vyber, rada a dalsi...
Pravidla fóra
Diskutujte zde nad tím, po jakém stroji toužíte, ptejte se na cokoliv o těchto strojích.
Diskutujte zde nad tím, po jakém stroji toužíte, ptejte se na cokoliv o těchto strojích.
- hipik634-750
Re: vyber, rada a dalsi...
na ty testaci bude problem asi prave s tim motorem, nevim, jestli ti pujde prihlasit motorka se starsim, i kdyz v te dobe mozna namontovatelnym motorem z predchoziho typu. ono je ale tech kategorii vicero ... musel bys to dat pres dobovou upravu. Po funkcni/vzhledove strance to vypada v poradku. dej is pozor na funkcnost mazani ... projevi se, az kdyz to trochu zenes ... kontrolni sroubek je zepredu leveho valce, za behu vysroubovat a ma trochu tect ... zapalovani vymen za elektronicke. zadni kolo neres, staflouidni bude asi dycky, sajdu a predek dofoukni
-------------
КM3 К-750М р.1967 Хиппр - уникальная передвижная мастерская
Jawa 634 boeing r.1973 Bojing
Jawa 559/18 sport r.1964 Bílá
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
КM3 К-750М р.1967 Хиппр - уникальная передвижная мастерская
Jawa 634 boeing r.1973 Bojing
Jawa 559/18 sport r.1964 Bílá
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
Ale to je hloupost - MT12 má spodový motor přece, je to origo. Plus 6V elektrika s dynamem. To, co je na obrázcích, tomu dost přesně odpovídá
.
Dněpr MT12
Honda CM400T
Honda XBR 500
ČZ 175/1938
JČZ 150
...a další stvůry
Honda CM400T
Honda XBR 500
ČZ 175/1938
JČZ 150
...a další stvůry
Právě, co jsem si zjišťoval, tak právě dvanáctka je spoďas.
Hipik: Co se týče kol a pod. Těch úprav bbude hodně. brzdy budu řešit, kola taky, na vyfouklejch jezdiut nebudu, jsem naznalec ale ne snad jelito (doufám)
. bojim se ty hardyspojky, co jsem tady četl, může to být docela řehole to měnění.
Uvažoval jsem o elektronickym zapalování, případně nějaký alternátor jak tady byl popsán z warťase a pod... Ale to bude hraní si. Jako moto se zdá opravdu ve slušnym stavu. Neni to zhnité, obouchané, linky hezké. Já jsem zastánce spíše funkčnosti než originality...
Hipik: Co se týče kol a pod. Těch úprav bbude hodně. brzdy budu řešit, kola taky, na vyfouklejch jezdiut nebudu, jsem naznalec ale ne snad jelito (doufám)
Uvažoval jsem o elektronickym zapalování, případně nějaký alternátor jak tady byl popsán z warťase a pod... Ale to bude hraní si. Jako moto se zdá opravdu ve slušnym stavu. Neni to zhnité, obouchané, linky hezké. Já jsem zastánce spíše funkčnosti než originality...
Parku,doporocuji ti to cele rozebrat ,udelat GO ,protoze jak to neudelas ted ,tak se k tomu stejne budes vracet . Ver tomu ,ze na me slova dojde pokud to neudelas hned 
Jo a znovu zduraznuji ,ze to neni MT12 ,ale Dnepr 12
Jo a znovu zduraznuji ,ze to neni MT12 ,ale Dnepr 12
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
773035554
fapeko@seznam.cz
fapeko: O tom žádná. GO dřív nebo později bude potřeba. Nic méně GO jsem dělal jen fichtla a teď si toto chci užít, takže opravy za pochodu a dokud to jede tak prostě jezdit a pak to pořešim. A vim že je to 12 
Kdyz budes potrebovat cokoliv na rusaka ,tak mi napis a ja ti to sezenu za normalni ceny bez prekupnickych prirazek jak je tady mozno videt v ČR .
Neboj ,pri opravach tohole sileneho stroje ziskas dalsi vyucni list
. Znam mnoho lidi co si koupili rusaka a jak zjistilj co to vse obnasi ,tak to zase prodali ,protoze nemeli nervy a ani bunky na jeho narocnou opravu.
Neboj ,pri opravach tohole sileneho stroje ziskas dalsi vyucni list
773035554
fapeko@seznam.cz
773035554
fapeko@seznam.cz
ja bych to zase tak zle nevidel. nebo mi zatim nekaz iluze
preci jenom je to SV a na tom by se zase tolik veci posrat nemelo ne?
Jj vse bude OK uvidis ,jen za go motoru das 20tkc,prevodovky 3tkc ,*diferenciál* 2tkc a zbytek dalsich 5tkc
Ja ty motory delam skoro dene a vim o cem mluvim . A proto rikam kupte rusaka za co nejmensi penize ,protoze stejnak musite do toho natlacit ty penize za go.
Ja ty motory delam skoro dene a vim o cem mluvim . A proto rikam kupte rusaka za co nejmensi penize ,protoze stejnak musite do toho natlacit ty penize za go.
773035554
fapeko@seznam.cz
773035554
fapeko@seznam.cz
Tak já myslim, že tenhle vyšel na relativně slušný peníze jako základ. Co se může vysrat na SVčku? Maximáloně klika ne? pak samozřejmě nějaká elektřina plus ten dif, kterej jsem četl že není ýádná hitparáda...
Jinak odkud jsi?
Jinak odkud jsi?
Na SV motoru respektíve všech ruských civilních motorech se ti nevysere nic pokud to je dělané z kvalitního materiálu a strojař dodržel dané míry dle výkresu a následný majitel se o motorku náležitě staral ,ale jak všichni víme materiál je bláto,přesnost obrobení je v zednických mírách a když k tomu přidáme šikovnost člověka z bývalé CCCP ,tak si dovezeme domů totální šrot
Jiná liga je origo vojenská motorka která prošla OTK ,ale tuhle 100% origo má velmi málo lidí
Jo a jsem z Prajzské
Jiná liga je origo vojenská motorka která prošla OTK ,ale tuhle 100% origo má velmi málo lidí
Jo a jsem z Prajzské
773035554
fapeko@seznam.cz
773035554
fapeko@seznam.cz
víš jak, ono se to podá. Hlavně to nebrat nijak dramaticky
Jinak kde bych tě mohl kontaktovat ohledně těch dílů?
Jinak kde bych tě mohl kontaktovat ohledně těch dílů?
Pokud píšeš jako přihlášený uživatel,tak vpravo pod jménem máš položky "poslat SZ" a "poslat email uživateli"
773035554
fapeko@seznam.cz
773035554
fapeko@seznam.cz
Psal jsi, že máš vypnuté zprávy
protro se ptám
Parek: Motorka vypadá hezky a celkem zachovale. Jestli ti můžu radit tak se určitě drž rad zkušených. Chápu, že si chceš užít nového přírůstku, zvlášť když funguje. Ale jednou nadejde den a začneš renovovat. Ze své zkušenosti dobře vím jaké to je začít jako čistý kus nepopsaného papíru plný iluzí o nezničitelnosti ruské techniky. Však zrovna fapeko by ti mohl vyprávět (nejenom o mých stratech) při renovaci, včetně toho co mě to stálo. Proto raději všechno dělej pořádně a kompletně (GO motoru, převodovky atd.). Pokud to uděláš jenom částečně tak si byť jistý, že problém nedá na sebe dlouho čekat.
P.s. Přeji hodně pevné nervy a trpělivosti, ale výsledek bude stát za to, protože i ruská technika pod dohledem statného ošetřovatel dokáže vše vynahradit pěknými zážitky z jízdy. Díky svému mezkovi jsem strávil krásné vánoce na sněhu.
P.s. Přeji hodně pevné nervy a trpělivosti, ale výsledek bude stát za to, protože i ruská technika pod dohledem statného ošetřovatel dokáže vše vynahradit pěknými zážitky z jízdy. Díky svému mezkovi jsem strávil krásné vánoce na sněhu.
Však já nic odfláknout nechci. Jen se teď nechci pouštět do kompletní GO, nebo uvidim jak vlastně je to nutné. Až na to přijde čas vrhnu se do ni:-)