1. narozeniny fora

Diskuze o čemkoliv
Pravidla fóra
Přátelská diskuze o čemkoliv. Žádná tématická omezení.
Němec
Kontaktovat uživatele:

1. narozeniny fora

Nový příspěvek od Němec »

Michale díky za tento počin a ať nám forum šlape jako doteď :)
Ural Ranger 2008, 22tis km
Honda Wanderer

Re: 1. narozeniny fora

Nový příspěvek od Honda Wanderer »

Jen abych si to ujasnil. Předpokládám, že tohle fórum vzniklo jako reakce na informační embargo na fóru webu prodejce uralů, je to tak?
Don't give in without the fight!
Míra

Nový příspěvek od Míra »

Přesně tak. Přílišná cenzura a nakonec zrušení diskuze úplně vedlo Michala k tomu, aby založil tento web.
Dněpr 11 solo/side
Trambus

Nový příspěvek od Trambus »

je to supr, konkurence je zdravá :-) cenzury bylo v letech poměrně nedávných dost. Jinak díky za tohle fórum, je výborný. Ještě sleduju jawamanii, ale tam je to o něčem jiném (více příspěvků, uživatelů atd.). Tady k tomu nemám co vytknout a proto jsem tu i několikrát denně :-) Takže: Díky! Trambus
Dneprstein

Nový příspěvek od Dneprstein »

Já bych jen dodal: Z Pavlovy strany se jeho "cenzurním zásahům" a nakonec utnutí diskuze vůbec nedivim...
Honda Wanderer

Nový příspěvek od Honda Wanderer »

No myslím, že to moc přeháněl. Tam byla dovolena zejména diskuze, která končila doporučením nákupu komponentu v jeho shopu. Pokud se objevil odkaz na něco, co v daném shopu třeba vůbec nenabízel, byl problém.
Na jedné straně to chápu, ale když založím diskuzi, nemůžu čekat, že všichni budou vychvalovat jen to moje.

Jinak dobrý počin, doufám, že se tu objeví víc Emkařů. :)
Don't give in without the fight!
Dneprstein

Nový příspěvek od Dneprstein »

No myslim, že to zas tak nepřeháněl... Například: Pokud si někdo dá tu práci, že přeloží do češtiny manuál, kterej pak za pár peněz prodává a v diskuzi se mu začnou objevovat odkazy na to, kde si ho zdarma stáhnout, tak to celkem nasere. A řešení různých individuálních dovozů a koupí ojetin na stránkách dovozce mi taky nepřijde zrovna "moudré"... Ale co už...
veverka

Nový příspěvek od veverka »

Ja teda nemam zkusenosti zrovna s diskuzi, ale myslim, ze Pavel se o tu "uralo-dnepri rodinu" stara vyborne. A ze coby dovozce nechtel mit na svych strankach informace co kde sehnat levneji, pripadne zadarmo a podobne mi pripada pochopitelny. Nemuzem srovnavat nezavisly forum s oficialnima strankama dovozce, nakonec kterej jinej dovozce ma na strankach nejakou diskuzi?
белка
"hydroveverka"
Ivo

Nový příspěvek od Ivo »

Tohle forum splňuje svůj účel velmi dobře... Pavlovo taky, to je víc než pravda a je pochopitelné, že na svých oficiálních stránkách nebude tolerovat odkazy na jiné obchodníky apod. Je potřeba si uvědomit, že je to jeho obživa a jiný finanční příjem nemá... Jak by se někomu líbilo, kdyby třeba prodával uhlí a lidi mu tam psali na diskuzi, kde ho seženou levnější?? Někteří by se vážně nad tím měli zamyslet a přestat ho obviňovat z toho, že je nutí nakupovat jen u něj atd. Ceny má vyšší, to je pravda... Ale je to proto, že na ně dává záruku a díly kontroluje a selektuje.
Pokud můžu mluvit za sebe, raději koupím gufero od něj a za vyšší cenu, než od poláka za levno kupovat tlačenou tmu, která se mi rozpadne za dva měsíce.
Ural Ranger 750
M-72-je a bude ;)
Bylo: K-750, Dněpr- MT13,Mt-16,MT-11,Ural 650 solo,Ural M66
bobanbob
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od bobanbob »

Pavlovo forum jsem sledoval denně a podle mě tu cenzuru rozhodně nepřeháněl a mockrát varoval aby tam nikdo nedával odkazy na jiné shopy a podobně . ale holt mezi námi je spousta idiotů tak to forum zrušil komplet ani sem se nedivil .
Na druhou stranu to umožnilo vznik tohoto fora které je určitě živější :D
Mira3.0.9
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Mira3.0.9 »

Pan kučera se snažil,je pochopitelné,když je to jeho obživa,že tohle tolerovat nemohl.Myslím,že i pořádání srazu a udržování komunity je víc než záslužné a nad povinnosti oficiálního zastoupení.Já se přiznám,ze jsem od něj díly bral,ale bohužel nekradu ani sem nezdědil miliony,tak beru ty nekvalitní díly bez záruky.Jinak jsem moc rád,že vzniklo toto forum na kterém sem několikrát denně.Je mnohem přehlednější a plné informaci.JEN TAK DÁL!! DÍKY
Ural M66 rv.1972
bez hnané sajdy.
Michal

Nový příspěvek od Michal »

Hlavním důvodem k založení fóra je velký rozpor mezi Pavlovou a moji představou o diskuzi. Pavel zastával názor, že diskuzi nutno pevně vést a regulovat, jinak z ní vznikne bordel a žumpa. Můj názor je opačný, že převaha inteligentních uživatelů udrží diskuzi rozumnou a slušnou i bez jakýchkoliv zásahů.

Pavel držel své fórum velmi zkrátka. Nemazal jen zmíněné odkazy na konkukenci, ale v podstatě cokoliv kromě jasného dotazu a strohé odpovědi. Jakoukoliv diskuzi tím utípnul už v zárodku, nevzpomínám si, že by se tam diskutovalo ve smyslu slova diskutovat.

Při založení tohoto fóra jsem kladl a kladu důraz na slovo "Svobodná diskuze" v nadpisu. Můžete tu diskutovat naprosto o čemkoliv. Nic nebudeme mazat maximálně téma přesuneme do příslušné kategorie ve fóru. Dal jsem si závazek, že mě tu můžete kritizovat a klidně třeba i pomlouvat a já do toho nijak nezasáhnu. :-) To myslím vážně :-)

Těsně před založením jsem o tomto záměru mluvil s Pavlem, protože jsem to nechtěl udělat proti jeho vůli. Rozdílné názory mi nebrání mít k němu velmi pozitivní vztah a rozhodně bych to neudělal pokud by mu to vadilo. Pavel nevěřil, že to může takto fungovat, předpověděl mi nekonečný boj s hulváctvím a hádkami uživatelů.

Moc vám všem děkuji! Dokázali jste, že svobodná diskuze fungovat může. Za celý rok jsem neměl nejmenší důvod cokoliv smazat nebo jinak zasáhnout. S Mírou a Němcem jsme mazali pouze zahraniční robotický spam, než jsem doladil zabezpečení. Za celou dobu jsem tu nezaznamenal jedinou neslušnost, jediné nepřátelství!

Zásluhy na vzniku tohoto fóra nemám ale jenom já. Na vzniku se podíleli Míra a Němec, podpora byla i od Martina (původní pokus o diskuzi na http://www.dnepr-kmz.estranky.cz/).
A nevědomou zásluhu má i Dněprstein. Jeho popíchnutí v emailu, že všichni dovedeme jen kritizovat ale nikdo nic neudělá, bylo impulzem kdy jsem o tom přestal jen uvažovat a začal konat :-)
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)

Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Míra

Nový příspěvek od Míra »

Jo jo, zatím nebyl problém. No sem tam je třeba nějaký téma přejmenovat , či rozdělit, ale už mi to jakš takš jde. . Všechny upravený titulky příspěvků mají napsáno v závorkách (Upraveno).
Důvod je k tomu ten, že když pár lidí zadá příspěvek s názvem "dotaz" taky by sme se v tom asi zachvilku nevyznali.
Jinak to ale funguje navýbornou. Je to opravdu jen a jen o lidech.

Tímto příspěvkem bych chtěl vyzvat ostatní, aby do titulku dotazu napsali něco konkrétního k dotazu, když pak člověk něco třeba hledá, a pět vláken fora se jmenuje "dněpr" , tři "dotaz" a podobně, nepůsobí to moc přeledným dojmem.
Další věc je ta, že když se chci zeptat prakticky úplně na něco jinýho, bez jaké koliv návaznosti na předchozí diskuzi, je určitě lepší založit nové vlákno, než se přicpat k někomu do původního. Pokud na nějakou takovouhle nepřehlednou kombinaci narazíte, zašlete třeba SZ někomu z moderátorů, nebo stačí příspěvek tzv "nahlásit" někdo z moderátorů už to upraví. Zatím se to celkem daří uhlídat, ale už se počet příspěvků docela rozrostl, jen tak dál!
Dněpr 11 solo/side
Jirka-MT9

Nový příspěvek od Jirka-MT9 »

Blahopřeji k narozeninám a děkuji všem, jenž se na vzniku a provozu fóra podíleli. Udělali jste hezký poctivý kus práce. :P
Na forum k Pavlovi jsem chodil a tím pádem jsem i více navštěvoval jeho stránky, což myslím že bylo pozitivní. Je snad každému jasné, že Pavel je na prodeji a servisu životně závislý - narozdíl od nás ostatních, ale nemyslím si že svobodná diskuze v takovéhle podobě by mu na jeho stránkách uškodila. Ale plně jej chápu (cenzura mu určitě zabrala dost času), vážím si ho a respektuji jeho rozhodnutí. V dnešní době internetu si většina lidí po zvážení ceny, záruky, dopravy atd. najde pro něho nejvýhodnější variantu nákupu bez ohledu na to kde narazí na odkaz. Pavel má super přístup k servisu a případným reklamacím, umí poradit s montáží, ale je to vyvážené o něco vyšší cenou.
Tak ještě jednou díky Vám otcové tohoto fóra 8-) .
stepky

Nový příspěvek od stepky »

Ahoj,

pro mě osobně je toto fórum velkým zdrojem informací a obrovská pomoc při mé renovaci.
V češtině jsem nic lepšího nenašel.

Děkuji za založení a provoz tohoto fóra všem administrátorům a taky všem uživatelům.

Stepky
http://stepky.rajce.idnes.cz/dnepr
Odpovědět