Rada pro začínajícího motoristu

Toužíte po Dněpru či Uralu, ale moc o nich nevíte? Zeptejte se!
Pravidla fóra
Diskutujte zde nad tím, po jakém stroji toužíte, ptejte se na cokoliv o těchto strojích.
WilliS

Rada pro začínajícího motoristu

Nový příspěvek od WilliS »

Zdravím,
před jistou chvíli jsem se uhranul v ruských strojích po vzoru BMW R-71. Jsem naprostý začátečník, co motorku zatím neměl možnost ani řídit, ale začal jsem reálně uvažovat o jejím pořízení. Rád bych se zde zeptal, zda by mi někdo nedoporučil, kde začít a na jaké modely se zaměřit. Dočetl jsem se, že Uraly bývají spolehlivější, avšak v mém případě bych si chtěl prvně pořídit samostatný stroj bez sidecary, protože je prý u policajtů problém si sidecaru odpojovat dle libosti. Zajímalo by mě, jestli se to prakticky doopravdy řeší nebo je to zákonné hnidopišství.
Jsem člověk, co samozřejmě počítá, že s takovou motorkou si ušpiní ruce,ale nerad bych šáhl po něčem, co stráví víc času v opravě než na silnici. Nehledám žádný super naleštěný veteránský kousek, jen něco relativně spolehlivého, co si člověk může postupně vyladit, jak mu to umožní finance. Ideálně při ceně kolem 50 tis.
Pro představu tu přikládám pár fotek: https://picclick.co.uk/Ural-KMZ-K-750-M ... 43386.html
Budu rád za jakékoliv info.
Dík za tipy.
bmw730
Kontaktovat uživatele:

Re: Rada pro začínajícího motoristu

Nový příspěvek od bmw730 »

Doporučuji K-750 bez sajdy, spodový motor 750cm...
M-72 r.52 side - černá
M-72 r.52 side - modrá s SPZ
M-72M r.56 side -písková
M-72M r.56 solo - černá civil
https://boxermoto.webnode.cz/
servis Jawa-ČZ
wiki56

Nový příspěvek od wiki56 »

Ahoj, nejsem na fóru dost dlouho abych ti uděloval nějaké rady , ale přece jen uvedu pár postřehů.
Uvádíš že jsi nikdy neměl motorku- tzn. že jsi ji nikdy neopravoval a tudíš jsi v tomto také úplný nováček.
Nevím jestli to nebude pro tebe jen trápení , pokud si pořídíš Rusa ( Urala nebo Dněpra).
Já jsem se o motorky zajímal už od mládí a do Rusa jsem se odvážil až po cca 40 letech na dvou kolech.
Předtím to byly jen Jawy a také Yamaha či Triumph.
Nechci tě odrazovat , ale pokud chceš jezdit , tak to znamená, že stroj musíš mít na značkách.
Tj. - ten odkaz je předpokládám z Ukrajiny= dostaneš to na Vznačky, pokud to bude obsahovat vše co má moto dle příslušného typu mít. Jestli je tam ( v technickém průkazu) uvedeno, že je to motocykl s postranním vozíkem tak by u toho měl být namontován, pak bude takto vyfocen a vystaven průkaz. Při silniční kontrole je to hned vidět zda je to ten motocykl nebo mu něco schází- to uvádím proto že chceš jezdit sólo.
Je to jen na tvém uvážení.
Radil bych zajít do nejbližšího Veteran klubu a probrat to s lidmi kteří se tím zabývají delší dobu.
Přeji mnoho zdaru
Jirka
Michal

Nový příspěvek od Michal »

Tyto stroje nejsou pro Vás.
Dněpra z Ukrajiny dotaženého Polákem si budete muset z půlky vyrobit znovu. Spolehlivé to nebude nikdy, ale máte-li vlohy, tyto stroje vás vycvičí v dokonalého mechanika, který si kdekoliv v příkopu u cesty vymění kolečko v převodovce nebo píst. Mít doma soustruh je téměř nutné.
Stroje, kde se výrazně více jezdí než montuje, se vyráběly až tak od roku 2008. A za 50 je nekoupíte ani bez sajdy.

Ano, sajdu odpojovat/připojovat dle libosti nelze z byrokratických důvodů - mění se tím kategorie vozidla, čož oficiálně lze jen papírovou přestavbou.
Ono ostatně ta motorka je po odpojení sajdy těžko řiditelná. Motorky vyrobené jako sólovky mají některé věci konstrukčně jinak, aby to šlo řídit. Přesto jsou jízdní vlastnosti poněkud divoké.
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)

Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Odpovědět