STK
Pravidla fóra
Přátelská diskuze o čemkoliv. Žádná tématická omezení.
Přátelská diskuze o čemkoliv. Žádná tématická omezení.
STK
Zdravím vás pánové.
Byl jste už někdo letos na STK?Co jinde čtu nebo slýchávám ve mě vzbuzuje bezmoc.Už prý jdou po tom,když má motorka na sobě něco jineho, než jak byla vyrobena.Co třeba místo hranaté, kulatá nádrž.Nebo něco podobného. Asi zas bude záležet na technikovy, ale stejně asi začíná pěkná pakárna...
Byl jste už někdo letos na STK?Co jinde čtu nebo slýchávám ve mě vzbuzuje bezmoc.Už prý jdou po tom,když má motorka na sobě něco jineho, než jak byla vyrobena.Co třeba místo hranaté, kulatá nádrž.Nebo něco podobného. Asi zas bude záležet na technikovy, ale stejně asi začíná pěkná pakárna...
Re: STK
Stk mě čeká teď na jaře a zrovna moc se s tím nehodlám stresovat. Jak zrovna oni poznají co na ruské motorce má být a nemá? Neví to sami Rusové 

Ural Ranger 750
M-72-je a bude ;)
Bylo: K-750, Dněpr- MT13,Mt-16,MT-11,Ural 650 solo,Ural M66
M-72-je a bude ;)
Bylo: K-750, Dněpr- MT13,Mt-16,MT-11,Ural 650 solo,Ural M66
Byl jsem tam před pár týdny a za tím v pohodě. Mám na motorce nábojovou schránku a obal od plynové masky, na sajdkáře kanystr na benzín a na vodu, nábojovou schránku, lékárničku,anténu, lopatku a sekerku. Akorát jsem doma vyndal preventivně z držáku plynovou bombu od vařiče. Pravdou je, že si na STK těď dělají tuším pět fotek.
Ural Turist 750
Ural Vlk
Ural Vlk
Horší je, když máš na motorce jiné papíry. Je zde určité dilema, jelikož dnes nafocují a já bych třeba prošel, kdy moje moto vypadá jinak než originál , tak v případě , že moje papíry poté použiji na tu správnou motorku , tak nebude v pořádku foto...Protože na STK údajně mají databázi veteránů i s fotkami jejich origo vzhledu, takže návody "jak má vypadat" mají...Bohužel.. 

Byl jsem před dvěma týdny. Pokud motocykl svítí, bliká, troubí, obsahuje větší než malé množství nářadí a lékárničku, pneumatiky mají vzorek a jsou přiměřených rozměrů a stroj si neznačkuje teritorium olejovými skvrnami, tak se pak už jedná jen o soutěž ve fotografování. Jo a zrcátka musí mít velikost takovou, aby se do nich vešlo papírové kolečko jímž disponuje technik. U mého stroje nebyly hledány žádné homologační značky ani štítek na kostře - pouze číslo motoru a rámu. Fotek udělali šest - tachometr, čísla rámu a motoru, (asi) RZ, šikmá zezadu dopředu a zpředu dozadu. A do závad mi byly napsány paprsky kol a popraskaná sedačka. Tak jako tak jsem TK dostal na dva roky.
Co se týká originality, u stroje staršího než 2001 to prý nijak zvlášť neřeší, neb není jisté jak by takový stroj vlastně měl vypadat a éčka jsou spíše viditelná na obalu od svačiny než na stroji samém.
Připomínka byla kvůli dvěma zrcátkům - od nějakého roku výroby (a ten jsem zapomněl) jsou povinná dvě. Naštěstí je STK blízko pumpy, odkud mi bylo druhé zrcátko přineseno rychle vyslaným dalším čekatelem na STK. A tak mám na fotce pro MD zrcátka dvě (jak má být), ale každé jiné.
Tak ať to vyjde i Vám.
Co se týká originality, u stroje staršího než 2001 to prý nijak zvlášť neřeší, neb není jisté jak by takový stroj vlastně měl vypadat a éčka jsou spíše viditelná na obalu od svačiny než na stroji samém.
Připomínka byla kvůli dvěma zrcátkům - od nějakého roku výroby (a ten jsem zapomněl) jsou povinná dvě. Naštěstí je STK blízko pumpy, odkud mi bylo druhé zrcátko přineseno rychle vyslaným dalším čekatelem na STK. A tak mám na fotce pro MD zrcátka dvě (jak má být), ale každé jiné.
Tak ať to vyjde i Vám.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tady só ty špigly
http://silnicnimotorky.cz/motorky/jak-n ... apitola/2/
http://silnicnimotorky.cz/motorky/jak-n ... apitola/2/
Ural 750 "Ranger"
Jawa 353 + PAV
ČZ 487 - armádní verze
Jawa 555 vrakůvka :)
Jawa 353 + PAV
ČZ 487 - armádní verze
Jawa 555 vrakůvka :)
ahoj štítek teda nefotili nikomu?
už mám sedřený tisk, vidět jsou jen obrysy čísel zbylých po barvě. jeden prudil mi 4 roky zpět řekl, že další technickou už neudělám, tak jsem 2x jel jinam a štítek nikdy neřešili.
už mám sedřený tisk, vidět jsou jen obrysy čísel zbylých po barvě. jeden prudil mi 4 roky zpět řekl, že další technickou už neudělám, tak jsem 2x jel jinam a štítek nikdy neřešili.
Ural Ranger 2008, 22tis km
štítek chtěl zřízenec u Vlka, protože je r.v. 2003/3
říkal, že štítek prý musí fotit, když je vozidlo po 2002/2 - takže s MB-650M to bylo jedno - ani jsem ho tam na STK nešrouboval, ale u Vlka, kde byl vyšisovanej - tak jsem to musel zadat vývoji.
Dokonce jsem slyšel, že u nás nedostalo děvče STK, přestože štítek byl sice čitelný, ale na fotce ne.
Prý se dají lepit štítky i jen jako samolepky - tak jsem si jeden dal při STK i na rám - tam kde zůstane furt čerstvej a čistej.
To jsou zkušenosti letos z června - Vlk a května MB 650M - ale jednám s nima vstřícně a přijedu tam v saku.
říkal, že štítek prý musí fotit, když je vozidlo po 2002/2 - takže s MB-650M to bylo jedno - ani jsem ho tam na STK nešrouboval, ale u Vlka, kde byl vyšisovanej - tak jsem to musel zadat vývoji.
Dokonce jsem slyšel, že u nás nedostalo děvče STK, přestože štítek byl sice čitelný, ale na fotce ne.
Prý se dají lepit štítky i jen jako samolepky - tak jsem si jeden dal při STK i na rám - tam kde zůstane furt čerstvej a čistej.
To jsou zkušenosti letos z června - Vlk a května MB 650M - ale jednám s nima vstřícně a přijedu tam v saku.
Naposledy upravil(a) Fort dne 09 srp 2016, 11:19, celkem upraveno 1 x.
- Davy
- Kontaktovat uživatele:
Ten stitek skutecne muze bejt samolepka. Vytisknout na stribrnou samolepici folii, striknout lakem na vlasy a vymalovano. Mam takovej na Yamaze.
Jinak pred tejdnem jsem byl s autem. Takovou dost fosilni feldou v tak trosku hippie stylu. Dost jsem se toho bal, ale jediny co se zmenilo bylo ze ji vyfotili. Nefunkcni naklapeni svetel, odpojena lambda... nic nevadilo, tak jako driv. Soustredili se na dulezity veci, brzdy, zaveseni kol atp.. Takze proste to chce nenarazit na blba. Jo a na emisich jen koukli jestli tam mam komplet vejfuk, nic nemerili
STK Horejsek Litomerice.
Jinak pred tejdnem jsem byl s autem. Takovou dost fosilni feldou v tak trosku hippie stylu. Dost jsem se toho bal, ale jediny co se zmenilo bylo ze ji vyfotili. Nefunkcni naklapeni svetel, odpojena lambda... nic nevadilo, tak jako driv. Soustredili se na dulezity veci, brzdy, zaveseni kol atp.. Takze proste to chce nenarazit na blba. Jo a na emisich jen koukli jestli tam mam komplet vejfuk, nic nemerili

Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
Ahoj, minulý týden jsem byl na technický se svojí Kývačkou ročník 1959. Bez štítku - nemám ho a fotili si detailně jen číslo rámu - problém s tím nebyl. Jediné, s čím jsem měl problém bylo, že SPZ překrývala odrazku v blatníku
. Nakonec to technik vyřešil tak, že odrazku nalepil na rámeček SPZ a zaplatil jsem 30Kč za odrazku. Pak teprv celou motorku nafotili i s odrazkou. Tentokrát poprvé zkoušeli, jestli brzdí brzdy, i když jen tím, že roztočili kolo a zmáčkli brzdu - žádný měření.
Jinak před měsícem s jinou motorkou - Triumph ročník 2010 mi ten štítek fotil.

Jinak před měsícem s jinou motorkou - Triumph ročník 2010 mi ten štítek fotil.
K panoramatickému zrcátku : To nové zrcátko je vypouklé (nevím, jestli to znamená panoramatické). Je s homologací a nebylo k němu připomínek.
Ke štítku: Štítek na Uralu co prošel STK je obdélníkový stříbrný (bez jakéhokoliv potisku) kousek hliníkového plechu, na kterém je vyraženo číslo stejné jako na rámu. Není tam jinak vůbec nic. Stejný je i na tom druhém Uralíkovi, takže soudím, že to asi fakt bude originální verze sovětského štítku.
Ke štítku: Štítek na Uralu co prošel STK je obdélníkový stříbrný (bez jakéhokoliv potisku) kousek hliníkového plechu, na kterém je vyraženo číslo stejné jako na rámu. Není tam jinak vůbec nic. Stejný je i na tom druhém Uralíkovi, takže soudím, že to asi fakt bude originální verze sovětského štítku.
Na Dněpru i Uralu jsem měl štítek se všemy údaji natištěnými, pouze vlastní číslo rámu vyraženo. To je rozdíl oproti druhovýrobním štítkům, kam se razí všechny údaje. Na Uralu je na štítku půlka VIN natištěna, posledních pár číslic vyraženo. (dále tam je natištěno číslo evropské homologace a hlučnost, což na Dněpřím nikdy nebylo.)
Na Dněpru dnes (14 let od výroby) na štítku nemám po barvě ani stopy, ačkoliv na většině plochy není ošoupaný od kabelů. Kdybych tam ten potisk neviděl před několika lety, věřil bych že tam nikdy žádný nebyl.
Na Uralu mám dnes štítek značně vybledlý, čitelný jen za dobrého světla. Kamarád s 10 let starým Uralem to má stejně. A to je štítek umístěn tak, že se o něj nic nešoupe. Za dalších 5 let na něm nebude po potisku ani stopy, takže bych si ho měl na památku vyfotit.
Tolik k těm kusům plechu, na kterých nic kromě vyraženého čísla rámu není.
Před týdnem jsem prošel STK se štítkem na poslední chvíli dopsaným lihovkou. Ale odpor byl veliký, pro příště musím vytvořit něco méně punkového.
Úřední šiml si to vyžaduje. A jak víme, ekonomický růst a blahobyt naší země je založen na tom, že významná část populace v roli úředníků tvoří překážky, se kterými zbytek populace bojuje v rámci svého zaměstnání nebo volného času.
Na Dněpru dnes (14 let od výroby) na štítku nemám po barvě ani stopy, ačkoliv na většině plochy není ošoupaný od kabelů. Kdybych tam ten potisk neviděl před několika lety, věřil bych že tam nikdy žádný nebyl.
Na Uralu mám dnes štítek značně vybledlý, čitelný jen za dobrého světla. Kamarád s 10 let starým Uralem to má stejně. A to je štítek umístěn tak, že se o něj nic nešoupe. Za dalších 5 let na něm nebude po potisku ani stopy, takže bych si ho měl na památku vyfotit.
Tolik k těm kusům plechu, na kterých nic kromě vyraženého čísla rámu není.
Před týdnem jsem prošel STK se štítkem na poslední chvíli dopsaným lihovkou. Ale odpor byl veliký, pro příště musím vytvořit něco méně punkového.
Úřední šiml si to vyžaduje. A jak víme, ekonomický růst a blahobyt naší země je založen na tom, že významná část populace v roli úředníků tvoří překážky, se kterými zbytek populace bojuje v rámci svého zaměstnání nebo volného času.
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)
Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Michal "Potápka" :-)
Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.