Kdo by mě půjčil vyzkoušet jízdu se side?

Toužíte po Dněpru či Uralu, ale moc o nich nevíte? Zeptejte se!
Pravidla fóra
Diskutujte zde nad tím, po jakém stroji toužíte, ptejte se na cokoliv o těchto strojích.
Jarda

Kdo by mě půjčil vyzkoušet jízdu se side?

Nový příspěvek od Jarda »

Dnes jsem se byl podívat na jedno K750,byl celkem pěkný,khaki barva,ale měl jednu chybu-majitel jaksi neměl benzín na vyzkoušení-Dněpr byl po tak jako renovaci....takže když to shrnu,ještě ani pořádně nevím,jak se se sajdou jezdí,jak se ovládá,lepší na jízdu je tedy asi bez náhonu,co jsem zaslechl,i tak umí v terénu dost...zkrátka,nerad se vtírám,ale potřeboval bych se nezávazně povozit,za úplatu nebo flaštičku...jsem od Pelhřimova,tak pokud by byl někdo ochotný mě přemluvit ke koupi a ukázat všechna pozitiva stroje tak jsem si myslel tak do 100 km od Pelhřimova,třeba někdy o víkendu....omlouvám se že se vtírám....
Míra

Re: Kdo by mě půjčil vyzkoušet jízdu se side?

Nový příspěvek od Míra »

klidně se stav, bydlím kousek od veselí nad lužnicí.
Dněpr 11 solo/side
Němec
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Němec »

nic se toho neboj - já svoji objednával jen podle fotky a seděl na ni až v den, kdy sem si pro ni přijel, jakýpak zkušební jízdy :lol: :lol:
pravda po 200km sem sem si dal spicha se značkou přesně mezi motorku a sidecar :lol:
Obrázek
Ural Ranger 2008, 22tis km
Jarda

jé,to zabolí,Míro myslíš,že by to bylo možné někdy o víkendu?Přes týden jsem pryč v práci.
Míra

Nový příspěvek od Míra »

klidně, když mi to zrovna pojede :-)
Dněpr 11 solo/side
veverka

Nový příspěvek od veverka »

Doporučuju léčbu šokem. Poprvý v životě jsem sajdu řídila, až když už byla koupená, dotažená domu a nebylo cesty zpět :lol:
Nevím nevím, jestli zrovna první dojem z první jízdy by mě přesvědčil ke koupi, kdybych se rozhodovala... Taková neohrabaná brblající hromada železa. :mrgreen: První samostatná jízda mimo areál garáží vedla do obchodu benzínky, pohled obsluhy, když sem si to zamířila ke dveřím a ty se přede mnou automaticky otevřely bych vám přála vidět :mrgreen:
белка
"hydroveverka"
Jirka-MT9

Nový příspěvek od Jirka-MT9 »

Něco si kup a nech to osudu. Kdybych soudil dle prvních pokusů, nikdy bych sajdu neměl. Třikrát jsem skončil nad příkopem (je pravda že geometrie byla fakt hodně špatná) ale už byl doma, tak nezbylo nic jiného, než ho opravit a naučit se to monstrum řídit :D .
Stopl

Nový příspěvek od Stopl »

Souhlasím se všemi.Pokud bych to měl kupovat až po vyzkoušení,tak bych se asi rozmýšlel.K Pavlovi jsem přijel po zaplacení a první projetí byl šok.Prvních 300-400 km jsem se s ní těžce trápil.Dnes mám 9000 km a ostatní dvě solomotorky většinou stojí.
Dneprstein

Nový příspěvek od Dneprstein »

Udělal jsem si v 18 řidičák (tři jízdy na Jawě) a pak si v 25 koupil Dněpra. Mezi tim jsem neseděl na ničem, ani sólo ani se sajdou. První jízdu jsem zvolil se sajdou. Jednak se mi ji nechtělo odpojovat a taky jsem se míň bál (strach, že to někde sólo položim byl větší, než že neuřídim sajdu). O zatáčkách jsem byl "papírově poučen", nezbylo než to vyzkoušet. Prvních pár křižovatek v Břevnově a na Strahově byl trochu boj, ale pak už to šlo. Takže bych se toho nebál... ;)
Jarda

no,něco na tém bude,jinak díky Mírovi za nabídku,ale raději odmítám,ještě bych si to rozmyslel.....
Míra

Nový příspěvek od Míra »

tak pak může, dát vyjížďku :-) až ztratíš poslední kousek soudnosti :-D
Dněpr 11 solo/side
Jarda

to bude co nevidět,ted ještě co vybrat-Dněpr 650 s hnanou side s CZ TP,Dněpr 650 bez hnané side s CZ TP ale rv.74 tzn.že bych se mohl svézt na veter.akcích,dále bych měl Ural 650 a K-750-obojí by muselo jít na TP z Dněpr 650 SOLO!Možná si budete myslet,že jsem dobrodruh /to ale asi jsme všichni,když utratíme peníze a myslíme si,že to bude jezdit... :lol: /,že chci jezdit s motocyklem na jiné papíry....ale jediný problém,který bych viděl by bylo zapsání side do TP,jinak si dokážu se vším poradit včetně STK....
Jirka-MT9

Nový příspěvek od Jirka-MT9 »

Já bych bral Dněpr 650 s hnanou side s CZ TP, případně Dněpr 650 bez hnané side s CZ TP. Ale hnaná side je dobrá, zeptej se Dněpráka jak si teď chrochtá. Já osobně mám bez hnané side a taky se to dá, jen to chce občas trochu tlačit :D .
Jarda

když já mám právě u hnané strach,že se to bude moc sypat,to bude věčně kolo sajdy ve vzduchu-to se roztočí,když bude odlehčené a po dopadu za jízdy na zem to udělá v diferáku asi dost škody-tohle není názor z mojí hlavy,povídalo mi to víc lidí a pokud to nemá uzávěrku,tak že to neni taky žádná loterie,protože se stejně většinou točí jen jedno kolo-to odlehčené....
Dněprák

Nový příspěvek od Dněprák »

Dněpra jsem si koupil, jak už jsem psal v části Naše stroje k tomu, abych se mohl klidnou jízdou se ženou kochat krajinou. Takže jsem o pohonu sajdy vůbec neuvažoval. Potom se to nějak zvrtlo a začal jsem jezdit na srazy pořádané Pavlem Kučerou včetně těch zimních. A taky na zimní srazy pořádané Moto Country Clubem z Ústí nad Labem. Přesto, že jsem měl zdatného kulometčíka Cvokiho, hodně často se tlačilo. A když jsme ani na třetím Extrém srazu v prosinci loňského roku nepokořili stoupání v Českém Jiřetíně a potupně tlačili a tahali Dněpra nahoru, řekl jsem si a dost. A začal jsem hledat variantu jak mít sajdu poháněnou. Na to, abych prodal současného Dněpra nebylo ani pomyšlení, protože už jsem do něj( jako asi každý) vložil dost financí. A navíc už mi přirostl k srdci. Takže nejschůdnější mi přišlo udělat přestavbu ze Dněpra 11 na Dněpra 16. Přes internet jsem koupil kompletní podvozek poháněné sajdy a začala přestavba. Celkem to šlo bez problémů, akorát se musely převařit držáky uchycení sajdy na podlaze, protože celé uchycení se posunulo asi o 15 cm dozadu. A samozřejmě podlahu v těch místech vyztužit plechem 5mm. Jeden problém se objevil a to, že pravděpodobně je malinko vyhnutá vidlice a pokud se při montáži kola vkládá osa, musí se povolit dva šrouby, co drží diferenciál ve vidlici. Když se opět šrouby dotáhnou kolo se volně točí. Ale stejně se to musí vyřešit, protože tím někde vzniká nějaká tlak, nebo napětí.
Při první zkoušce na sněhu byly znát jasné výhody pohonu. Přesto, že tam není uzávěrka diferenciálu, pokud dochází k prokluzování kola motocyklu, stačí ho přibrzdit a vzápětí se roztočí kolo sajdy. Sajda totiž není brzděná.
Pokud prokluzuje kolo sajdy , pomohlo přenešení váhy směrem k sajdě. Pokud je člověk sám. Ale v extremních podmínkách, když je sněhu hodně jsem to ještě nezkoušel. Na Vstreče v Jihlavě jsem se ale přesvědčil, že pokud je v sajdě kulometčík, vůbec jsem nepociťoval absenci uzávěrky. Bohužel, jelo se pouze na blátě. Ani jednou jsme nemuseli tlačit. Ale jako hlavní klad zatím považuji to, že ve všech případech jel Dněpr tam kam jsem chtěl já. To znamená, že nás to netahalo na stranu sajdy ven z cesty. A zvednuté a vzápětí roztočené kolo sajdy a při dopadu poškození diferenciálu je samozřemě asi možné, ale během celé jízdy se nám to nestalo. Což neznamená, že se to stát nemůže. Z mé strany, pokud bych teď kupoval Dněpra, tak jednoznačne pohon sajdy, ať už s uzávěrkou nebo bez ní. A životnost diferenciálu, těžko předvídat. Uvidíme na dalších jízdách cestou, necestou, polem, nepolem, brodem a jinudy. Poslední problém, který musím vyřešit, je zlegalizovat a dostat pohon sajdy do techničáku. Ale to už je ve spolupráci s Pavlem Kučerou také řešeno. Na silnici, ani na STK by asi problém nebyl. Na silnici určitě ne, ale v případě nehody by se na to mohlo přijít a tím pádem by bylo na pozemní komunikaci provozováno neschválené vozidlo. A potom by mohla skočit pojišťovna.
Odpovědět