Maximálně budeš laborovat se spojkovou tyčkou.
Už jsem přišel na to, proč se mi ten stroj líbí, to dělají ta řidítka z Emky.
A na to nepoužívání předstihu pozor. Doporučuji přečíst tohle téma. http://uralforum.cz/viewtopic.php?f=8&t=524
Jinak přehodit převodovku K750 a M72 by mělo jít bez problémů a bez úprav. Maximálně budeš laborovat se spojkovou tyčkou.
Už jsem přišel na to, proč se mi ten stroj líbí, to dělají ta řidítka z Emky.
Don't give in without the fight!
Na tu výměnu převodovek bacha. Ta se zpátečkou by měla být delší. Nemusela by se vejít do toho staršího rámu.
Jawa 350/640
Jawa 250/353
K-750
Jawa 250/353
K-750
- bobanbob
- Kontaktovat uživatele:
Pěkný Káčko vyměnit zadní světlo a nazdar.
jo a ještě bych možná smyl tu stříbřenku z těch zadních tlumičů i když ten černej plast co je pod tou stříbřenkou se každému nelíbí
jo a tyhle řidítka se dávaly i na první káčka z touto přední vydlicí.
převodovku bych neměnil pokud budeš jezdit solo.
jo a ještě bych možná smyl tu stříbřenku z těch zadních tlumičů i když ten černej plast co je pod tou stříbřenkou se každému nelíbí
jo a tyhle řidítka se dávaly i na první káčka z touto přední vydlicí.
převodovku bych neměnil pokud budeš jezdit solo.
Jaký tam patří origo světlo ? kdybych ho sehnal tak bych ho asi vyměnil, s převodovkou nic dělat nebudu. Teď sem akorát koupil nový svíčky brisk N15YC tak uvidim až bude lepší počasí tak to projedu. Ale štve mně že mam jedno kolo černý a druhý chrom a nevim jaký mají bejt origo