. . .z japonce radši na rusa!. . .

Toužíte po Dněpru či Uralu, ale moc o nich nevíte? Zeptejte se!
Pravidla fóra
Diskutujte zde nad tím, po jakém stroji toužíte, ptejte se na cokoliv o těchto strojích.
603

. . .z japonce radši na rusa!. . .

Nový příspěvek od 603 »

modrá m.jpg
. . .zdar všem,jsem nakloněn sidecarům a ruským strojům obecně. . .a tady jsem nově-přestavím se v krátkosti:jsem Aleš,řečený 603,tvořím z kovu ,skla, dřeva a konopí,mám rád tatry, motorky,lodě a kola,působím na trase Praha -Mělník. . .postavil jsem side z trabanta pro sraz NRMC, kostel na Šeberově . . .no mou yamahu trx klepla pepka ve 200 když jsem pospíchal k zubaři. . .tak ji chci vyhandlovat-motor už opraven jaksi-za tento STROJ! ani to nepoznám, a asi ani ten pán , jenž mi jej za trx nabídl. . .mimochodem-nejsem moc přez počítače, tak je k vidění na http://www.auta-dudlik.wz.cz ,kdyby se mi to jako neto. . .čili:chci jezdit na veteránských,chci zas být motorkář a chci s sebou vozit kočku a psa-třeba a nebo vercajk na montáže.. .buďte tak laskaví, vy zkušení dravci,zdá se to jako dobrý nápad? . . .prý to jede . . .dik a zdar . . 3
Ivo

Re: . . .z japonce radši na rusa!. . .

Nový příspěvek od Ivo »

Což o to... Z japonce na rusa je velmi prospěšná věc :) Manuálně zručný asi budeš, tak by ti to mohlo i fungovat. Co se týče toho konkrétního motocyklu, tak podle fotek... Je to vrak. Za tyhle peníze seženeš možná i lepší, dále je to poskládané z několika motorek. Není tam motor, co tam má být, kola atd. atd. Na veteránských by ti mohli dělat problémy, že tam jsou věci které tam být nemají. Já osobně bych do tohodle stroje nešel
Ural Ranger 750
M-72-je a bude ;)
Bylo: K-750, Dněpr- MT13,Mt-16,MT-11,Ural 650 solo,Ural M66
Mira3.0.9
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Mira3.0.9 »

Ma pravdu,tahle motorka je tam asi přes rok(puvedne sem o ni premyslel).Je to kupa srotu.To by stalo spoustu usili a hlavne penez to dat dohromady...
Ural M66 rv.1972
bez hnané sajdy.
Jarda

Nový příspěvek od Jarda »

tak tahle motorka tam je min.2 roky,jezdil jsem kolem ní dost často,od toho bych dal ruce pryč,jinak mě stačí,když se podívám na ceny ostatních strojů.... zkus tohle http://www.motoinzerce.cz/motorky/dnepr ... -750m.html ale go bude asi jen barvou,prohledej www.motoinzerce.cz www.motorkari.cz anonci a jiné inzerntí servry,uvidíš,že najdeš lepší.JUinak volba dobrá,já měl spoustu rejže a všechnu jsem vypakoval z domu,místo rejže mám ted v garáži boršč :lol:
(ve skutečnost ale tuhle polivku nejím,ale pst,nikomu ani muk).
Jarda

a ted jsem si uvědomil,že to chceš vlastně vyměnit,no kolik má ta tvoje motorka tak cenu?
603

Nový příspěvek od 603 »

. . dík za vše reakce, to já ze samého nadšení pro věc. . .moje trx jsem kupoval za 66 no a teď bych za ni rád právě tak 30 ale dostal jsem nabídku 6 . . no to bych se z toho voloupal stejně jak ta sajda v Pňově . . .já teda ještě pohledám . .jo a obdiv panstvo k vaším strojům. . .jdu zas do garáže. . .zdar . .
Návštěvník

Nový příspěvek od Návštěvník »

... ivo, jaks psal, že je poskládaná a šrot, tak je to tak , jako s jawama ,že to jde do sebe napasovat dněpr do uralu a kola takový sem a makový tam?. . .asi bych to měl trochu nastudovat, chtěl bych to na veteránský, ale cožpak toto není původní stav? . . .co to vlastně je? . .nebo spíš jako co se to tváří? . . .teda netvrdim , že jsem 100pro rozhodnut, jen nemám mince na to koupit něco za hotové, ta výměna mne ale láká. . .chtěl bych to udržovat tak jako dřív, sám v garáži, udělat co je potřeba, ale hlavně jezdit a né vyndavat šrouby proto, že se málo blejskaj. . .
603

Nový příspěvek od 603 »

. ..tak jsem zrovna návštěvník, ňáko se mi to odhláslo. ..
Jarda

tak zase jestli nemáš peníze a motorku nemůžeš prodat,tak chápu,že tě ta výměna láká,musíš ale počítat s tím,že tě renovace bude stát hrozný balík,řekl bych určitě to,co by jsi dal za Dněpra s papírama,což je tak 50,-,jenže koupíš Dněpra s CZ TP za 50,- a stejně ho musíš udělat,no a k tomu motoru,asi by nebyl problém sehnat motor Ural 650 ohv,myslím,ted nechci kecat,že by stál s koupí a go tak 15000,-.Chtělo by asi ale aby na to někdo kouknul a řekl,co tomu chybí,ale ono je to asi jedno,dnes jsem třeba v chotusicích viděl pěknou lod k sajdě,ale byla Dněprácká,samozřejmě opískovat a polejt barvou,ale nevyžadoval zásah svářečky,chtěl myslím 1500,-.Jako určitě se z toho motorka udělat nechá-pokud teda není polámaný rám atd,ale to dokážeš poznat sám,nemusíš být odborník přes sověty,stačí,když znáš černé řemeslo a to ty asi znáš.No a když ho vezmeš,zachráníš duši jedné ruské motorky,která osaměle čeká na svého majitele a rezne tam už dva roky,určitě by si zasloužila lepší osud,někdo si dal hodně práce,než jí vyrobil-tak to je jen takový citový výlev. :D
Mira3.0.9
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Mira3.0.9 »

Ja ti to beru podle sebe.Koupil jsem na prvni pohled zachovaly stroj.Postupem casu sem zjistil,ze na co sem sahnul,tak musim opravit,nebo nahradit.A to jsem ho mel da se rict skoro kompletni i tak me vcetne porizovacky stal uz vic nez 65000kc.Co jsi myslim tak mam snad vse origos.Takze kdyz vidim,za kolik se prodavaji totalni sroty a predstavim si kolik se musi do nich investovat(nepocitam praci),aby to aspon jelo natos bylo origos,tak je jasny,ze to o dost prevysi pripadnou prodejni cenu.Delam to pro sebe tak to neresim,obzvlast ,kdyz uz jsem tak daleko.ale je potreba pocitat vzdy s nejhorsim.Porizovaci cena+ nejmin jeste jednou k tomu..
Ural M66 rv.1972
bez hnané sajdy.
host

Nový příspěvek od host »

Dovolím si poopravit mým příkladem. Pořizovací cena + dvojnásobek k tomu. Že se ve výsledku jedná o prodělek (tedy cena renovace výrazně převýší případnou reálnou prodejní cenu) je nabíledni. Ale nekoukáme přece na peníze, ale na dobrý pocit, že jsme si pro sebe něco udělali; něco, co nás těší. A pokud to funguje, tak těší dvojnásob.
Osobně bych neměl odvahu jakýkoliv motocykl podobného charakteru koupit a hned s důvěrou provozovat! Mně osobně je mnohem milejší stav volající na první pohled minimálně po kompletní rozborce a kontrole. Většinou to ale není kontrola, ale nákladná renovace.... S tím je třeba počítat.
Můj případ - stroj stál 17 000,- Kč a nasypal jsem do něj dalších minimálně 27 000,- Kč, abych mohl a troufl si na silnici. To jsem ještě i při své pečlivosti ještě docela šetřil třeba na povrchovce. A všechno co lze dělal sám. Ukažte mi někoho, kdo koupí sólo za 40 000,-! Leda blázen.
Dněpr MT12
Honda CM400T
Honda XBR 500
ČZ 175/1938
JČZ 150
...a další stvůry
Vici

Nový příspěvek od Vici »

U mne je cena renovace trojnásobek pořizovací ceny....
M-72, 1952
lub

Nový příspěvek od lub »

Zdravím všechny, tak tahle hromádka neštěstí stojí venku před tímto bazarem dobrých 6 let.Jinak pro zájemce obzláště velká výzva. :lol:
603

Nový příspěvek od 603 »

. . .tak jsem si to všechno pěkně přečet a furt dobrý. . .hlavně se mi líbí ta kombinace, že zachránim tu motorku a dám do ní dvojnásobek toho co stála-když to chci vyměnit za tu trx, tak bych mohl přihodit ještě jawu co tu mám s nemocnou převodovkou, :) . . aspoň bych se zbavil krámů . .čili jakoby nabízím-yamaha trx plus jawa 8 obě nepojízd za toho uralodněpra či co to je. . .dneska dělat svobodného kováře znamená být roky o hladu a pak zas vydělat balík a pohoda. . .no ale-v úvalech prý je kovář a ten dněpra má-ví se kdo to ? . . zajímavý pro mne příklad. . .jo a jak jsem bl skrz tady odkaz na youtubu , tak je tam motor ,jen motor a nádrž co má plyn a rychtování asi předstihu-to je normální?. . .díky a zdar tříkoláci. . .3
Odpovědět