Offroad dovolená září 2014

Plánujete jízdu, sraz, napište to sem. Nebo se pochlubte zážitky a fotkami z cest.
Pravidla fóra
Vyhlašujte zde plánované vyjížďky a akce s otevřenou účastí. Pochlubte se zde zážitky a fotkami z Vašich cest.
Michal

Offroad dovolená září 2014

Nový příspěvek od Michal »

Někteří z vás mě znají, někteří už se mnou i někam jeli.
Vymýšlím něco na letošní rok. Z různých důvodů nejlépe zhruba začátek září.

Cílem je zakrosit si se sajdama a přidruženýma sólovkama. Spaní na divoko, stravování a hygiena taky. Užívat si krásu přírody, čím divočejší zem, tím lépe.

Jedna z možností je Zakarpatská Ukrajina na 2 týdny. Známe to tam, domluvíme se tam, takže žádné starosti, pohoda, klid. Skoro až tam jede autovlak, takže tam může jet maximální offroad masakr, protože z tama případně nepojízdnou motorku snadno dostaneme domů.

Druhá možnost je opět Albánie, ale na 3 týdny, abychom ji projeli celou. Je to pro sajdy opravdu daleko, při dvoutýdenní cestě zbyde na vlastní Albánii jen 4-5 dní, což je prostě málo. Nevýhoda je značná náročnost případné záchranné výpravy a v podstatě nemožnost se tam s místními domluvit (pokud neumíte Albánsky nebo Italsky).

Rumunsko bych nezvažoval, je to sice krásná země, ale od vstupu do unie to tam jde prudce z kopce a nějaký větší offroad je tam už problematický.

Má někdo z vás zájem jet s námi? Má někdo z vás další zajímavé destinace?

P.S. tato akce je určena pro ty, kterým všechny offroadové vyjížďky na srazech příjdou velmi snadné. Jedeme na doraz možností strojů a s nějakou tou ujmou na technice se počítá.
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)

Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
KARBOUS
Kontaktovat uživatele:

Re: Offroad dovolená září 2014

Nový příspěvek od KARBOUS »

Ahoj rádi bychom se připojili k výpravě přímo na Ukrajině ,pokud zvolíš tuto možnost, cca na tři dny ( jsme bohužel omezeni časem )
moje jawa se sajdou ještě nemá potřebné úpravy takže pojedu solo :)
Jsme tři max. čtyři, všichni cest.endura, pojedem nočním autovlakem do Popradu a další den přesun do Pylypets
U Leva, tam zkusíme přespat pak tři dny ofík a po ose zpátky .
veverka

Nový příspěvek od veverka »

Tak záchranná akce z Albánie je tentokrát usnadněna tím, že už máme k dispozici celkem i spolehlivé auto s tažným. I když bych teda byla radši, kdyby žádná záchranná akce potřeba nebyla 8-) Ono jen při vyprošťování a dopravě nepojízdné sajdy k silnici sjízdné osobním autem (to znamená skoro do Černé Hory :mrgreen: ) byste si užili svoje.
белка
"hydroveverka"
Michal

KARBOUS píše:..... pojedem nočním autovlakem do Popradu a další den přesun do Pylypets
U Leva, tam zkusíme přespat pak tři dny ofík a po ose zpátky .
To by byla škoda jet přesun za den, když po cestě se dá zkrosit Rina (nejlépe přes Lumšory nahoru a Turja Poljana dolu) a prorazit cestu Abramka-Volovec přes kopce. Nepočítám spoustu malých příležitostných zkratek po cestě. Tedy zábava na 3 dny bez jakéhokoliv zdržování.
U Lva je to dobrý, ale být tam déle je takové mastňácké. Pro sólovky bych doporučil výjezd na Stoj a přejet Boržavu po hřebeni až na jih. Pro sajdy je to bohužel jinam než na Velký Věrch neprůjezdné.

Předem nic slibovat nechci, dokud nemám domluveny zájemce a cílovou destinaci.

veverka

Michal píše:
To by byla škoda jet přesun za den, když po cestě se dá zkrosit Rina (nejlépe přes Lumšory nahoru a Turja Poljana dolu) a prorazit cestu Abramka-Volovec přes kopce. Nepočítám spoustu malých příležitostných zkratek po cestě. Tedy zábava na 3 dny bez jakéhokoliv zdržování.
U Lva je to dobrý, ale být tam déle je takové mastňácké. Pro sólovky bych doporučil výjezd na Stoj a přejet Boržavu po hřebeni až na jih. Pro sajdy je to bohužel jinam než na Velký Věrch neprůjezdné.

Předem nic slibovat nechci, dokud nemám domluveny zájemce a cílovou destinaci.
Po cestě by se dal zkusit výjezd na tu menší poloninku vedle Riny, jak jsme se tam před pár lety otáčeli u rozpadlýho mostku. Ukrajinci v offroadech, vybaveni motorovkama, tam tenkrát někam nahoru pokračovali. Byl by to asi "prvovýjezd", o té cestě se na offroaďáckých webech nepíše, takže těžko říct, na jak dlouho by byla a kam byste dojeli :mrgreen:
белка
"hydroveverka"
Davy
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Davy »

veverko, dovedes si predstavit v jakym stavu bude ten mostek ted? Abys je nemela na svedomi. :)
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
veverka

Předpokládám, že jsou dospělí, pobrali aspoň trochu rozumu a dokážou se u mostku rozhodnout, jestli to půjde přejet nebo ne. Může být fuč, nebo ho taky mohli místní z nějakého důvodu vyspravit, to takhle na dálku nezjistíme :-) Nebo si někdo přibalí do sajdy pilku Stihlku a mostek si udělaj :mrgreen:
белка
"hydroveverka"
Lasky

Nový příspěvek od Lasky »

Čau Michale.
Já letos ještě žádnou účast dopředu slibovat nebudu. Chystám se změnit práci a tudíž nebudu vůbec vědět jek to bude s dovolenou atd. Nějakou off-dovolenou taky plánuju, ale určitě pojedu s celou rodinou a ještě si netroufnu dcerku tahat do nějakých extrémů. Takže plánuju něco po Čechách nebo blíkém okolí. Příští rok bych rád ještě dal Rumunsko, než se to tam zmrví úplně. Navíc je to docela civilizovaná země, což bych měl brát v potaz s ohledem na děti. Přece jen když se něco přihodí v rámci EU, tak je to o něco jednodušší. Až pak bych si asi troufnul na Albánii i s dětma. O domluvu se neobávám, páč němnóžka parlo Italiano a za roky na cestách jsem se naučil jak se domluvit i sTurkem, či Maďarem.

Měl bych ale nápad k logistickému zabezpečení při cestě do Albánie.Když Ti nevadí cesta vlakem, tak by Ti neměla vadit i cesta lodí. Sám docela dost uvažuju jak si dlouhé nudné přesuny tímhle způsobem urychlit.
Vím, že většina Albánců do Itálie jezdí lodí. Určitě jezdí loď z Durrës do Ancony, což pro nás není moc zajímavý, neboť samotná cesta do Ancony je opruz, ale jednou jsem měl víkendovej mejdan v Itálii s Albánským řidičem kamionu a povídal, že jezdí i z Trieste, nebo Benátek, teď už nevím přesně. Ale to by se dalo někde zjistit. Do Trieste je to kousek, pak den na lodi a jsi v Albánii. Kdyby to tam nejelo, tak by stálo ještě za zvážení jet z Trieste,nebo Benátek do Řecka do Igoumenitsa a ten kousek se nahoru vrátit. Další variantou by mohla být loď z Rijeky do Dubrovníku. Nevím přesný ceny, ty bysme museli vygooglovat. Ale vyplácet by se to mělo. Já s těmahle různýma trajektama mám zkušenost jen s kamionem, soukromě jsem nikdy nejel,ale je velká výhoda, že sjedeš z lodi skoro až na místě a odpočatej.
Dalo by se to zároveň využít při plánování záchranné akce.
serpico-3

Nový příspěvek od serpico-3 »

Včera jsem se díval na nějakého cestovatele, který cestoval vším, co šlo a při chůzi pouští najednou, kde se vzal, tu se vzal motorkář na enduru/žádné velké bágly/.Ten zastavil, sundal přilbu/mladý usměvavý kluk/ a povídá, odkud jdeš, on z Egypta..A ptá se motorkáře, a odkud a kam jedeš Ty? Motorkář povídá, jedu z Německa a jedu cestu kolem světa.../Řekl to jako kdyby jel na ryby/..A ten mu povídá a jak to vidíš ? A motorkář povídá..bude to asi na 6 měsíců, nohou v sedě našlápl motorku , pozdravil a odjel...Má můj nesmírný obdiv, sám mezi "magory" a tak dlouhou dobu.. :)
fapeko
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od fapeko »

Jo Albanie ta ma jeste krasnou a panenskou prirodu ,ktera neni znicena a preoffroudovana tak jako u nas
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
Lasky

Nový příspěvek od Lasky »

Koumali jsme ty lodě a nemyslím si, že to je dobré řešení. Loď pluje na trase IT-Trieste - AL-Durrës. Cena 140 eur za motorku s řidičem není špatná, ale doba plavby 36 hod. je docela dost. Lodí už jsem plul na různých trasách mnohokrát a takhle dlouhá plavba je neskutečná nuda. Nicméně na záchranou akci je to řešení. Pokud by se v Albánii rozsypala motorka tak, že by nešla opravit, pak je asi jednodušší jí dotáhnout do přístavu v Albánii a z Terstu by nebyl problém jí poslat nějakým vytěžovákem.

https://ssl.directferries.com/ferry/sec ... =0&rfidr=0

Booking Summary

Trieste - Durres

Depart: Tue 11 Mar @ 20:00

Arrive: Thu 13 Mar @ 08:00

Passenger Information:

1 Passenger (1 adult)

Vehicle Information:

Ural 750 SVD (Motorcycle)

Accommodation / Seating:

Deck Space (DECK x1)

Total: €140.00
Michal

Máte někdo zkušenost s plnou mocí k užívání vozidla a případným úředním překladem do Ukrajinštiny? Případně obecně s vjezdem na Ukrajinu půjčeným vozidlem někdy v nedávné době? Kde a jak jste ty papíry vyřizovali?
Kamarád tam s náma pojede na motorce mojí ženy, tak řeším jestli vyřídit půjčovací papíry nebo jestli je schůdnější tu motorku formálně přepsat na mě.

Já mám zkušenosti dvě:
Kamarád měl v roce 2006 plnou moc, ale neověřenou a nepřeloženou (kromě toho falešnou, protože koupil motorku od člověka co zmizel do zahraničí dřív než ji přepsal). A byl to problém. Nakonec se teda přes čáru dostal asi po hodině čekání. Nicméně to bylo před 8 lety, teď může být lecos jinak.

Veverka ještě za svobodna (s jiným jménem) 2x jela na motorce psané na mě, vždy jsem ale byl u toho a poprvé jsem musel vysvětlovat že obě motorky jsou moje. Podruhé to celníkovi asi bylo jasné hned.

fapeko
Kontaktovat uživatele:

Jak já tam byl cca 2 roky zpět s pujčeným vozíkem ,tak jsem měl notářsky ověřenou plnou moc s úředním překladem kde bylo razítko . Celá procedůra trvala pár minut ,protože už jsem měl dopředu udělaný ten překlad a ta ženska tam jen dala razítko a bylo to ;)
Na hranicích nikdo po mne nic nechtěl :( ......jo vlastně chtěli jako vždy dolary ale úplně za něco jiného :D
773035554
fapeko@seznam.cz
Michal

Někde na netu jsem našel, že někdo měl plnou moc napsanou rovnou dvoujazyčně, pak to bylo jen s notářským ověřením, bez úředního překladu. Prý tím naplnili ukrajinského úředního šimla, že plná moc musí být ověřená notářem a zároveň že jakýkoliv úřední papír musí být v ukrajinštině. Ale bylo to před 4 lety. Nevím, kde bych sháněl překlad do ukrajinštiny s kulatým razítkem.

... ještě mě napadá, jestli v tvém případě přívěs považovali za (motorové?) vozidlo, nebo se ho to netýká.

fapeko
Kontaktovat uživatele:

Čím více tam bude razítek ,tím více bude ten byrokrat úplatkářský spokojený :lol:
S tím úředním ukrajinským papírem máš pravdu ,dokonce i kupní smlouvu musíš mít notářsky ověřenou .....prostě tam vládne strašná byrokracie a úplatky.
773035554
fapeko@seznam.cz
Odpovědět