Jakou M72 nejlépe hledat?
Pravidla fóra
Přátelská diskuze o čemkoliv. Žádná tématická omezení.
Přátelská diskuze o čemkoliv. Žádná tématická omezení.
-
romanovic24
Jakou M72 nejlépe hledat?
Zdravím,Uvažuji o koupi M72.
Pár dní hledám po netu info a zjišťuji že je mrak variant a některé jsou šroty už od výroby.
Chtěl bych kombinaci půlbubny, zpátečka, náhon side s uzávěrkou.
Pokud vůbec taková kombinace je, nebo co koupit za stroj a co tam dodat.
Pokud možno kde ho koupit, vídával jsem je v Chotuskách, mám poptávku přes známou na ukraině a jinak inzerítech na netu mne to přijde dost předražený.
Díky za rady předem. Roman
Pár dní hledám po netu info a zjišťuji že je mrak variant a některé jsou šroty už od výroby.
Chtěl bych kombinaci půlbubny, zpátečka, náhon side s uzávěrkou.
Pokud vůbec taková kombinace je, nebo co koupit za stroj a co tam dodat.
Pokud možno kde ho koupit, vídával jsem je v Chotuskách, mám poptávku přes známou na ukraině a jinak inzerítech na netu mne to přijde dost předražený.
Díky za rady předem. Roman
Re: Jakou M72 nejlépe hledat?
Ahoj,
předně mícháš hrušky s jabkama. Nejdříve si to nastuduj a pak se ptej co vlastně chceš protože M-72 nikdy zpátečku a náhon side s uzávěrkou neměla. Pokud chceš toto, kup si saharu a pokud na to nemáš kup si MV 750.
S emkou ty tvoje požadavky nekorespondují. A jestli je to dost předražený, tak to je otázka do pranice. Je i není. Záleží na chamtivosti prodejce, většinou je to stejně zralé celé na repas.
předně mícháš hrušky s jabkama. Nejdříve si to nastuduj a pak se ptej co vlastně chceš protože M-72 nikdy zpátečku a náhon side s uzávěrkou neměla. Pokud chceš toto, kup si saharu a pokud na to nemáš kup si MV 750.
S emkou ty tvoje požadavky nekorespondují. A jestli je to dost předražený, tak to je otázka do pranice. Je i není. Záleží na chamtivosti prodejce, většinou je to stejně zralé celé na repas.
M-72
Arno77- pokud nemá 50-60 na šrotovní emku z Bazoše ,tak to nebude ani mít na MW 750, myslím tím origo MW a ne ty překopávky z MT12 na MW +štětkový lak .
Stejně nikde nesežene origo MW
Stejně nikde nesežene origo MW
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
-
romanovic24
Ahoj, právě proto se ptám, abych věděl co shánět. Nikde jsem nedohledal co má jaký tip za výbavu a jejich odlišnosti.
Počítám s tím že ji koupím a celou zrepasuji, včetně motoru a převodovky samozřejmě, nedělám si iluze že bych si ji koupil a jel se projet. Dělá v čr na tyto stroje někdo přelis a výbrus, nebo se to kupuje ze skladovek od výrobce?
Jak píšete to MW tedy má zpátečku a náhon? Jak je to s tou uzávěrkou diferenciálu? Má ji každý náhon, nebo jen některý? Jak je to u tohoto tipu ze zpracováním motorových částí? Vydrží nebo je to šrot od výroby?
Co se týká pohonného agregátu, má lepší materiály MW, nebo M72?
Co se týká financí, tak záleží na nabídce, mám připravenou na prodej Yamahu XT 600 a něco doplatím.
PS: jestli mám blbé otázky, tak přihmuřte oko, zajímám se o tento stroj detailně asi 2 týdny.
Počítám s tím že ji koupím a celou zrepasuji, včetně motoru a převodovky samozřejmě, nedělám si iluze že bych si ji koupil a jel se projet. Dělá v čr na tyto stroje někdo přelis a výbrus, nebo se to kupuje ze skladovek od výrobce?
Jak píšete to MW tedy má zpátečku a náhon? Jak je to s tou uzávěrkou diferenciálu? Má ji každý náhon, nebo jen některý? Jak je to u tohoto tipu ze zpracováním motorových částí? Vydrží nebo je to šrot od výroby?
Co se týká pohonného agregátu, má lepší materiály MW, nebo M72?
Co se týká financí, tak záleží na nabídce, mám připravenou na prodej Yamahu XT 600 a něco doplatím.
PS: jestli mám blbé otázky, tak přihmuřte oko, zajímám se o tento stroj detailně asi 2 týdny.
- Davy
- Kontaktovat uživatele:
Tip je dle výkladového slovníku odhad, doměnka, nebo tušení. Sorry, ale to mlátí do očí. Typ je to správný slovo.
Ze sraček je to vyrobený všechno. Dá se tomu trochu pomoct výběrem vhodnejch dílů. Fapeko ti poradí, příp. sežene.
Má to bejt echt veterán, nebo ti jde jen o old school vzhled?
Ze sraček je to vyrobený všechno. Dá se tomu trochu pomoct výběrem vhodnejch dílů. Fapeko ti poradí, příp. sežene.
Má to bejt echt veterán, nebo ti jde jen o old school vzhled?
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
-
romanovic24
echt veteran ani snad ne. Když bude zašlá, ne uplně na šrot, tak bych ji nechal tak, pokud bude třeba černá. Udělal bych jen technický stav, barvu ne. Pokud bude třeba modrá, nebo barva uplně mizerná, tak bych ji dal do tmavě zelené matné, asi podle podle vojenských ruských motorek. Takže spíš ta druhá varianta.
Jak už jsem psal, počítám s komplet renovací všeho. Takže raději levnější neudělanou, než udělanou a nevím jak a z čeho. Spíš staršího vzhledu
. Rozvod SV.
Jak už jsem psal, počítám s komplet renovací všeho. Takže raději levnější neudělanou, než udělanou a nevím jak a z čeho. Spíš staršího vzhledu
- Davy
- Kontaktovat uživatele:
Tak v tom případě ti asi jako základ stačí obyčejný káčko, dlouhej rám, převodovku se zpátečkou a tomu hnanou sajdu z Dněpra. Půlbubnový středy seženeš, ale nejsem si jistej jestli by dozadu k diferáku šel. A diferák s uzávěrkou, no, prej jsou, ale já ho naživo eště neviděl. A pak hodně benevolentní veteran klub, kde ti to otestujou
A nedělat si nic z poznámek všech takovejch těch takhle-to-nebylistů co se nad takovou motorkou budou ušklíbat.
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
-
romanovic24
Davy: co by jsi řekl třeba na tohle? Jen jako takový příklad.
https://motorky.bazos.cz/inzerat/682577 ... ahonem.php
https://motorky.bazos.cz/inzerat/682577 ... ahonem.php
-
romanovic24
Nebo spíš toto, odpadlo by mne lakování.
Jak je to s veteránskými papíry? Když je má od jednoho klubu, převedou se na mne s motocyklem do jiného kraje i klubu? Nebo se ruší při odchodu stroje z klubu? Mám takový pocit že místní klub tak benevolentní není
https://motorky.bazos.cz/inzerat/683276 ... r-K750.php
Jak je to s veteránskými papíry? Když je má od jednoho klubu, převedou se na mne s motocyklem do jiného kraje i klubu? Nebo se ruší při odchodu stroje z klubu? Mám takový pocit že místní klub tak benevolentní není
https://motorky.bazos.cz/inzerat/683276 ... r-K750.php
- Davy
- Kontaktovat uživatele:
MV750, to už ti tu navrhovali. Nemá uzávěrku a nemá půlbubny. Originalitu neposoudim, to je věc která mě nikdy nezajímala. Ale u ruskejch strojů se na to moc přísně nekouká. Neni moc podle čeho posuzovat.
Veteránský doklady jsou na majitele. Při prodeji zanikaj. Otestovat ti to můžou kdekoliv, nemusí to bejt místní klub. Jsou komisaři kteří přijedou až k tobě domů a všechno za tebe vyříděj. Jen to stojí trochu víc peněz.
Veteránský doklady jsou na majitele. Při prodeji zanikaj. Otestovat ti to můžou kdekoliv, nemusí to bejt místní klub. Jsou komisaři kteří přijedou až k tobě domů a všechno za tebe vyříděj. Jen to stojí trochu víc peněz.
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
Na to, jak to ani s bubny nebrzdí, bych se na půlbubny vykašlal.
- Davy
- Kontaktovat uživatele:
Jen tak na okraj - na takový čistý, nově nalakovaný motorky s cenou dohodou pozor. K750 je poměrně tuctová motorka, její běžná cena vycházející z klasickýho odhadu (průzkum trhu + posouzení stavu) je relativně nízká. Takže spousta prodejců určuje a zdůvodňuje cenu nákladovym způsobem výpočtu (vychazi z ceny "vraku" a nakladu na opravu). Takova cena ale u techhle motorek casto vyjde az dvojnasobna. A je to samozrejme chybnej zpusob urceni ceny, ten se pouziva jen kdyz klasickej zpusob nelze pouzit (prototypy, malo zachovanejch kusu atp.). Takze pokud na to chces nahlizet i jako na investici, rozumne ulozeny penize do veterana, tak opatrne.
Omlouvam se za chybejici hacky a carky, Woknousy vypnuly cestinu a odmitaj ji nahodit zpatky.
Omlouvam se za chybejici hacky a carky, Woknousy vypnuly cestinu a odmitaj ji nahodit zpatky.
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
-
romanovic24
Davy: najdu někde čím se od sebe liší M72, MW750, k750..........adt.?
Několik dní jsem hledal po netu a nic moc jsem nenašel. Ani třeba dokumentaci k náhonu druhého kola, jaký bybyl rozdíl mezi uzávěrkou a bez, dělám se strojírenství a pokud by to trochu šlo, asi bych uzávěrku zkusil dodělat.
Dobře, tak půlbubny vypustím, sice se mi líbí víc, ale když říkáš že nebrzdí
.
Takže by neměl být problém sehnat papíry i na složeninu, co jsem tu psal.... To jsem rád.
Několik dní jsem hledal po netu a nic moc jsem nenašel. Ani třeba dokumentaci k náhonu druhého kola, jaký bybyl rozdíl mezi uzávěrkou a bez, dělám se strojírenství a pokud by to trochu šlo, asi bych uzávěrku zkusil dodělat.
Dobře, tak půlbubny vypustím, sice se mi líbí víc, ale když říkáš že nebrzdí
Takže by neměl být problém sehnat papíry i na složeninu, co jsem tu psal.... To jsem rád.
- Davy
- Kontaktovat uživatele:
To ti řeknou spíš arno, nebo fapeko. Emka je v podstatě licenční BMW. Rozdíl na první pohled proti novějšim jsou kluzáky vzadu, jako třeba Pérák. Náhon sajdy v serii nebyl. Sajda odpružená tušim torzní tyčí. K750 má vzadu už kyvku, náhon sajdy taky nemá. Sajda odpružená normálně pružící/tlumící jednotkou. MV 750 je zhruba Dněpr s náhonem sajdy, ale starym SV motorem. Dněpří diferák je na uzávěrku připravenej. Na fotce na tom bazoši je to vidět. Je tam taková záslepka se čtyřma šroubama.
Přehled typů sem tušim někdo párkrát už dával. Tušim že něco je na kolyaska.pl .
Že půlbubny nebrzdí jsem nepsal já, ale je to pravda
Celý bubny ostatně taky. Tyhle motorky spíš tak nějak zpomalujou, než brzděj.
Kontakt na člověka co ti to otestuje by ti moch dát buchtič, jestli se tu ukáže.
Přehled typů sem tušim někdo párkrát už dával. Tušim že něco je na kolyaska.pl .
Že půlbubny nebrzdí jsem nepsal já, ale je to pravda
Kontakt na člověka co ti to otestuje by ti moch dát buchtič, jestli se tu ukáže.
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
-
romanovic24
Takže podle toho co tu píšeš, bych to viděl na tu MW750, starý SV motor a náhon. S tím diferenciálem jsi mne potěšil, to bych tu uzávěrku skusil případně dodělat, ale to až uvidím jak to vypadá uvnitř. V jakých letech se tyhle stroje dělaly nevíš? Líbí se mi kluzáky v zadu, ale to bych chtěl už asi hodně viď. Jde vůbec náhon na side dát na kluzné zadní odpružení? A co přední vidle, koukám že některé jsou teleskopické a na jiných je taková malá kyvka, někde je taková šílená veliká kyvka.... Tak to bych raděj teleskopy.