Offroad Ural - Dněpr na Babinách

Plánujete jízdu, sraz, napište to sem. Nebo se pochlubte zážitky a fotkami z cest.
Pravidla fóra
Vyhlašujte zde plánované vyjížďky a akce s otevřenou účastí. Pochlubte se zde zážitky a fotkami z Vašich cest.
Dněprák

Re: Offroad Ural - Dněpr na Babinách

Nový příspěvek od Dněprák »

mapy (35).png
mapy (36).png
Přátelé,
milovníci jízd mimo asfalt je načase oživit toto téma.
Nejprve termín : 12.4. - 14.4.2024. Později to nejde, protože 26. - 28.4. jsou Pavelkové a také je tam offroad aut. A na ten se musí na Babinách připravit. Potom už to zase nejde, protože živočichové žijící na Babinách musí mít klid.
Vzhledem k tomu, že můžeme využít i přilehlé okolí, tak pokud by jsme jeli jen obvod tohoto prostoru, je to necelých 5 km. Pokud ale využijeme všechny cesty, ale i volný terén, není problém připravit trasu klidně 30 km. A to už je docela dobrá porce, když budeme brát, že některé úseky se pojedou krokem. Něco se může jet dvakrát. Nebude to žádný závod.
Vzhledem k tomu, že nás nebude tlačit nijak čas, je možné některý úsek jet i několikrát, což se při klasické vyjížďce nedá. Takže takový zdokonalovací víkend.
Jak psal Michal, lepší bude ten termín jarní, protože čím větší teplo, tím větší sucho. A je pravda, že nejlepší je to když je mokro, než když se jezdí po ztvrdlých vyjetých kolejích.
Nejpravděpodobnější varianta je ta, že bude všechno na Babinách. To co si uvaříme, to bude. Stejně mám takový pocit, že už dost lidí na srazech využívá vlastní proviant.
Na oběd si můžeme zajet, protože nás asi nebude tolik, jako při klasickém srazu a tím pádem není nutná nějaká rezervace.
Spaní bude buď ve stanech, nebo v autech a bude postaven přístřešek, případně několik přístřešků v kterých se dá přespat.
Se Zdeňkem jsme již domluveni na tom, že připravíme trasu kudy pojedeme. I když
pokud se nám bude líbit nějaká díra, nebo něco, kam by se dalo zajet není to problém. A to je zase výhoda oproti klasické vyjížďce, kdy do volného terénu nemůžeme.
Takže, tak to bude vypadat. Takový čundrácký víkend na Uralech a Dněprech, jak pro začátečníky, tak i pro ostřílené zkušené borce.
Kdyby měl někdo nějaký nápad, tak sem s ním.
Akce proběhne za každého počasí a s jakýmkoliv počtem účastníků.
Naposledy upravil(a) Dněprák dne 10 bře 2024, 10:31, celkem upraveno 2 x.
Pavel Kučera
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Pavel Kučera »

👍 Ivane určitě zajímavá akce, je potřeba to podpořit!

Ne každý to dává jezdit kdekoliv, i u nás už začíná být v lese husto, takže to chápu.
Na našem minulém podzimním srazu mě zastavil kolonu pán na příjezdové veřejné cestě s tím, že tudy neprojedeme a namířil na mě lopatu, (zrovna kopali brambory). Asi zhlédl Gandfalfa, jak chce na můstku v dolech Morie hůlkou zastavit Balroga :lol:.
Tak jsme jej objeli a krásný výjezd lesem jsme stejně dali, ta cesta fakt není jeho.

Předpokládám, že cílem takové akce není to tam rozštípat a rozvěsit na borovice, ale právě se f klidu zdokonalit a v bezpečí a za pomoci kolektivu projet i místa, kam by se člověk třeba raději sám ani nepouštěl.

Za mě je to zajímavé po vlastní ose právě tím, že bych se mohl sklouznout pár km v duchu brutální reklamní Ural kampaně "Dojeď - projeď - vrať se!".
Takže termín 12. - 14.4.2024 si zapisuji, ale jak to bude, to rozhodne náhoda ...
SovMotCentr | Pavel Kučera
Rozhraní 75 | 569 03 Rozhraní | Česká republika
tel.: +420 461 723 746
e: info@ural.cz | w: www.ural.cz | fb: MotocyklyUral
Dněprák

Ahoj Pavle,
dík za podporu této akce.
A jak píšeš, cílem není motocykl rozštípat, eventuálně rozvěsit na borovice, ale vyzkoušet si různý terén, projetí různých překážek, třeba i opakovaně. Protože, když se něco nepovede na vyjížďce, už nemáš možnost to zkusit znova.
zdeněk
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od zdeněk »

…za mě je to úplně ideální legální místo kde si užít až extrémní terén. Asi 3x jsem uvázl (1x prasečí kaliště) a uvažoval o záchranném vrtulníku :shock: Jak píše Pavel, že na něj mířil zemědělec lopatou tak já jdu o štok vejš kdy na mě mířil myslivec dlouhou zbraní a tak jsem otočil Burala a zmizel v lese :mrgreen:

Obrázek
zdeněk
Dněpr K750 r.v.1968
Ural Tourist SWD 750 r.v.2001
Viki
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Viki »

Jj s myslivcema mám taky pár výživnejch zážitků a netýká se to rozhodně ježdění s mašinou po lese, kde by jeden ještě byl schopen pochopit že jsou právem nasraný. Občas se mezi nima opravdu najdou vylízanci, kteří si zřejmě neuvedomují co dokáže natropit střela vypálená z kulovnice ráže .308W
No nicméně pokud se mi podaří zprovoznit stroj, tak se chystám dorazit :)
Ural 750 "Ranger"
Jawa 353 + PAV
ČZ 487 - armádní verze
Jawa 555 vrakůvka :)
Dněprák

Tak doufám, že stroj bude zprovozněn a objevíte se v plné kondici na Babinách.
Dněprák

20240313_113132.jpg
Tak zase oživíme téma offroad na Babinách.
Jak to vypadá v areálu na offroad víme a tak jsme se Zdeňkem a Jirkou vyrazili na průzkum trasy která vede mimo areál. Je to vlastně několik bývalých tankových tras vojenského cvičiště.
A protože jsem tam byl naposled asi před 10 lety, chtěl jsem zjistit zda se to dá vůbec projet.
Dá, ale nesmí před tím pršet. Tedy více pršet. Některé laguny se dají objet.
Původně jsem chtěl připravit trasu jízdy i v areálu, ale asi to nemá cenu, protože déšť to vše může změnit.
Takže pojedeme a pojedeme a když to nepůjde, tak to zkusíme jinudy. Video na https://www.rajce.idnes.cz/dneprak/albu ... y-priprava
20240313_113907.jpg
_114046.jpg[/attachment]
20240313_114956.jpg
20240313_115654.jpg
Přílohy
20240313_114046.jpg
Dněprák

Pokud se někdo chystáte na tuto akci, tak zde je pěkné video, jak lze offroadový areál na Babinách využít. Ideální by bylo trochu deště, ale ne zase moc.
https://www.youtube.com/watch?v=4eaZwvElD14
Dněprák

Přátelé, příznivci jízdy v terénu.
Čas se nachýlil a první offroad sraz Ural - Dněpr na Babinách je již za dveřmi.
Počasí vypadá dobře, sice teplo již bylo, ale zima by být neměla.
Vzhledem k tomu, že již pár dní nepršelo a je celkem teplo, cesty jsou suché. Ale míst, kde je možné motocykl nejen ušpinit, ale i ponořit do bláta je zde plno.
Vzhledem k tomu, že plánem je udělat sraz tak trochu jiný, než jsme zvyklí a to stylem jako čundr, ale na motocyklu , elektřina byla zavržena.
Takže stany, přístřešky, oheň.
Jsme si sice zhýčkaní chatkami, teplou stravou po celý víkend, ale snad to přežijeme jednou s tím co si dovezeme a uvaříme.
Jeden ústupek, bude k dispozici propanbutanový vařič.
Pitnou vodu a vodu na umytí dovezu. WC je dispozici.
Dnes jsem vyrazil na Babiny, abych si aspoň zhruba naplánoval společnou vyjížďku po Babinském areálu.
Během asi dvou hodin jsem prošel malou část areálu, ale stejně se asi dostaneme do situací, kdy budeme zvažovat, zda to projedeme, nebo objedeme.
Pokud se někomu bude zdát nějaké místo náročné, vždy bude možné toto místo objet.
Náhodou byl na Babinách jeden člen offroad klubu Babiny s teréňákem Subaru a tak jsem s ním projel ty dvě tankové cesty mimo areál, které jsme jeli minule se Zdeňkem a Jirkou.
A docela mě překvapilo, že z auta to vypadá úplně jinak než z motocyklu. V některých místech jsem si říkal, jak jsme to mohli vůbec projet.
Program bude asi následující.
Pátek : příjezd, ubytování a potom tak, jak už to všichni znáte. Pokec, popíjení, hudba.
Sobota: snídaně - co si kdo připraví, to si i sní.
- dopolední společná vyjížďka po areálu a mimo areál po tankových cestách
- odpolední malý offroad závod v areálu ( není povinné)
- volné ježdění pro ty, kterým to ještě nestačilo
večer - podobně jako v pátek
- pokud by někdo nemohl vydržet bez hospody, je možné na večeři zajet
do hospody v Rydeči. ( tam jak jsme poslední dva srazy byli na obědě)
Vzhledem k tomu, že není zvykem aby se ohlásili případní zájemci, tak nevím kolik nás tam bude.
Ale akce proběhne v jakémkoliv množství.
Pokud by byl nějaký dotaz, buď sem, nebo 607 586 907.

Takže se těším na všechny, kteří na tento netradiční sraz přijedou.
radar535

Nový příspěvek od radar535 »

Přijedu👍
Smrček
Dněprák

Ahoj Radku.
Díky za potvrzení účasti. Jsem rád že přijedeš. Za odměnu budeš mít právo jet jako první do kaluže o které nebudeme vědět jak je hluboká. :lol:
radar535

Ano vyzkoušim hlubokou vodu , zařiď prám , vezu vodu na vařeňí , kamna , sekeru , …….. snad to barvu do sajdy.
Smrček
radar535

Ano vyzkoušim hlubokou vodu , zařiď prám , vezu vodu na vařeňí , kamna , sekeru , …….. snad to barvu do sajdy.
Smrček
Dněprák

Radku, s vodou se netahej. Tu dovezu. Jak pitnou, tak i na umytí.
Prám nebude potřeba. Velkou vodu objedeme.
radar535

Dobrá 👍
Smrček
Odpovědět