1. Šumavský sraz Dněpr-Ural

Plánujete jízdu, sraz, napište to sem. Nebo se pochlubte zážitky a fotkami z cest.
Pravidla fóra
Vyhlašujte zde plánované vyjížďky a akce s otevřenou účastí. Pochlubte se zde zážitky a fotkami z Vašich cest.

Zúčastníte se tohoto srazu?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Jirka-MT9

Re: 1. Šumavský sraz Dněpr-Ural

Nový příspěvek od Jirka-MT9 »

8-) Nazdar soudružky a soudruzi, děkuji všem za účast na našem prémiérovém srazu, který se v rámci možností snad vydařil. Bohužel jsme utrápili jednoho Urala Ranger, který byl nucen odjet potupně na přívěsu za autem. Dále ztráty na zdraví a sajdě, jež popisoval Peterson a jedno štípnutí vosou do dětské nožky - tímto přeji brzké uzdravení. Osobně mne mrzí nezvládnutí časového harmonogramu a pozdní vyhlášení výsledků soutěží o titul "KRÁL ŠUMAVY". Tuto soutěž provázely od začátku organizační problémy, po odvolání jedné z disciplín pro podmáčenou louku se již zdálo být vše dobré, ale malý nesmělý protest proti pořadí mne přiměl ke kontrole výsledkové listiny. Ano paní Bučaková měla být 19. místo 21. a pan Buchakov 20. místo 19. - tímto se omlouvám a posílám osobu zodpovědnou za vyhodnocení na měsíc do gulagu. :D Dále jsme chtěli vyhlásit nejstaršího, nejmladšího a nejvzdálenějšího účastníka, což se taktéž nepodařilo :cry: . Naštěstí zbytek akce proběhl bez vážnějších komplikací. Uvítal bych kritiku z Vaší strany, jako námět pro zlepšení pro další sraz za rok. Doufám, že jste všichni dorazili domů v pohodě.
Na http://ftp.jajnet.cz najdete video a na http://jirka-mt-9.rajce.net/1._Sumavsky_sraz_Dnepr_Ural najdete fotky. :D
Vici

Nový příspěvek od Vici »

Škoda že moto nemám zatím hotové a nemohl jsem se zůčastnit. Tak snad za rok soudruzi, teším se.
PS: Já být tím ošizeným v pořadí, trval bych na opakování ceremoniálu :))
M-72, 1952
veverka

Nový příspěvek od veverka »

Diky za super sraz :-) Vyjizdka i atmosfera skvela, pocasi objednane na vybornou, prselo az vecer, kdyz jsme byli zalezli pod strechou. Obleceni i motorku se po rallye podarilo vycistit, jen ten narazenej bok se mi cestou domu nejak "rozlezel" a belham se jak Quasimodo :D
белка
"hydroveverka"
Dněprák

Nový příspěvek od Dněprák »

1. Šumavský sraz - Jirko a ostatní z týmu, provedli jste to skvěle. Jednička s hvězdičkou a musím konstatovat, že jste byli lepší než náš 1. Severočeský sraz. Takže mi nezbývá nic jiného, než zvýšit úsilí v přípravě na druhý ročník v Píšťanech, aby jsme byli alespoň tak dobří jako Vy.
Jirka-MT9

Nový příspěvek od Jirka-MT9 »

Díky Vám všem za slova chvály a jsem rád, že se Vám zde líbilo. Nicméně nejen já, ale asi i pořadatelé jiných srazů by ocenili zpětnou odezvu včetně kritiky abychom se mohli poučit a zlepšit. Něco ještě určitě zlepšit půjde, něco ne. Například pro někoho byla vyjížďka moc lehká nebo náročná, moc rychlá nebo pomalá, příliš krátká či dlouhá. Preferujete vyjížďky po silnici, či byste raději terénní ? Vypustili byste některé aktivity, či jste něco postrádali? To jsou náměty, které všichni organizátoři uvítají. Já osobně nejraději vzpomínám na sraz v Píšťanech, to byl můj vzor (bylo tam vše - silnice, extrém pláž a zábava slepý řidič), dále pak Pavlovo zimní sraz - tam jsem očekával náročnější vyjížďku, ale letos nebyl sníh takže ani extrém. Jarní sraz také moc pěkný jakožto sraz pro širokou veřejnost. Tonckovo kulturní vystoupení jsou asi bezkonkurenční ozdobou každého srazu.
Dněprák

Pokud jde o to, co nemusím, tak jsou to kamenitý cesty. Jinak mi nevadí ani bláto, sníh a ani voda, ale nesmí být moc hluboká. A soutěže, pokud nejsou životu nebezpečné mi nevadí žádné. Hlavně, ať je nějaká sranda.
Míra

Nový příspěvek od Míra »

Ač sem měl i sbaleno, motorku natankovanou, a byl sem připraven přijet alespoň v sobotu odpoledne, nakonec sem to nestíhal, doufám že příště. fotky supr.
Dněpr 11 solo/side
Michal

Nový příspěvek od Michal »

Sraz byl super.
Vyjížďka také perfektní. Místy sice mírně náročnější, ale pořád nic, co by nevyjela beznáhonovka.
Jediný Ural, co vyjížďku nezvládl, to nebyla chyba trasy ani stroje, tam to chtělo hlavně radu a tréning jízdy v terénu pro řidiče pod vedením někoho zkušenějšího. Nikdo jsme se nenarodili s řidítky v ruce.
Ti co terén nemusí, měli zajištěnou silniční vyjížďku, takže si přišli na své. Na to, aby tam byla ještě třetí varianta vyjížďky, kde budou jen rovné suché polňačky, na to nás bylo na srazu málo. Snad jedině větvení a spojování během vyjížďky tak, aby náročné části mohli někteří objet. Ale to by stejně všichni vždy jeli náročnější variantu, protože si to rozmyslej až v půlce výjezdu.
Čtyřkolka s lanem a auto s vlekem jasně ukazuje, že jste se připravili na všechny možné komplikace.
Nedovedu si představit, že by to šlo udělat ještě nějak lépe.

Snad jediné rejpnutí - tolik reklamních letáků a prospektů obvykle nedostanu ani do schránky za celý rok :lol:
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)

Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Milan

Nový příspěvek od Milan »

Sraz opravdu parádní. Velký dík patří posádce žlutého Hornetu, která nás, skupinu Béé :lol: ,tedy ty kteří se necítili na terénní vyjížďku, provedla pohodovou "kochací" rychlostí po hezkých zákoutích vašeho kraje.
Příště snad jen ty blesky ve větší vzdálenosti od toho našeho ruského železa :D , nic jiného vytknout nemůžu.
Pár fotek zde http://milanretro.rajce.idnes.cz/1._Sum ... URAL_2011/
Ural Retro Solo
Peterson

Nový příspěvek od Peterson »

Michal píše: Jediný Ural, co vyjížďku nezvládl, to nebyla chyba trasy ani stroje, tam to chtělo hlavně radu a tréning jízdy v terénu pro řidiče pod vedením někoho zkušenějšího. Nikdo jsme se nenarodili s řidítky v ruce.
Myslím, že tam to hlavně chtělo, aby spolujezdkyně vysedla a bylo by to v klidu. Já se tam rozjel s uralem taky a to mám jen 650. 750 by jen s řidičem neměla problém.
Jirka-MT9 píše:Díky Vám všem za slova chvály a jsem rád, že se Vám zde líbilo. Nicméně nejen já, ale asi i pořadatelé jiných srazů by ocenili zpětnou odezvu včetně kritiky abychom se mohli poučit a zlepšit.
Jirko, vzhledem k tomu, že byla ještě jedna skupina, která jela silniční vyjížďku, nebylo důvodu ke "změkčování" vyjížďky vedené Tebou. Musím přiznat, že jsem čekal jenom lehké poježdění po polních/lesních cestách, ale nakonec jsem byl příjemně překvapený, že jsme zabrousili i do náročnějších pasáží. Pokud budeš zvažovat změnu složení terén/silnice za mně určitě víc terénu.
Zbytek srazu (organizace/ místo konání/ občerstvení/ termín/ atmosféra) nepotřebuje zlepšení. Stačí udžet prvním srazem vysoko nastavenou laťku a účast máš zajištěnou!
Michal

Peterson píše:
Michal píše: Jediný Ural, co vyjížďku nezvládl, to nebyla chyba trasy ani stroje, tam to chtělo hlavně radu a tréning jízdy v terénu pro řidiče pod vedením někoho zkušenějšího. Nikdo jsme se nenarodili s řidítky v ruce.
Myslím, že tam to hlavně chtělo, aby spolujezdkyně vysedla a bylo by to v klidu. Já se tam rozjel s uralem taky a to mám jen 650. 750 by jen s řidičem neměla problém.
Ten pán jel předemnou celou vyjížďku až do té doby než upálil spojku. Před každým výjezdem nebo větší nerovností zpomalil, v nejhorším místě obvykle zastavil a pak začal hoblovat buďto gumu, nebo spojku, pokud guma držela. To je pak těžké. Rozjet se na rychlost, kdy už to pobere motor bez hoblování spojky, se v tom kopci dalo i ve dvou, tak prudké stoupání to nebylo. Paní by si také určitě vystoupila, kdyby ji k tomu dal řidič pokyn. Co jsem tam slyšel, tak to nebyla jeho vlastní manželka, takže by to bylo politicky průchodné bez následků :D
No pán už je o nevelké tepelné kapacitě a nízké odolnosti Uralí spojky poučen. Tak teď už jen, aby se naučil před výjezdem, bahnem nebo sněhem dostatečně rozjet.

veverka

Nový příspěvek od veverka »

белка
"hydroveverka"
Dněprák

Ahoj všichni.
Pokud již nejste přesyceni fotkami ze srazu, můžete se podívat na moje stránky na pár fotek.
Veverko, máš tam pěkný fotky a jednu jsem s dovolení použil, protože to je jediná fotka, kde jsem na trati závodu. Dík.
Němec
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Němec »

to ftp po mně chce heslo - a ural to není :)

když už jsem tam nebyl, tak se aspoň mrknu o co jsem přišel, a kde i já jsem mohl pálit svou načlou spojku.. :lol:
Ural Ranger 2008, 22tis km
Michal

Němec píše:to ftp po mně chce heslo - a ural to není :)

když už jsem tam nebyl, tak se aspoň mrknu o co jsem přišel, a kde i já jsem mohl pálit svou načlou spojku.. :lol:
Vzpoměl jsme si, že tu Jirka dával na FTP videa Tonckovo vystoupení. Naštěstí to je stejné FTP a stále platí původní údaje:
jméno: dnepr heslo: dneprdnepr

Z nějakého důvodu se tam ale můžu přihlásit jen přes HTTP z prohlížeče. Přes FTP mě to tam nepustí v aktivním ani pasivním módu.

Odpovědět