Motoškola na sajdy
Pravidla fóra
Přátelská diskuze o čemkoliv. Žádná tématická omezení.
Přátelská diskuze o čemkoliv. Žádná tématická omezení.
Motoškola na sajdy
http://www.youtube.com/watch?v=_emsL2IV ... r_embedded
Myslíte, že by u nás byl zájem o takový zdokonalovací výcvik ?
Myslíte, že by u nás byl zájem o takový zdokonalovací výcvik ?
Re: Motoškola na sajdy
- Davy
- Kontaktovat uživatele:
Nerek bych ze jen pro zacatecniky. Maty http://www.motoskola-landa.cz/ tusim kdysi sajdoskolu organizoval. Michal s Veverkou o tom budou vedet vic. Jde hlavne o to naucit se ovladat motorku v extremnich situacich, tzn. kriticke brzdeni, zvedajici se sajda v zatacce, vyhybani se necekane prekazce atp. na uzavrene plose mimo provoz.
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
Byl jsem v motoškole u Matyho v Kolíně i na motodromu v Mostě. Právě tyto kurzy jsou jako nástavba klasické autoškoly, protože to co může překvapit motorkáře v provozu, to se v autoškole nacvičit nedá. A můžu říct, že spousta motorkářů, kteří už i něco odjezdili měli s některými prvky docela problémy.
Sajdoškolu u Matyho tenkrát vedl Mates, Maty "jen" poskytnul plochu a bylo to pro partu kamarádů, žádná veřejná akce. Stálo to za to, trochu jsme si motorky osahali na uzavřené ploše mimo silnici, ale pro sajdkáry je plocha v Kolíně tak tak velká, nezbývá místo na únikové manévry, když se něco nepovede.
Jinak jo, zájem by byl, jen je otázka, kolik by bylo takových úplných začátečníků. Na sajdu sice žádná autoškola nepřipraví a člověk se učí jezdit až po koupi vlastního stroje, ale zas tak moc nových sajdkáristů ročně asi nepřibude. Přínosné by určitě bylo potrénování takových těch nouzových manévrů v provozu.
Jinak Maty pořádá taky Motoslalom, kde se v roce 2013 účastnila posádka s Dněprem, taky dobrej trénink, až budu mít čas, zkusím najít video
Jinak jo, zájem by byl, jen je otázka, kolik by bylo takových úplných začátečníků. Na sajdu sice žádná autoškola nepřipraví a člověk se učí jezdit až po koupi vlastního stroje, ale zas tak moc nových sajdkáristů ročně asi nepřibude. Přínosné by určitě bylo potrénování takových těch nouzových manévrů v provozu.
Jinak Maty pořádá taky Motoslalom, kde se v roce 2013 účastnila posádka s Dněprem, taky dobrej trénink, až budu mít čas, zkusím najít video
белка
"hydroveverka"
"hydroveverka"
Tak nebylo potřeba hledat daleko, motoslalom se řešil i tady na fóru
http://www.uralforum.cz/viewtopic.php?f=5&t=1085
http://www.uralforum.cz/viewtopic.php?f=5&t=1085
белка
"hydroveverka"
"hydroveverka"
jisté záludnosti, které se projeví zhusta v provozu s autem v protisměru, řízení side má
tady musím být vděčný Pavlovi, že mě odvezl ještě v Brně do Líšně, kde měl pro zelenáče jako já připravenu menší trasu, kde si to člověk aspoň trochu omakal. no i přesto jsem to po 200km napral do značky, protože jsem nedostatečně důrazně tahal za řidítka a vynesla mě levotočivá zatáčka.
nikdy nezapomenu na svou dobráckou radu Ivovi (tady má nick Stopl) na zimním sraze 2010, kdy se mě ptal jestli pojedu s uzávěrkou, já odpověděl ano, jen mi pak došlo, že jsem mu zapomněl říct, že to s 2WD jaksi moc nezatáčí a v zatáčce je třeba utrhnout to do lehkého driftu - naštěstí škody na strojích a životech pokud dobře pamatuju nebyly žádné.
podle mě nejlepší najít si velkou plochu, já mám naštěstí za bukem letiště Hoškovice, kde si člověk vyzkouší kdy se to zvedá a co to všechno dělá.
tady musím být vděčný Pavlovi, že mě odvezl ještě v Brně do Líšně, kde měl pro zelenáče jako já připravenu menší trasu, kde si to člověk aspoň trochu omakal. no i přesto jsem to po 200km napral do značky, protože jsem nedostatečně důrazně tahal za řidítka a vynesla mě levotočivá zatáčka.
nikdy nezapomenu na svou dobráckou radu Ivovi (tady má nick Stopl) na zimním sraze 2010, kdy se mě ptal jestli pojedu s uzávěrkou, já odpověděl ano, jen mi pak došlo, že jsem mu zapomněl říct, že to s 2WD jaksi moc nezatáčí a v zatáčce je třeba utrhnout to do lehkého driftu - naštěstí škody na strojích a životech pokud dobře pamatuju nebyly žádné.
podle mě nejlepší najít si velkou plochu, já mám naštěstí za bukem letiště Hoškovice, kde si člověk vyzkouší kdy se to zvedá a co to všechno dělá.
Ural Ranger 2008, 22tis km
Já ti dám Dněpra až tě někde potkámveverka píše:Sajdoškolu u Matyho tenkrát vedl Mates, Maty "jen" poskytnul plochu a bylo to pro partu kamarádů, žádná veřejná akce. Stálo to za to, trochu jsme si motorky osahali na uzavřené ploše mimo silnici, ale pro sajdkáry je plocha v Kolíně tak tak velká, nezbývá místo na únikové manévry, když se něco nepovede.
M-72, 1952
Omlouvám se, nejsem znalecVici píše:
Já ti dám Dněpra až tě někde potkám![]()
![]()
Byla to M-72
белка
"hydroveverka"
"hydroveverka"
Tak teď jsi si to trošku vyžehlilaveverka píše:Omlouvám se, nejsem znalecVici píše:
Já ti dám Dněpra až tě někde potkám![]()
![]()
Byla to M-72
Ale jízda to byla parádní
M-72, 1952
Dněpr nepůjde takhle zkroutit do vrtule, jawka si tam zkouší dát zadní kolo za krk 
белка
"hydroveverka"
"hydroveverka"