Zdravím, jsme tu nový - M72 a já

Toužíte po Dněpru či Uralu, ale moc o nich nevíte? Zeptejte se!
Pravidla fóra
Diskutujte zde nad tím, po jakém stroji toužíte, ptejte se na cokoliv o těchto strojích.
Jura_eMka

Zdravím, jsme tu nový - M72 a já

Nový příspěvek od Jura_eMka »

Ahoj všem, objevil jsem tyto stránky a hned jsem se zaregistroval. Emku mám druhým rokem, zatím v původním , nepojízdném a hodně opotřebovaném stavu. Po tomto stroji jsem toužil hodně dlouho než jsem si ji pořídil. Není úplně originál (motor a přední světlo z K750). Jinak je to ještě irbitská, rok výroby 1950 a dříve jezdila v Litvě (dle odhlášky TP). Díky za tyto stránky, budu pravidelným návštěvníkem, protože o tomto stroji moc nevím. Pokud sem půjde vložit fotka, tak přidám obrázek svého stroje.
S pozdravem Jura_eMka
eMka - čekal jsem na ni 17 let... no a je doma bratříček spodový K 750 i vrchový Ural se k nám nastěhoval, i IŽ už tady taky bydlí.....
Jarda

Re: Zdravím, jsme tu nový - M72 a já

Nový příspěvek od Jarda »

Tak vítej,koukám,že se ta naše komunita pěkně rozrůstá.
Vici

Nový příspěvek od Vici »

Sláva, další eMkař. Jinak obrázek vložit v pohodě jde...
M-72, 1952
Jura_eMka

takže, fotka mého stroje, když jsem ji přivezl domů, druhý den byl k obědu stylově boršč.
m72.jpg
eMka - čekal jsem na ni 17 let... no a je doma bratříček spodový K 750 i vrchový Ural se k nám nastěhoval, i IŽ už tady taky bydlí.....
arno77

Nový příspěvek od arno77 »

No paráda, jak říká Vici, další s Emou, vítej! :)
jen rok výroby bych asi posunul trošku nahoru, soudě dle rámu, kytek a předního blatnílku ;)
M-72
Jura_eMka

no já jsem vycházel z odhlášky z Litvy, kterou mám ke stroji a jakému roku výroby by to odpovídalo?
arno77

zhruba bych řekl kolem roku 54 a mladší, ale chce to lepší foto
M-72
Jirka-MT9

Nový příspěvek od Jirka-MT9 »

No já bych si tím nebyl tak jistý. V Rusku tam se kombinovaly díly pro splnění plánu různě. Pokud souhlasí číslo rámu a štítek s odhláškou, tak bych to považoval za správné. Otázkou je, zda to nějaký šikovný soudruh trošku neupravil třeba po nehodě. Ale ten stav na káře vypadá jako že to takhle z Litvy dorazilo, tak bych to asi neřešil :) a udělal doklady dle té odhlášky.
Jura_eMka

díky za reakce, večer přidám lepší fotky. Ke stroji mám i sajdu, všechna kola jsou kopretiny - i z toho jsem usuzoval na Irbit. Jak jsem psal - motor je k-čkový ale ke stroji jsem dostal karter, krátká prsa a hlavy vše eMkové tyto díly však z tohoto stroje nepochází - bylo přidáno prodávajícím. Protože už chci eMku provozovat a chci zkusit získat bílé papíry, tak jsem před 14 dny koupil slušný kompletní K-čkový motor s převodovkou a chystám se to v dohledné době spářit dohromady. Ještě to musím nově obout, mužik v rosii (latvii) to dojezdil na plátno, odstavil trochu porozebral a na 20 let odhodil. Přihlašovat to budu asi solo, sajda je dost pohnilá a pořád je čerstvé vypravování kámoše s Dněprem, kdy se mu rozštelovala sbíhavost připojení side a koplo ho to ze silnice na el. stožár - naštěstí už to má spravené (šlo o stroj hned po renovaci). Případně zkusit zápis do tp "ke stroji je možno připojit side" . Nějak jsem se rozepsal - asi napíšu povídání do rubriky naše stroje - kak slučilos, čto ja pakupal eMku
arno77

to Jirka-MT9.
Jasně, že se kombinovalo co šlo, ale pokud tato moto má věci co odpovídají roku 54 a mladší jako je vysoký blatník, s tím související jiná přední vidle, kopretiny, s tím zase souvisí novější přední štít a tělo *diferenciál*, rám s novějšíma výztuhama zadní blatník bez prolisů tím pádem s tandemem na jednu pružinu, větší zadní koncové světlo atd. (nepočítám př. světlo a motor, jak už bylo řečeno že není z mota )
Pokud k tomu všemu přihlédnete, tak z roku 50 moto určo není, ikdyž v papírech může být klidně psán rok 50 :-)
M-72
Odpovědět