další dněpr

Toužíte po Dněpru či Uralu, ale moc o nich nevíte? Zeptejte se!
Pravidla fóra
Diskutujte zde nad tím, po jakém stroji toužíte, ptejte se na cokoliv o těchto strojích.
Luba

další dněpr

Nový příspěvek od Luba »

Zdarec, tak se chci pochlubit koupil jsem si další stroj do toho mýho stáda motorek. tentokrát je to Dněpr MT10-36.
je to můj první Dněpr takže budu rád když mě s ním občas poradíte.
má vcelku slušnou plechařinu proto jsem ho bral ale na oplátku tachometr hlásí 98tis.km po kompletní rozborce jsem zjistil že mechanický části jsou z 90ti procent na odpis. mimochodem zuby zpátečky jsou tak ojetý že snad couval z Brna až do Moskvy. Budu potřebovat koupit novou vačku,ojnice,šálky,pístní sadu + válce atd. byl bych rád kdyby jste mě poradili co mám kde koupit. například jestli se dají sehnat český písty bo je koupit od polskýho překupníka nebo poslat z německa. budu vděčný za každou radu.

Luboš
Dněpr MT10-36 side r.v.1979
Honda NTV 650
ČZ 175/477 +pav40
JAWA 90 roadster
PIonyr 50/21, 50/23
nejvíc peklo Babetta
Boo
Kontaktovat uživatele:

Re: další dněpr

Nový příspěvek od Boo »

všechno by měl mít Pavel Kučera http://www.ural.cz ale asi by bylo levnější sehnat jinej motor než všechno kupovat nový

E: jinak samozřejmě gratuluju k novýmu kousku
Luba

Nový příspěvek od Luba »

když seženu jinej motor, může to být uplne stejný ale taky nemusí. když si motor udělám sám vím co do něj dám a taky co od něj můžu čekat.
od pana Kučery jde sehnat většina věcí ale ty ceny...
Honda NTV 650
ČZ 175/477 +pav40
JAWA 90 roadster
PIonyr 50/21, 50/23
nejvíc peklo Babetta
Boo
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Boo »

nebo koupit uplně novej motor, ale to je taky risk, jinak ještě tady http://www.ural-zentrale.de/ a tady http://www.oldtimergarage.eu/store/index.php?cPath=26 , pravda že Kučera má vyžší ceny ale zase je bezproblémová komunikace případně reklamace nebo výměna dílů.
Míra

Nový příspěvek od Míra »

takk třeba věci jako písty, válce, šály a ventily a vodítka ventilů bych určitě koupil u p. Kučery, je to kvalita a se zárukou. převodovku sežeň jinou, tu nemá cenu repasovat, už sem koupil tři, a až na jednu byly zdravý, jen je třeba přeložiskovat. ta jedna byla úplně nová, a blbě řadí, až jí rozpůlim, stačí jen ubrousit jeden řadící zub a bude taky ok. rozvodový kola těžko říct. ložiska kup nejlépe ZKL(ZVL) a ať tě radší ani nenapadá koupit třeba SKF. a víc toho vlastně ani v motoru nejni. ohledně spojky - lamely nekupuj zbytečně nový, lepší je upravit třeba lamely ze škody 100.
Dněpr 11 solo/side
Lasky

Nový příspěvek od Lasky »

Proč ne SKF? Jsou drahý,ale řekl bych že dobrý. Nebo je u Dněpra ještě nějakej důvod? (nerejpu,opravdu vážně se ptám)Já to tedy většinou řeším tak,že taky kupuju skoro do všeho ZKL,ale někam kde je hodně práce s rozebíráním a případná výměna obnáší ještě např.koupit těsnění atd.,tak tam radši koupím SKF.
Míra

Nový příspěvek od Míra »

SKF se dost často pajcujou, a snadno narazíš na šmejd za drahý peníze, skf kupovat jedině v kamenej prodejně SKF, a stejně je to zbytečný. ZVL patří výrobně pod koncern INA LUK FAG, který bych řek že už dneska výrobní technologií pravděpodobně překračujou kvality SKF, SKF si dneska hraje na značku a zatím předává výrobu spíš do rozvojových zemí, Už to nejni co to bejvalo. Jinak pozor taky na jednu věc, kamkoliv se ložiska lisujou, je třeba dát volnější, třeba C36, nebo C3, jinak by mohl bejt problém.
Dněpr 11 solo/side
Luba

Nový příspěvek od Luba »

Jo s těma SKF ložiskama to vím, používám ZKL, ZVL, NACHI. zkusím odpichem změřit válce vevnitř kolik mají případně by se daly vybrousit? písty se v nich klepou strachem asi tak 1mm :D celkem mě překvapily kroužky když jsem je chtěl sundat. roztáhnout moc nejdou to jsou tvrdý jako svina ale proti zmáčknutí nemaji skoro žádnej odpor :D co ojnice? má cenu je měnit?
Honda NTV 650
ČZ 175/477 +pav40
JAWA 90 roadster
PIonyr 50/21, 50/23
nejvíc peklo Babetta
Odpovědět