Rumunsko a Bosna - Jawajízda 2011

Plánujete jízdu, sraz, napište to sem. Nebo se pochlubte zážitky a fotkami z cest.
Pravidla fóra
Vyhlašujte zde plánované vyjížďky a akce s otevřenou účastí. Pochlubte se zde zážitky a fotkami z Vašich cest.
veverka

Rumunsko a Bosna - Jawajízda 2011

Nový příspěvek od veverka »

Obrázek

Ač akce nesla název Jawajízda, vyrazily za dobrodružstvím spolu s tlupou strojů českých i dva sovětské. Dněpr i Ural byli na cestu dobře naladěni a dělali čest svému jménu, trasu dlouhou asi 3500 km ujeli bez jediné závady. Všichni naši čeští i sovětští kamarádi se statečně drali vpřed cestou i necestou, škrábali se do vysokých hor a snášeli vedro v rozpálených údolích.
Zatím dávám odkaz na fotky, cestopis dodám později.

http://suzuveverka.rajce.idnes.cz/Jawaj ... _Rumunsko/
http://suzuveverka.rajce.idnes.cz/Jawaj ... ast_Bosna/
белка
"hydroveverka"
Jirka-MT9

Re: Rumunsko a Bosna - Jawajízda 2011

Nový příspěvek od Jirka-MT9 »

Nádhera, už se těším na tvůj cestopis :P .
veverka

белка
"hydroveverka"
Němec
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Němec »

koukám, že cesta se celkem vydařila, počasí vcelku přálo a jestli jsem dobře postřehnul, tak ural bez závad?
akorát ty český stroje nějak stávkovaly :D

no..já asi vyměknul..poslední tři dovolený po ČR jsme měli nádherný počasí, letos to stojí za prd, tak jedem na moravu autem.. :)
Ural Ranger 2008, 22tis km
Michal

Nový příspěvek od Michal »

Na Uralu jsem uprostřed dovolené utahoval ložisko předního kola. Serpentýny na rozbité panelovce mu daly zabrat. Při návratu z Šumavského srazu se mi přepálila pojistka hlavního světelného okruhu. Nějak nechápu, jak tam 5A pojistka mohla celou dobu fungovat, když tento okruh má trvalý odběr 7A. Pojistky tohoto rozměru jsem nikde nesehnal, české jsou o pár mm delší, tak je opravuji páječkou a volbou měděného drátku zhruba stejné síly.

Na Dněpru, jak je u strojů této značky obvyklé a samozřejmé, se za celou cestu neposralo a nerozladilo vůbec nic, ani nebylo potřeba dolévat olej. Po návratu jsem kontroloval ventilové vůle a stále byly v mezích nevyžadujících seřízení. Tedy Dněpr nijak nevybočil z toho, co se od těchto strojů očekává :)

Dněpr i Ural za těch zhruba 3500km sežrali shodně odhadem půl litru oleje.
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)

Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Jirka-MT9

Nový příspěvek od Jirka-MT9 »

:lol: Moooc hezké, zase jsem tvůj cestopis zhltl jedním dechem. Máte všichni můj obdiv. :P
Jarda

Nový příspěvek od Jarda »

no já bych teda řekl,že od Dněpra se asi očekává to,že se rozbije někde na cestě,jen jestli si váš Dněpr jen na Dněpra nehraje,měly by jste ho alespon naučit předstírat poruchy,aby zapadl do davu,takhle je to totiž víc než podezřelé a vypadá,že je to nějaký zamaskovaný výrobek ze západu,na to pozor,aby potom nedostal trest za špionáž :D
Rajče

Nový příspěvek od Rajče »

Gratuluji k zřejmě povedené dovolené. Cestopis je rozhodně skvěle napsdaný, naprosto se Ti podařilo zrovna mě nabudit na podobou jízdu. V některý okamžicích jsem vzpomínal na své jízdy s Kejvačkou :D
veverka

Od naseho Dnepra se ocekava, ze bude fungovat spolehlive, protoze je vzdycky na cestu dobre naladen 8-)

Ale aby se nereklo, uz zpatky v Cechach, pri presunu na Sumavsky sraz, jsme resili zadni svetlo - misto sviceni trochu blikalo :)
Jinak si Dneprik na takovych cestach asi uvedomuje, jak daleko je od domova, a jede spolehlive. Uz lonskou Ukrajinu jel bez zavady, letos taky bez problemu. Za to si to pak ale vybira doma v Cechach :mrgreen:

A takova nezvykla poruchovost stroju Ceskych tady byla dana hlavne pripravou na cestu.
белка
"hydroveverka"
Vici

Nový příspěvek od Vici »

Spíš nepřípravou ne :)
M-72, 1952
Odpovědět