Přihazuji odkaz na stroj který mi padnul do oka.
http://www.autoscout24.de/DetailsGTM.as ... =233956308
jsem rad, ze nemam stejny pocit, kdyz uz to vypadalo, ze je vse ok, tak mi odeslo to cerpadlo.zdeněk píše:Stroj vypadá na pohled dobře (nemá zpátečku, el.6V,plochodrážní gumy). Mám K750 a trumfnu si s ním i 500km (Elefantentreffen) ale jízda to je očistec a neustálé očekávání nějaké závadyKdyž už Dněpra tak bych za stejné peníze pořídil MT 16 se zpátečkou, náhonem a brzdou sajdy
Samozřejmě ideální je pořídit si Urala 750 SWD co nejmladší ročník a s ním už se dá cestovat kdekoli a kamkoli tisíce kilometrů
V čem spočívá úprava kanálu?zdeněk píše:Ural má určitě použity lepší materiály a konstrukčně je dál (zdvihátka – dural, lisovaná vodítka s guferama, lepší mazání, větší průměr ventilů, olejový filtr, karburátor Keihin se spotřebou 5,2litru, startér, alternátor Denso, el. zapalování, přední vidlice – kyvka, závěrka ((i když diferák je diferák)). Nikdy mě nenechal ve štychu i když jsem jej několikrát řádně utopil (KURSK)![]()
Při 100km/h se dá Ural normálně zvládnout ale K750 při stovce nestačí dálniční pás s šířkou 12m.
Největší problém u Uralu jsem měl s hlavním převodem ale jak teď vidím tak je to v kvalitě (nekvalitě) ozubených kol. Jelikož používám výkonnější motor s podstatně větším krouťákem, nový převod zvládl dost náročné expedice na Ukrajinu a Albánii bez destrukce. Jelikož se mi sešly 4 sady kol provedl jsem laický test na poklep a ač nemám hudební sluch byl zvuk jednotlivých kol zcela odlišný ( nejhorší soukolí znělo jako když praštíš s lopatou o zemaž po zvuk kvalitní ocelové ladičky – toto soukolí používám dodnes). Je to samozřejmě na dlouhou diskusi.
Uralí i Dněpří motor samozřejmě prošel mou oblíbenou úpravou sacích a výfukových kanálů (kompresní poměr nezvyšuji snižováním hlavy ale těsnějším sesazením motoru). Na Burala jsem zatím nešáhl a to má najeto 160 000 km