Koupě Dněpra - prosím poraďte

Toužíte po Dněpru či Uralu, ale moc o nich nevíte? Zeptejte se!
Pravidla fóra
Diskutujte zde nad tím, po jakém stroji toužíte, ptejte se na cokoliv o těchto strojích.
Kubas

Koupě Dněpra - prosím poraďte

Nový příspěvek od Kubas »

Potřeboval bych poradit. Rád bych si splnil sen, který mám už hodně dlouho. Tím snem je Dněpr K750 ve válečných barvách a v podobě jak vypadali jeho předchůdci za druhé světové války.Jelikož sem toho na na toto téma nikde moc nenašel, zde na fóru sem přečet vše možné a mám v tom teď guláš, tak se ptám na pár otázek.Dá se vůbec sehnat stroj v solidním stavu ( aby to jelo ) v ceně okolo řekněme 25 tisíc ? Pro začátek by mi stačilo, aby to jelo a mohlo na silnici tzn. buďto s normálními spz ( což sem pochopil je těžké přihlásit a sehnat ) a nebo s možností přihlásit na veteránské papíry ( časová náročnost atd. ) Nemám v plánu stroj do šroubku renovovat, ale časem bych postupně upravoval do vzhledu před rokem 1945.Projde mi to případně u testovací komise ? Vyplatí se mi víc koupit něco před renovací jako je toto http://www.armyburza.cz/Detail/dnepr.k-750/271591/ a nebo se dá sehnat něco i s spz okolo 30 tisíc kč ? Všecho jako je lakování a podobně sem schopen udělat doma jen pořád nevím jak s těmi papíry, abych si nekoupil moto se kterým bych mohl jezdit maximálně tak doma po dvoře :) . Poraďte mi prosím, jak mám do začátku postupovat . Budu rád za každý názor ;) .
Michal

Re: Koupě Dněpra - prosím poraďte

Nový příspěvek od Michal »

Obávám se, že K750 ani nemůže mít bílé (normální) značky, nikdy u nás nebyla v civilním (ani jiném) provozu. Starší M72 měli bílé značky u lidových milicí. Tyto papíry ale budou mít cenu zlata. Veteránské papíry jsou nepřenositelné, nový majitel musí podstoupit veteránskou testaci znova. Alespoň co o tom vím, sám nic na zelených papírech nemám a ani nikdy nechci mít.
Nedobové úpravy budou problém při každoroční testaci. Jak jsem pochopil, chcete z K750 dělat válečný stroj. V tom případě si buďto pořiďte eMku staršího provedení, kde to bude u komise průchodné, a nebo si pořiďte Urala 650 nebo Dněpra s normálními českými papíry, kterého si můžete upravovat zcela libovolně, protože na STK nikoho historická věrnost nezajímá a díky neznalosti techniků by tam určitě prošel i SV motor a půlbubny. Ono teda Uraly mají půlbubny až do půlky 90-tých let.
Nicméně něco pojízdného s papírama seženete za 30 dost těžko. Ceny sovětských strojů jsou u nás dosti nadsazené.
Stroje za 10-15-20 se sice koupit dají, ale stav je bídný a platné papíry bez vyjímky nemají. Minimálně ještě jednou tolik do toho nacpete, aby jste mohl normálně jezdit a pak ještě jednou tolik, pokud chcete aby to bylo hezké. Levně to bohužel moc nejde.
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)

Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
drumbas

Nový příspěvek od drumbas »

no ja sem asi 3leta nazpět měl podobne dilema
sehnal sem přimo z polska cena 20000kč ale byla to kupa šrotu
prvni vyjiždka a hnedka se mi rozsipal *diferenciál* v -cca10 stupnich sem to tlačil do kopce a měl jsem sto chuti to tam nechat
nicmeně pak jsem koupl novy diferak 4000kč a rozebral zgeneralkoval
moto samozdřejmě taky ale jen valce a pisty vybrusy
ted mam po testaci ktera proběhla uplně v poho ani sem to nečekal a to jsem s timani nemusel nikam jet
budu mit veterany ale je to lepši než tzv bile značky už k vuli pojistky plati se jen 1/12a každoročně to prodloužite u přislušneho veteranclubu
a co se tyče přepisu tak to nejde ale vzhledem že jsem již tu testacy prodělal je veškera dokumentace hotova jen novy majitel zaplati poměrnou čast a muže jezdit
no tolik z vlastni zkušenosti
Vici

Nový příspěvek od Vici »

Když vojáka tak jedině M-72 nebo MW750. Tyhle motorky armáda opravdu používala. K750 mám pocit byla vždy jen civilní motorka. Ale za cenu 30 tisíc se ani jedno v dobrém stavu pořídit nedá.
M-72, 1952
Kubas

Nový příspěvek od Kubas »

Děkuji moc za odpovědi. Nejspíš se tedy podívám po něčem co má normální papíry jako je ten ural 650 a případně ho doladit do podoby válečného stroje.Ikdyž je pravda, že na různých military akcích už sem viděl plno "rádoby" válečných dněprů a uralů a né vždycky to vypadalo jako stroje co jezdili za války ( a to nejsem nijaký znalec těchto motorek )

Z vlastní zkušenosti vím, že se u motorek se starším datem výroby věci jako číslo motoru nebo rozměr pneumatik na stk tolik neřeší, takže ta výměna motoru za jiný typ by i teoreticky mohla projít.Můžete mi ještě poradit jestli se dá něco rozumného sehnat na burze v Chotusicích ? Mám v plánu tam teď zajet, tak jestli sebou rovnou mám vzít i vlek a peníze co kdyby náhodou :D
drumbas

Nový příspěvek od drumbas »

co jsem tam byl posledně tak tam byli asi 3kusy všechny tušim kolem30000kč a byly jak mi řikal po go
no nevim kde to go bylo dělane ale chcal z toho olej ja c...
a lak taky neřeši bud je to skladanka z ruznych časti a nebo to štětcem přetřou aby to vypadalo
ja bych hledal na inzeratech od českych co se v tom už někdo rypal a tam je alespon nějaka šance že natrefite a hlavně si mužete vybrat a s cenou se da taky hybat
bobanbob
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od bobanbob »

Z tím že se K-750 army nevyrábělo nesouhlasím je to jen slovíčkaření jaký je rozdíl mezi K-750 a MW-750 krom náhonu..
Já koupil K-750 za 15000.Kč byl to vrak ale šel alespon nastartovat .
Do šroubku jsem ho rozebral a dávám do kupy celkem mě to zatím vychází na zhruba 70000 Kč.
Dělám ho jako ARMY a pudu na testaci . vůbec se toho nebojím barvu mám s atestem že byla v 60 letech používána sovětskou armádou . jediný problém je v tom že nemám náhon side . a to taky jde zařídit . jde to v rámci testace změnit ..něco jako přestavba prostě nenávratně poškozeno --zatím jsem nesehnal a podobně . veteránské stanovy to dovolují .

a když mě pošlou do řiti ?? tak znám chlapa který dá na veteránský skoro vše za 5000 Kč.
Mira3.0.9
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Mira3.0.9 »

sice sem nevidel,ale je to docela zajímavé http://motorky.bazos.cz/inzerat/1034932 ... n-side.php
Ural M66 rv.1972
bez hnané sajdy.
Ludva

Nový příspěvek od Ludva »

Teď jsem si vzpomněl,že mi nad ponkem visí mazací schéma na motocykl K-750 B -česky V což znamená voenyj a je v barvách Sovětské armády.Ačkoliv jsem všude četl,že káčko má oproti Emkám jiné hlavy válců(což je u všech co jsem viděl pravda)tento stroj má Emkové hlavy a staré obrácené páčky.Posílám i odkaz na stažení ve slušné kvalitě.PS:Na tomhle schématu je napsáno,že se série skládá z 13 plakátů a tento má č.13.Nevíte někdo kde by se dal sehnat jejich zbytek nebo alespoň nějaký další?Díky za případné odkazy. http://kolyaska.pl/k750.html
Oněgin

Nový příspěvek od Oněgin »

Ano, Ludva má pravdu. První vojenský model Káčka označovaný jako K-750 V má opravdu M-kové hlavy, může ale mít i Káčkové, určitě má obrácené páčky a přední vidlice není teleskopická ale s výkyvnými ramínky jako např. u Stadiona. Také světlo je z M-ky a přední blatník má dole vzadu rozšíření. Další vojenský model je MV-750 (M) - Motocykl Voennyj-750 (Modernyzovanyj). Ten je v podstatě derivátem K-750 se sajdou hnanou uzavíratelným diferenciálem, lafetami na kulomet na sajdě a vojenskou výbavou (kanystr, držáky na lopatu, sekeru a zbraně na nebo v sajdě). Teď jsem dovezl K-750 s hnanou sajdou a chystám se MV postavit. Káčko je celkem pěkné, ale pokud spočítám, co musím dokoupit, práci a přihlášení na "zelené značky", pod 100.000,- se budu dostávat jen těžko.
Nicméně ani z jednoho z těchto strojů se NEDÁ postavit ani M-72 natož pak BMW R-71 - je tam tolik odlišností na rámu, sajdě apod, že jsou to zkrátka úplně jiné motorky!!!.
Jinak kolem 15 - 25 tisíc se prodává pouze vesměs nefunkčí hromada šrotu.
Jarda

Nový příspěvek od Jarda »

ted tu nedavno bylo káčko s cz tp na aukru,ani nevím,za kolik se nakonec vydražilo,ale pokud jde o přestavbu Dněpra na válečný stroj,asi bych taky,jak bylo výše uvedeno,koupil s cz TP.Nějaké ted v inzerci jsou a jsou tam pěkně dlouho http://www.motoinzerce.cz/motorky/dnepr/ zhruba tak rok,za 30 to ale určitě nebude,já jsem přemýšlel hodně o tom pískovém Dněpru nebo tam pak ještě nabízejí Urala z roku asi 94,ale nakonec jsem koupil Dněpra s hnanou side,na stav se asi nedá moc koukat,radši na kompletnost a originalitu,stejně se v tom člověl bude muset vrtat i kdyby byl nový.... :lol:
Odpovědět