A ta fotka, Michal bude tvrdit, že je to kaluž, ale ve skutečnosti jsme brodili rybník
4. Šumavský sraz
Pravidla fóra
Vyhlašujte zde plánované vyjížďky a akce s otevřenou účastí. Pochlubte se zde zážitky a fotkami z Vašich cest.
Vyhlašujte zde plánované vyjížďky a akce s otevřenou účastí. Pochlubte se zde zážitky a fotkami z Vašich cest.
Re: 4. Šumavský sraz
Jirko, i kdybych jela, tak bych vyjížďku vynechala, bramborák sice teoreticky terény zvládne, ale brodivost asi moc dobrá nebude. A navíc bych doma dostala sprduňk, kdybych to auto umazala
A ta fotka, Michal bude tvrdit, že je to kaluž, ale ve skutečnosti jsme brodili rybník
Pod vodou skončil ještě Transalp a Honda CB500 v offroad úpravě
A všimněte si, jak loďka plave... Blbý bylo, že do sajdy jsme dali věci, které měly zůstat suché, například kožené motohadry a druhou helmu
A od této akce je Michal "Potápka", tak mu myslím řekl Zdeněk, když to viděl.
белка
"hydroveverka"
"hydroveverka"
Ahoj veverko, chápu že rodičovské povinnosti mají přednost před zábavou a plně to respektuji. Ta Michalova fotka mi připomíná náš šumavský ledoborec - také jsem tvrdil že to je zamrzlá loužička
. Ale ruku na srdce, má někdo chuť jet přes půl republiky aby utopil svůj stroj? Hromadná oprava by jistě byla určitým druhem adrenalinu, ale dám přednost klasické zábavě, proto se snažím hledat zajímavé ale dobře sjízdné trasy. Pro tebe jsem měl připravený průjezd vesnicí jménem Brod, kde by čekali dobrovolníci s kbelíkem vody
. Tak snad někdy jindy
.
- hipik634-750
Ale ruku na srdce, má někdo chuť jet přes půl republiky aby utopil svůj stroj? -> To by musel bejt hipik 
-------------
КM3 К-750М р.1967 Хиппр - уникальная передвижная мастерская
Jawa 634 boeing r.1973 Bojing
Jawa 559/18 sport r.1964 Bílá
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
Nebo Michalhipik634-750 píše:Ale ruku na srdce, má někdo chuť jet přes půl republiky aby utopil svůj stroj? -> To by musel bejt hipik
белка
"hydroveverka"
"hydroveverka"
Jinak přípravy jsou v plném proudu, objednané počasí dorazilo. Momentálně je zde 18 stupňů, lehce pod mrakem - prostě ideální počasí na cestování. Zítra bude trochu tepleji
Ale letos stroje šetřete, nechce se mi s mládětem shánět vozejk a jet tam pro motorku a Michala 
белка
"hydroveverka"
"hydroveverka"
Ahoj všem užili jsme si alespoň část vyjížďky a bylo to supr
Moc dík a příště nashle snad už se sajdou
http://sloztovlese.rajce.idnes.cz/SUMAVA_2014/
http://sloztovlese.rajce.idnes.cz/SUMAVA_2014/
- hipik634-750
copak bylo s diferakem ? 
-------------
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
Hipík: Rozpadlá klec jednoho ložiska, následkem čehož tam nefungovalo správně pár dalších věcí. Snadná oprava, naštěstí.
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)
Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Michal "Potápka" :-)
Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Ahoj,byl jsem mezi vámi sice poprvé,ale hned mě zaujala neskutečně přátelská atmosféra . Bohužel jsem nemohl vydržet až do konce,ale už teď vím že na nějaký z vašich srazů zas přijedu . Tak nashle příště a snad někdy se sajdou
. Jo a ještě odkaz http://venca361.rajce.idnes.cz/Ural_Dne ... umava_2014
Ahoj Šumaváci.
Opět další sraz, který se Vám povedl bez ztráty kytičky. Větru, dešti neporučíte, ale aspoň se při vyjížďce neprášilo a nebylo vedro. I když ten páteční večerní déšť, který ale byl někde odpolední, možná někoho odradil od účasti. Vyjížďka pěkná, zvolená tak, aby se stroje zbytečně nelámaly. Jízda zručnosti, hlavně na upraveném Pionýru, taky věc zajímavá. Bylo vidět, že jak si člověk zvykne, že spojka je na levou ruku a pak ji má ovládat pravou, není to jen tak jednoduché. O plynu ani nemluvím. Takže nám s Janou se to líbílo a teď mi začne to co Vy máte za sebou.
Příprava srazu v Píšťanech, kam určitě dorázite.
Ještě jednou dík a ahoj.
Pár fotek a videí na
http://www.dneprak.rajce.net/
Opět další sraz, který se Vám povedl bez ztráty kytičky. Větru, dešti neporučíte, ale aspoň se při vyjížďce neprášilo a nebylo vedro. I když ten páteční večerní déšť, který ale byl někde odpolední, možná někoho odradil od účasti. Vyjížďka pěkná, zvolená tak, aby se stroje zbytečně nelámaly. Jízda zručnosti, hlavně na upraveném Pionýru, taky věc zajímavá. Bylo vidět, že jak si člověk zvykne, že spojka je na levou ruku a pak ji má ovládat pravou, není to jen tak jednoduché. O plynu ani nemluvím. Takže nám s Janou se to líbílo a teď mi začne to co Vy máte za sebou.
Příprava srazu v Píšťanech, kam určitě dorázite.
Ještě jednou dík a ahoj.
Pár fotek a videí na
http://www.dneprak.rajce.net/
Drazí kolegové
"byl jsem mezi Vámi sice poprvé, ale hned mě zaujala neskutečně přátelská atmosféra"
...to jsem zkopíroval z předchozího příspěvku, protože nemá cenu skládat jinou variantu téhle věty. Fakt, jsem rád, že jsem se pro promontované noci a s rozbolavělým pozemským tělem za Vámi vydal...
Opravdu, byl jsem mezi lidmi, kteří si nepotřebují nic dokazovat a vědí, že na ruském stroji se situace mění každým okamžikem.
Mimo nasbírané technické vychytávky mne obohatily dvě spontánní definice při nedělní snídani:
padla tam věta: "není schopen udržet v chodu ani JAWU" - což bylo myšleno tak, že my udržujeme v chodu vojenský motocykl a na to je třeba extrémního technického nadání a vzdělání...
A druhá věta: " my pořád porovnáváme Dněpra s nějakým jiným strojem nebo motorem, kdybychom se k němu chovali jako k našemu autu, tak jezdíme pořád a do ničeho nešťouráme, dokud to pojede"
Tohle jsem ověřil - Dněpra mám od 1992 a jezdil přeci furt - problémy si dělám až nyní, když mám na to čas a to je ta podstata - mne to baví a hledám, jak to udělat líp a tím vytvářím ohromný zdroj možností, kde se stane chyba, něco, s čím sovětští plukovníci konstruktéři tenkrát nepočítali. Ale Vás to zlepšování přeci baví taky, ne?
A poslední věc: myslel jsem, že si kvůli dětičkám zavařím tu díru ve stupátku, aby tam dětem nepropadla nožička a nepřišly o ni.
Když jsem ale viděl, jak to využívá Zuzka v těžkém terénu při těch akrobatických manévrech, tak zaslepení stupátka bude Zuzko samozřejmě vyjimatelné......
Zdraví Vás Láďa z Písku
"byl jsem mezi Vámi sice poprvé, ale hned mě zaujala neskutečně přátelská atmosféra"
...to jsem zkopíroval z předchozího příspěvku, protože nemá cenu skládat jinou variantu téhle věty. Fakt, jsem rád, že jsem se pro promontované noci a s rozbolavělým pozemským tělem za Vámi vydal...
Opravdu, byl jsem mezi lidmi, kteří si nepotřebují nic dokazovat a vědí, že na ruském stroji se situace mění každým okamžikem.
Mimo nasbírané technické vychytávky mne obohatily dvě spontánní definice při nedělní snídani:
padla tam věta: "není schopen udržet v chodu ani JAWU" - což bylo myšleno tak, že my udržujeme v chodu vojenský motocykl a na to je třeba extrémního technického nadání a vzdělání...
A druhá věta: " my pořád porovnáváme Dněpra s nějakým jiným strojem nebo motorem, kdybychom se k němu chovali jako k našemu autu, tak jezdíme pořád a do ničeho nešťouráme, dokud to pojede"
Tohle jsem ověřil - Dněpra mám od 1992 a jezdil přeci furt - problémy si dělám až nyní, když mám na to čas a to je ta podstata - mne to baví a hledám, jak to udělat líp a tím vytvářím ohromný zdroj možností, kde se stane chyba, něco, s čím sovětští plukovníci konstruktéři tenkrát nepočítali. Ale Vás to zlepšování přeci baví taky, ne?
A poslední věc: myslel jsem, že si kvůli dětičkám zavařím tu díru ve stupátku, aby tam dětem nepropadla nožička a nepřišly o ni.
Když jsem ale viděl, jak to využívá Zuzka v těžkém terénu při těch akrobatických manévrech, tak zaslepení stupátka bude Zuzko samozřejmě vyjimatelné......
Zdraví Vás Láďa z Písku
-
František Buřval
ze srazu jsme dojeli bez závad ,najeto 950km ,jirko sraz byl super až na tu omrzlou ruku,těšíme se na další ročník
Ahoj, tak jsem se konečně plně resuscitoval, nahrál nějaké fotky na rajče a mám chvilku času na zhodnocení letošního srazu.
Nejdříve dovolte abych poděkoval všem účastníkům letošního srazu za účast i disciplinovanost při vyjížďce a soutěžích. Díky tomu mohu vesele konstatovat že sraz proběhl bez úrazu
- to mne těší nejvíce. Frantovi se ještě jednou omlouvám za omrzlinu
.
V neposlední řadě chci poděkovat všem, kteří se podíleli na přípravě a zdárném průběhu srazu, neboť bez jejich vydatné pomoci by to nešlo a nemohl bych si dovolit v pátek nasávat atmosféru setkání
.
Na letošním srazu prošlo registrací 32 motocyklů a 53 lidí i když někteří se nezúčastnili celého srazu. Nějaké fotky ze srazu jsou zde:
http://jirka-mt-9.rajce.idnes.cz/4._Sum ... Dnepr_Ural
Zároveň tímto oficiálně dávám na vědomí, že KRÁL ŠUMAVY již není Radeček ale Zdeněk Pavelek. Tak prosím do příštího srazu oslovujte titulem "vaše veličenstvo" Zdeňka a ne Radka
.
Doufám že všichni dorazili domů bez problémů a komu se u nás líbilo, nechť dorazí na výroční 5. sraz který se bude konat za rok opět 2. víkend v červenci. Ještě jednou Vám děkuji za účast a těším se na další setkání s vámi.
Nejdříve dovolte abych poděkoval všem účastníkům letošního srazu za účast i disciplinovanost při vyjížďce a soutěžích. Díky tomu mohu vesele konstatovat že sraz proběhl bez úrazu
V neposlední řadě chci poděkovat všem, kteří se podíleli na přípravě a zdárném průběhu srazu, neboť bez jejich vydatné pomoci by to nešlo a nemohl bych si dovolit v pátek nasávat atmosféru setkání
Na letošním srazu prošlo registrací 32 motocyklů a 53 lidí i když někteří se nezúčastnili celého srazu. Nějaké fotky ze srazu jsou zde:
http://jirka-mt-9.rajce.idnes.cz/4._Sum ... Dnepr_Ural
Zároveň tímto oficiálně dávám na vědomí, že KRÁL ŠUMAVY již není Radeček ale Zdeněk Pavelek. Tak prosím do příštího srazu oslovujte titulem "vaše veličenstvo" Zdeňka a ne Radka
Doufám že všichni dorazili domů bez problémů a komu se u nás líbilo, nechť dorazí na výroční 5. sraz který se bude konat za rok opět 2. víkend v červenci. Ještě jednou Vám děkuji za účast a těším se na další setkání s vámi.
Zdravíme na Šumavu , domů jsme dojeli v pohodě, jinak děkujeme za tak(jako vždycky) skvěle
připravený sraz, moc se nám líbilo. Až na ty naše drobné problémy(jako je třeba výměna svíčky-ještě,že jsou kolem nás dobří lidé a pomohou) jsme dojeli do cíle po ose. Není co dodat, nejlepší šumavský sraz
připravený sraz, moc se nám líbilo. Až na ty naše drobné problémy(jako je třeba výměna svíčky-ještě,že jsou kolem nás dobří lidé a pomohou) jsme dojeli do cíle po ose. Není co dodat, nejlepší šumavský sraz