Čím to je ?

Plánujete jízdu, sraz, napište to sem. Nebo se pochlubte zážitky a fotkami z cest.
Pravidla fóra
Vyhlašujte zde plánované vyjížďky a akce s otevřenou účastí. Pochlubte se zde zážitky a fotkami z Vašich cest.
Dněprák

Čím to je ?

Nový příspěvek od Dněprák »

Náhodou jsem se podíval na nejstarší příspěvky v tomto fóru, týkající srazů. Fórum bylo založeno v roce 2011.
A překvapila mě jedna věc. A to sledovanost a reakce na jednotlivé příspěvky.
Rok 2011.
Sraz na Šumavě 20 074 shlédnutí, Trumpetka 20 865. Jarní sraz Pavla Kučery 18 939.
Největší shlédnutí měla Šumava v roce 2014 - 35 893, Trumpetka v roce 2015 - 35 344.
Extrém sraz v JIřetíně - 34 367.
Ale zajímavý je rok 2016.
Předchozí rok 2015 - Šumava 17 923 , Homolka 17 701, Trumpetka 35 344
rok 2016 - Šumava 7 970 , Homolka 9 372, Trumpetka 8 697
Že by byl najednou takový pokles sledovanosti ?
A další takový velký pokles byl v roce 2021.
Rok 2020 - Šumava 8 025 , Homolka 4 406, Trumpetka 7 206
rok 2021 - Šumava 3 271 , Homolka 2 146, Trumpetka 3 804
A pokles pokračuje dále.
Rok 2023 zatím Šumava 1 182, Homolka 1052, Trumpetka 1 039.
A tak nevím, co zapříčinilo ten pokles celkově, ale hlavně ten v roce 2016.
A o reakcích na jednotlivé akce už ani nemluvím.
Tak nevím, není čas, snižuje se počet majitelů Uralů a Dněprů, je už přesrazováno ?
Začíná to vypadat spíš jako kalendář akcí které budou, než diskuzní fórum.
Jirka-MT9

Re: Čím to je ?

Nový příspěvek od Jirka-MT9 »

Ahoj Ivane,
možná je to tím, že už většina má ty dokonalé stroje z Irbitu :D a tudíž nemají o čem diskutovat ohledně techniky.
Co se srazů týče, tak většinou se sjíždíme stále ve stejné sestavě, tudíž už tušíme co nás na daném srazu může čekat a tím pádem stačí mrknout na termín, občas zjistit zda to ještě platí a vyrazit. :D
Nedělej si z toho hlavu, doba se mění, my věrni zústaneme :lol: .
Jirka
Dněprák

Máš pravdu v tom, že sestava je už plus minus stejná, ale zarazil mě ten pokles v roce 2016.
Michal

Nový příspěvek od Michal »

Můj odhad je, že všichni už všechno vědí. :-)
Před 20 lety o tyhle "šroty" nikdo nestál. Pak začal zájem prudce růst a s tím i množství nových lidí, kteří se stávali nadšenými provozovateli těchto strojů. Tento růst před zhruba 10 lety zpomalil až ustal. Důvodů může být několik. Ti co jsou k těmto strojům duševně naladěni, už je mají. Dále je tu nedostupnost strojů. Dněpry je už velmi těžké provozovat, výroba definitivně skončila před 16 lety, použitelné díly už neexistují. Co se nedělá v druhovýrobě, se bere rozebíráním vraků z Ukrajiny, které byly složeny s dílů podřadné kvality a dnes už jsou vyběhané. Ojetých Uralů 2001+ je na trhu málo. Není z čeho vybírat a ceny jsou vysoké. Cena nových strojů je absurdní. To omezuje příliv nadšenců. Na srazech v posledních letech potkávám v podstatě jen ty samé lidi.
Podobné je to se srazy. Kdysi je pořádal jen Kučera. Před 15 lety jich začalo hodně přibývat. Poslední roky už se nic nemění. I ty srazy jsou pořád stejné.
Už dnes vím, že příští rok pojedu druhý červencový víkend na Šumavský sraz, někdy začátkem srpna se na otočku stavím na Homolce a začátkem září pojedu na Trumpetku. Na místo srazu už trefím i po slepu a vím přesně, jaký bude průběh a co mě tam čeká. Na fórum se mrknu jen ujistit, že se neposunul termín.
Jediné nepředvídatelné jsou zimní srazy. Ale ty se týkají jen malého počtu lidí, kterým nevadí vystavit sebe a své stroje zimě a soli.
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)

Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Jirka-MT9

Nový příspěvek od Jirka-MT9 »

Naprosto souhlasím s Michalem. Myslím, že to vystihl a popsal dokonale.
Dněprák

V podstatě jsi to Jirko napsal stejně, ale Michal to více rozepsal.
Jarda

Nový příspěvek od Jarda »

Souhlasím s Michalem, starý vrak jsem nechtěl,navíc jsem pořád toužil po novém Uralu, viděl jsem se,jak si pro něj jedu do Rozhraní....po serii zdražení,kdy se cena vysplhala ke 300tis.jsem si rikal,no tak ještě dosetrim...pak stál 400tis.,to uz je hodně a dneska?Škoda mluvit.Já jsem Urala dávno odpískal, byť je to moje srdcovka, prostě si to nemůžu dovolit.Musel jsem se přeorientovat na jiné,lehce nadprůměrně vydělávajícímu člověku dostupné stroje.
Odpovědět