Vybírám motorku

Toužíte po Dněpru či Uralu, ale moc o nich nevíte? Zeptejte se!
Pravidla fóra
Diskutujte zde nad tím, po jakém stroji toužíte, ptejte se na cokoliv o těchto strojích.
karlos14

Vybírám motorku

Nový příspěvek od karlos14 »

Zdravím všechny členy fóra,
jsem tu dnes poprvé a jak jsem koukal, tak nejsem první kdo by tímto způsobem chtěl požádat zkušené majitelé těchto strojů o rady spojené s koupí dněpra.
Takže pro vás asi tradiční otázka, jestli by mi někdo pomohl s výběrem abych neskočil někomu na špek.
Zatím jsem majitelem pouze klasických českých motorek, takže ve sbírce mám tři stadiony, fichtla a péráka na takové to běžné jezdění :D Ale dněpr je jinší kafe a ohledně samostaného výběru si moc netroufám.
Ohledně výběru vhodného typu, tak nemám nějaké ambice ježdění v terénu po pravdě řečeno pro sajdkáru jsem se rozhodl až po tom, co přítelkyně skončila na vozíku a na motorce bez sajdy nemá možnost se mnou někam vyjet. Zatím co jsem koukal po inzerátech, tak jsem narazil na tento inzerát http://dopravni-technika.armybazar.eu/c ... 1-id21309/
Třeba majitele znáte, nebo tu motorku někdo viděl a rád bych znal váš názor. Majitel je z Klatov, koukal jsem, že tam byl sraz, tak třeba víte vocogo.
Rád bych si jí jel prohlédnou, je tu někdo ochotný z okolí kdo by měl čas to se mnou omrknout? Rád bych do jara něco koupil a vyjel na nějakej ten srazík, což je podle fotek a komentářů super akce :D
hipik634-750

Re: Vybírám motorku

Nový příspěvek od hipik634-750 »

evzen ma tusim na prodej toho piskovyho dnepra jeste, za podobnou cenu. z Litomeric.
-------------
КM3 К-750М р.1967 Хиппр - уникальная передвижная мастерская
Jawa 634 boeing r.1973 Bojing
Jawa 559/18 sport r.1964 Bílá
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
Davy
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Davy »

Ta cena je dost natazena za obycejnou jednokolku. Primereny by bylo tak o deset min.
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
Muf
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Muf »

ja se chystam postoupit o level dal a prodavam mt11 s ceskyma dokladama. Viz. inzerat v cernem trhu tady na foru. Sice to neni zadnej krasavec ale jezdi dobre. A i s novym lakem by to cenove vyslo lip nez ten z odkazu.
Днепр 11
Davy
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Davy »

Mufe jsi si jistej ze jen lak by to spravil? Teda ne ze bych ti chtel kazit ksefty :)
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
hipik634-750

muf by tam urcite nechal nejaky zaskodnicky darek :)
-------------
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
fapeko
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od fapeko »

Nahodou ja uz poslal Mufovi skoro celou motorku v novych dilech z Allegra :mrgreen:
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
Muf
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Muf »

muj dnepr je po technicke strance ok, jenom to neni zadna lestenka. A narozdil od hipika me jeste nikde nenechal :D
Днепр 11
Davy
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Davy »

Muf píše:muj dnepr je po technicke strance ok, jenom to neni zadna lestenka. A narozdil od hipika me jeste nikde nenechal :D
Coz je vzhledem k tomu co jsi s nim provadel na kruciku celkem s podivem. Ja na jeho miste uz bych ti nafackoval ojnici ;)
Jaks na ty jawacky vidle pribastlil dnepri stit? A zadni uchyt nadrze, neni urezanej a prevarenej?
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
Muf
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Muf »

Davy píše:
Muf píše:muj dnepr je po technicke strance ok, jenom to neni zadna lestenka. A narozdil od hipika me jeste nikde nenechal :D
Coz je vzhledem k tomu co jsi s nim provadel na kruciku celkem s podivem. Ja na jeho miste uz bych ti nafackoval ojnici ;)
Jaks na ty jawacky vidle pribastlil dnepri stit? A zadni uchyt nadrze, neni urezanej a prevarenej?
Vidle jsou puvodni jenom na nich nejsou ty gumovy navleky jak maji deadveverky a pro tu perackou nadrz je tam udelanej mezikus kterej se sunda i s nadrzi a normalne namontujes puvodni nadrz
Днепр 11
karlos14

Díky za komentáře. Mufe na tvojí mašinu jsem koukal a dokonce jsem o ní i přemýšlel, ale ta v tom inzerátu o které jsem psal se mi jaksi líbila víc. S majitelem jsem v kontaktu o ceně ještě jednáme.
Ale diskuze se stočila krapet jiným směrem, než jsem chtěl.
V sobotu se na ní asi pojedu podívat. Vzhledem k tomu, že jsem zde zatím neobjevil žádného pana ochotného, kdo by o víkendu pomohl nováčkovi s výběrem a vysloužil si kromě pocitu z dobrého skutku i flašku domácí slivovice, tak aspoň napiště nějaké rady na co koukat, co bývá problém a pod. Možná, že tu už nějaké téma na tohle je, tak aspoň odkaz ať nemusím trávit mládí hledáním.
Co mě napadá vyzkoušet: Jestli někde něco neteče, jak to startuje studený, jak teplý, jak to řadí,brzdí. Jestli drží stopu při puštění řidítek. A samozřejmě jestli ostřikovače stříkají a stírače stírají :D
fapeko
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od fapeko »

karlos14 : Jako každý nováček by jsi měl pročíst tohle forum at jsi trochu v obraze a neptáš se na nějaké 100x omílané věci , které se zde pořád píši. Až si to vše přečteš tak pochopíš na co si máš dát pozor při koupi Dněpra :lol:
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
hipik634-750

karlos14 píše:Díky za komentáře. Mufe na tvojí mašinu jsem koukal a dokonce jsem o ní i přemýšlel, ale ta v tom inzerátu o které jsem psal se mi jaksi líbila víc. S majitelem jsem v kontaktu o ceně ještě jednáme.
Ale diskuze se stočila krapet jiným směrem, než jsem chtěl.
V sobotu se na ní asi pojedu podívat. Vzhledem k tomu, že jsem zde zatím neobjevil žádného pana ochotného, kdo by o víkendu pomohl nováčkovi s výběrem a vysloužil si kromě pocitu z dobrého skutku i flašku domácí slivovice, tak aspoň napiště nějaké rady na co koukat, co bývá problém a pod. Možná, že tu už nějaké téma na tohle je, tak aspoň odkaz ať nemusím trávit mládí hledáním.
Co mě napadá vyzkoušet: Jestli někde něco neteče, jak to startuje studený, jak teplý, jak to řadí,brzdí. Jestli drží stopu při puštění řidítek. A samozřejmě jestli ostřikovače stříkají a stírače stírají :D
dycky z toho neco tece, zalezi pred jakou dobou si to otiral :) , startujou dycky dobre i totalne rozstelovany :),radi vyborne, tam se nema co posrat, brzdi, no to poznas - to nikdy brzdit nebude bez kotouce, dycky to nekam potahne, dycky zalezi, jak si nalozenej.
link na tu evzenovo je http://uralforum.cz/viewtopic.php?f=13& ... ilit=evzen . jinak se nediv, ze se ti nikdo nenabizi, kdyz nereknes kde ...
-------------
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
karlos14

Hipiku psal jsem hned na začátku, že ten Dněpr z inzerátu je z Klatov, možná jsem to měl nějak zvýraznit. Jinak já jsem z Č. Budějovic, abych vše uvedl na pravou míru.
Jinak na radu od Fapeka, že je nutné si nejdřív vše přečíst, tak to jsem samozřejmě udělal, ale ještě jsem plně nepobral dněpráckej slang, takže často nevím, co vlastně se řeší a o té mt 11, jsem tu mnoho taky nenašel. Navíc jednotlivá vlákna se často odchylují od tématu a pak se v tom čert vyznej.
Davy
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Davy »

Poslechni si jak moc houka rozvod. Nemel by houkat moc, ale potichu taky nebude. Coz je ti celkem na nic, protoze nevis jak moc by houkat mel :) Nicmene nenech se vydesit, je slyset hodne na vsech Dneprech. Je slyset cvakani ventilu, to je normalni. MT11 startuje dobre jen kdyz je dobre serizenej. Pokud nemas zkusenosti, tak to sam na studeny motorce nezkousej, byl bys zklamanej. Rekni majiteli at ti to nastartuje a sleduj jak to dela. Mel by zapnout sytice a bez proslapavani to na prvni, nebo druhy kopnuti nahodit. Pak se hned sytice vypinaj, jinak se to dusi. Pokud se mu to nepodari, tak je neco spatne, ale v podstate to neni problem, jen to cosi napovida po vztahu majitele a jeho stroje. Zkus si motor s vypnutym zapalovanim pomalu proslapnout. Oba valce by mely mit stejnou kompresi. Ale spis to tak nebude, bude znat rozdil. To nijak zvlast nevadi, pokud to neni tolik ze na volnobeh maka jenom jeden. To zjistis tak ze das ruce za vejfuky. Ze to nekam taha vubec neres, geometrii si seridis. Brzdy nebrzdi, jen zpomalujou. Brzdi se motorem. Dnepry radej dobre v porovnani s jawou, trosku hur jak beznej japonec, vyrazne lip jak Uraly. Nektery kvalty houkaj, proste to tak je. V kazdy prevodovce jinej. Vyrad na neutral, koukej na kardan a soupni motorkou. Nemel by hazet, to znaci roztrzenej konec tyce. Podivej se na stav hardyspojky. Da se vymenit, ale podle toho v jakym je stavu zas muzes cosi odhadnout o majiteli. No a zkontroluj olejovy naplne. :)
Jo a tyhle vejfuky jsou napicu. Je to s nima hrozne uduseny.
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
Odpovědět