Nové zákony

Diskuze o čemkoliv
Pravidla fóra
Přátelská diskuze o čemkoliv. Žádná tématická omezení.
Jirka-MT9

Nové zákony

Nový příspěvek od Jirka-MT9 »

Tak dnes jsem si zběžně pročetl nový lesní zákon a nestačím se divit. Vypadá to, že každá jízda po lesní cestě bude značně problematická, obzvlášť pro srazové vyjížďky. Ono nestačí, že nově budeme muset hlásit akci přes 22 hodinu, nechat to schvalovat místní zastupitelstvo, ale ještě omezují vjezd do lesa i na koni, kole, sáních a lyžích. Jsem z toho dost znechucený a hrozí, že srazové vyjížďky budou asi jen silniční, případně polní cesty.
http://www.podnikatel.cz/zakony/zakon-o ... st1-hlava3
Zkuste si to někdo pročíst, ale takto to vidím jako fakt dost problematické. Uvidíme jaká bude praxe, ale tohle je fakt jen protěžování myslivců. Ti mají dovoleno téměř vše a jsou postaveni nad práva vlastníků lesa. Napadá mne proč? Asi proto, že naši zákonodárci také rádi loví (nebo pytlačí) a chtějí se pohodlně dovézt autem pod posed a nebýt nikým rušeni v jejich "myslivcování". Myslivec býval od slova myslet, no musím uznat že si to pro sebe vymysleli hodně dobře. Už mi ty zákony fakt lezou krkem, začalo to zbrojním zákonem, pokračovalo nočním klidem a teď tenhle další diskriminační nesmysl. Co nám zakážou příště? To jsme fakt takové ovce, že si to necháme donekonečna líbit, nebo nás chtějí donutit porušovat zákony? Proč? Takové nesmysly si fakt nepamatuji ani z dob minulých.
Napadá mne jen čekat na nový silniční zákon, se kterým to bude opět v neshodě. V tom případě platí novější - nyní bohužel má přednost lesní zákon. Do té doby asi budu nucen srazové vyjížďky organizovat po okreskách a sem tam zakomponovat nějaké zpestření mimo les :( . Jaký je Váš názor?
Boldrik-1945

Re: Nové zákony

Nový příspěvek od Boldrik-1945 »

Pokud sem si to dobře přečetl tak nesmíš jezdit motorovým vozidlem mimo vyhrazené cesty a pokud je tam zákaz tak na povolení lesů.Třeba u nás (JČ)pokud je před lesní cestou cedule zákas vjezdu,tak se dá na lesích ČR koupit povolenka.50kč na měsíc na jednu spz.
Yamaha virago xv 750
Čz 175-standart 25B r.v.1938
K-750 r.v.1960
Jirka-MT9

Zákaz některých činností v lesích

(1) V lesích je zakázáno

a) rušit klid a ticho,

b) provádět terénní úpravy, narušovat půdní kryt, budovat chodníky, stavět oplocení a jiné objekty,

c) vyzvedávat semenáčky a sazenice stromů a keřů lesních dřevin,

d) těžit stromy a keře nebo je poškozovat,

e) sbírat semena lesních dřevin, jmelí a ochmet,

f) sbírat lesní plody způsobem, který poškozuje les,

g) jezdit a stát s motorovými vozidly,

h) vstupovat do míst oplocených nebo označených zákazem vstupu,

i) vstupovat do porostů, kde se provádí těžba, manipulace nebo doprava dříví,

j) mimo lesní cesty a vyznačené trasy jezdit na kole, na koni, na lyžích nebo na saních,

k) kouřit, rozdělávat nebo udržovat otevřené ohně a tábořit mimo vyhrazená místa,

l) odhazovat hořící nebo doutnající předměty,

m) narušovat vodní režim a hrabat stelivo,

n) pást dobytek, umožňovat výběh hospodářským zvířatům a průhon dobytka lesními porosty,

o) znečišťovat les odpady a odpadky.

no a

(5) Organizované nebo hromadné sportovní akce lze v lese konat na základě oznámení orgánu státní správy lesů. V oznámení, které musí být předloženo nejméně 30 dnů před dnem konání této akce, pořadatel uvede místo a termín konání této akce, předpokládaný počet účastníků, způsob zajištění a souhlas vlastníka lesa. Orgán státní správy lesů může do 15 dnů ode dne doručení oznámení stanovit doplňující podmínky. Ustanovení odstavce 1 písm. g) a j) a odstavce 4 nejsou dotčena.

Takže, pokud bych chtěl dodržet zákon a vést srazovou vyjížďku po lesní cestě, tak musím sehnat nejen souhlas vlastníka lesa, ale i orgán státní správy lesů. Nevím, ale mně se to zdá už přes čáru. Rád si přečtu názor Vás ostatních.
Jarda

Nový příspěvek od Jarda »

Policejní stát,za chvíli budu potřebovat povolení k tomu,abych si mohl uprdnout jinde než na WC,které samozřejmě musí splnovat euronormu a nedejbože (nebo snad nedej aláh),aby moje koko nesplnovalo patřičné rozměry a bylo správně zatočené....tak takhle to vidím já.Dost mě to vadí,s Dněprem jezdím hlavně po lesních a polních cestách,žádný těžký offroad mezi stromy,jen prostě kochačka lesní krajinou,když kohokoliv potkám,zajímá ho víc stroj,než kde na něm jedu.Pokud někde projede např. parta čtyřkolek,ale i motorek,aut atd. kolem turistů rychlostí větší než bezpečnou,pak to ztočí mezi stromy,pak je někde chyba a je tu asi ten zákon na místě.Nicméně neukázněných čtyřkolkářů bych řekl dost ubylo,v tomhle bude nějaký myslivecký,no spíš lovecký zájem.
Boldrik-1945

Nový příspěvek od Boldrik-1945 »

No jo ale...
a) rušit klid a ticho,......Jak sem řekl,zaplatíš 50 kč měsíc/spz a ruš si 24 hodin denně a nikdo ti nic nemůže
Yamaha virago xv 750
Čz 175-standart 25B r.v.1938
K-750 r.v.1960
Jarda

pokud to takhle funguje všude,to by nemělo chybu,koupil bych si permici.
matthew

Nový příspěvek od matthew »

Je to v p_deli. Nedávno policajti eskortovali z Brd moje kámoše, který tam byly na vandru. Byly na ně hustý a ještě jim přišli obsilky k soudu. Nemají na benzín aby hlídali pořádek ve městě a jezdí po lese a starají se o trempy v lese. Kam to spěje!?
MT 12
M151 A2
fapeko
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od fapeko »

Poněkud zapomínate ,že v lese žijou zvířata a pro ně jen primárně určen a proto se tam má udržovat klid a pořádek a myslivci nechcou aby tam každý magor na kole,motorce atd. dělal bordel .Tohle ví i 5 leté dítě a lidé co to nechápou jsou bezmozcí co potřebují psychiatrické vyšetření . Ti kteří si potřebují zvyšovat své ego jak jsou dobří jezdci a vyjedou každý výmol mají jezdit na uzavřených tratích ,které jsou vždy mimo lesní lokalitu.Lidé žijí v domech a zvířata v lese a chtěl bych vás vidět co by jste dělali vy kdyby vám pod okny vašeho baráku chodily ,divoke prasata ,kuny,a další zviřetco a dělali vam bordel popřípadě nějakou škodu na vašem miláčkovi (překousnute kabely v motoru atd.) vzali by jste flintu ,jed ,nastražily pasti a snažily se to zvířectvo jakkoliv zlikvidovat.
Mám les za humny a před nedávnem(po dlouhé době) jsem se šel podívat po hříbkách a jediné co jsem potkal byla hora arogantních kolařu spolu s tak zvanými motorkáří ,kteří mě málem převálcovali na lesní cestě a ikdyž jsem byl už hluboko v lese mimo cestu pořád jsem slyšel ty magory na kolech a motorkách .Opravdu nevím co to je dnes za doba respektíve lidi co si ničeho neváží a jediné naco mysli je vlastní prospěch.To je z toho že máte peníze a koupíte si jakoukoliv blbost co se vám líbí ,kdyby jste je neměli seděli by jste doma a věnovali se něčemu užitečnému.
Za mne podpořím absolutní zákaz vjezdu všech vozidel do lesa +vysoké pokuty za rušení klidu a ticha+na každé příjezdové cestě do lesa zřízené kulometné hnízdo :lol: :D :P :P :P
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
Jarda

Trampové do lesa patří asi tak jako Dněpr do mojí garáže,tento stát se stává čím dál víc ubohým,je to buzerace a blíží se konec části naší národní kultury,kdo někdy byl na čundru,na houbách v lese atd.ví,o čem je řeč.Někdo zřejmě chce,aby jsme byly sterilní,jako někteří členové EU.
Jirka-MT9

No podle Fapeka jsem magor, protože je mi milejší projet v klidu po lesní cestě z místa A na místo B a u toho se kochat než to objíždět po silnici 1. třídy. Jo a myslím si, že trempi do lesa patří stejně jako zvířata. Mám rád přírodu a vážím si jí. Bytostně nesnáším pokud někdo ničí práci druhého. Bez výhrad souhlasím s tím, že se nemá jezdit mimo cesty, neboť tím ničím práci lesníků a poškozuji les, ale abych nemohl jít lesem třeba na běžkách se mi jeví značně přehnané. Jaký je rozdíl mezi tím, když jdu v zimě lesem na běžkách nebo je nesu na rameni? Je to podle mne jen samá buzerace lidí. Už se těším na zákon, který zakáže koupání jinde než v krytých bazénech. Třeba mne to pak donutí k emigraci do tajgy, tam je místa dost a buzerantů málo.
Ivo

Nový příspěvek od Ivo »

matthew píše:Je to v p_deli. Nedávno policajti eskortovali z Brd moje kámoše, který tam byly na vandru. Byly na ně hustý a ještě jim přišli obsilky k soudu. Nemají na benzín aby hlídali pořádek ve městě a jezdí po lese a starají se o trempy v lese. Kam to spěje!?
Zrovna Brdy jsou takové citlivé téma. Střílelo se na dopadovou plochu a uprostřed ostré střelby dělostřelectva si to tam najednou kráčeli Trampové. A taky se divili, že je eskortují policisté. Oni sice prý viděli závory, ale prý to obcházejí vždy. Stačilo kousek a byli po smrti. Tolik k Brdům :)
Ural Ranger 750
M-72-je a bude ;)
Bylo: K-750, Dněpr- MT13,Mt-16,MT-11,Ural 650 solo,Ural M66
Michal

Nový příspěvek od Michal »

Za mě podpořím, aby Fapekovi a jakýmkoliv potížistům postavili policajta před dům, co je nakope do zadku když se pokusí opustit svůj dům.

Do lesa patří především endura, Dněpry a Uraly, terénní vozidla a další vehikly. :D

Dokud byly Brdy vojenským prostorem, jezdili jsme tam na motorkách. Pokud by jsme potkali někoho kdo by měl kecy, připoměli bychom mu že ani on tam nemá co dělat. Samozřejmě jsme si zjistili, kdy tam vojáci nejsou. Vojenské prostory mají nejzachovalejší přírodu, protože to tam nakypřují tanky a další vojenská technika. Narozdíl od nemocných CHKO pod zvrácenou ochranou ekologistů.

Do lesa budu jezdit vždy. Snad to s regulacemi a kecáním do života jiným nedojde tak daleko, že budu muset opětovat palbu.
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)

Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Dneprstein

Nový příspěvek od Dneprstein »

Zákony jsou od toho, aby se porušovaly...
Dněprák

Nový příspěvek od Dněprák »

Nejsem příznivcem čtyřkolkářů a terénních motocyklů jezdících divoce po lesích mimo lesní cesty. Ale zase se to nesmí přehánět. Na hluk který vydávají motorové pily a stroje pracovníků lesa si zvěř jistě již dávno zvykla. Takže pokud se jedná o tento argument , tak průjezd motocyklů nebo čtyřkolky po lesní cestě by je asi moc svým hlukem nevyděsil. Další argument - poškozování lesních cest taky moc neuspěje, protože některé lesní cesty jsou těžkými stroji tak zdevastované, že tam projede málokdo a těžko by je cokoliv jiného poškodilo ještě více.
Je jasné, že pokud někdo projede lesní školkou, pokácí mladé stromky a podobně, tak asi v oblibě u lesáků nebude. A je fakt, že takových motorkářů a čtyřkolkářů se najde dost. Tady ano, ať je postih.
Ale, zamezit jakýkoliv vjezd do lesů je již moc.
Na jednotlivé akce nebo průjezdy se samozřejmě dá sehnat povolení vjezdu do lesa. Konkrétně já už to takto praktikuji několik let. Celkem se dá dobře s lesáky vyjít, není u nás problém s ochranáři.
Trochu byl oříšek s Arcibiskupstvím v Praze, ale taky se povedlo. I když církev jako jediná chtěla za jednodenní průjezd 200 Kč za motocykl. Ale nakonec se to povedlo snížit na 200 Kč za můj motocykl a ostatní jeli na toto povolení.
Ale problémem již bude se po lesní cestě projet mimo tyto akce. Sankce jsou poměrně vysoké.
Bohužel, dnes již nelze trochu se bránit tím, že lesní a polní cesty jsou účelové komunikace a pokud tam není dopravní značka Zákaz vjezdu nebo závora, tak lze tvrdit že se může jednat o veřejnou účelovou komunikaci.
Ale vznesu dotaz na MD, zda to není ještě možné.
I když z Autoklubu ČR přišlo jednoznačné zamítnutí a platí zákaz vjezdu do lesa i když tam značka ani závora není.
Názor Fapeka o zákazu vjezdu a vstupu do lesa a vytvoření kulometných hnízd mi připadá dost přitažený za vlasy. Samozřejmě, jsou bezmozci(Ti jsou, ale ve všech oblastech života) jsou hulváti a ničitelé, lidé co si ničeho neváží.
Ale pořád jsem přesvědčen, že velká většina takových není. Bohužel, toto je taková forma kolektivního trestu pro ty všechny ostatní.
A řešení pomocí uzavřených tratí. Nevím, nevím. Protože, kolik takových uzavřených tratí najdeš ? A jak dlouho ta uzavřená trať vydrží v provozu, než někomu začne vadit ? A navíc, toto je přijatelná varianta tak pro motokrosaře, ale nedovedu si představit jak velkou radost by mi dělalo kroužení po takové trati s Uralem, nebo Dněprem.
http://www.autoklub.cz/dokument/11631-l ... -lesa.html
Jirka-MT9

Souhlasím Ivane, pokud to správně chápu, tak na srazovou vyjížďku by jsi měl mít nyní nejen souhlas vlastníků lesa, ale i souhlas jakéhosi orgánu státní správy lesů. Takže před srazem budeme lítat po různých úřadech a hlásit kde se budeme pohybovat, co budeme dělat, zda to bude i po 22 hodině, kolik nás bude atd. Ještě chybí, abychom pak museli hlásit kdo se zúčastnil, jak se choval a co říkal. Brrr!!! Běhá mi z toho mráz po zádech když vidím kam to směřuje. A je jedno, jestli je to zákon o zbraních, nočním klidu, lesní zákon či parkovací modré zóny v Praze (ty se mne osobně netýkají, jezdím tam jen vyjímečně, ale jednoznačně je odsuzuji protože diskriminují lidi jezdící do Prahy za prací). A takových zákonů a nařízení je poslední dobou víc než hub v lese. Nemám nic proti tomu, že když někde způsobím nějakou škodu, tak ji nahradím. To je správné. Takový tramp se chová k přírodě ohleduplně, neničí jí a podle tohoto zákona se nesmí utábořit v lese. Správný tramp si po sobě uklidí a nezanechává po sobě žádné stopy. Pamatuji si doby, kdy policajti honili trampy a skauty, protože měli své ideály, byli nezávislí a používali svoji hlavu. Aby někdo uměl přežít v přírodě sám bylo nežádoucí (nebo je i nyní?). Takový člověk je pak těžko ovladatený a manipulovatelný. Dnešní zákony mi to silně připomínají a mám z toho fakt blbý pocit. Dneska je ideální mladý člověk, který si založí rodinu, vezme si hypotéku na 40 let a tím bude nucen makat, držet hubu a krok až do důchodu. Ve volných chvílích bude sledovat mediální masáž v televizi, zajde do ZOO a botanické zahrady aby ukázal dětem co je to ta příroda. Aby samostatně myslel a rozhodoval se je asi nežádoucí. Kam se ztrácí zdravý selský rozum? Umíme ho ještě používat? Kdy se konečně naučíme hledat si tu svoji zlatou střední cestu? Je mi z toho všeho nějak smutno, ale utěšuji se tím, že se určitě mýlím a vidím to takhle jen já. Že ve skutečnosti je to super a vyvíjí se vše správně, jen já to jaksi nechápu. Kéž by to tak opravdu bylo.
Odpovědět