M-72, verze, modely, odlišnosti...

Diskuze o čemkoliv
Pravidla fóra
Přátelská diskuze o čemkoliv. Žádná tématická omezení.
bobanbob
Kontaktovat uživatele:

Re: M-72, verze, modely, odlišnosti...

Nový příspěvek od bobanbob »

pěknej kulomet . taky ho už mám .
tu díru jsem měřil a vrtal od oka uplně nejlíp to nedopadlo. :D takže ti to měřit nebudu :D
ale mě spíš zajímá výškové umístění toho držáku na pažbu co je v side . kdyby někdo věděl tak budu rád za info.
Honda Wanderer

Nový příspěvek od Honda Wanderer »

No tak, tohle mě zajímá. Na zástavbu kulometu mám taky všechno připraveno, jenom ty díry navrtat. Vím o kolegovi, co má držák na sajdě origo. Ale s těma jeho náčrtkama je to složité (nejraději si to změřím sám) a nevím, kdy se s jeho motocyklem potkám.

Po kulometu taky pošilhávám, ale rád bych ho v plné verzi, tj. ostrý. Předpokládám, že časem to bude pro mě už jen otázka peněz. Jinak bych upozornil, že podle zbrojního zákona musí být i tento zavařený kulomet přepravován skrytě, tj. ve futrálu. Stále je to totiž zbraň kategorie D. Tak ať neplatíte někde flastr, počítejte s tím.
Don't give in without the fight!
arno77

Nový příspěvek od arno77 »

bobanbob píše:pěknej kulomet . taky ho už mám .
tu díru jsem měřil a vrtal od oka uplně nejlíp to nedopadlo. :D takže ti to měřit nebudu :D
ale mě spíš zajímá výškové umístění toho držáku na pažbu co je v side . kdyby někdo věděl tak budu rád za info.
Máš na mysli ten držák pažby co je na 3 pružiny?
zkoušel jsem ho tam na tu pažbu nasadit jen tak, a řeknu ti, odepnout ho z té pažby byla docela fuška :D
a to mám spodek té pažby už trošku omletý, takže by to mělo být snadnější... ale prd :lol:
Jinak jsem zkoušel kulomet jen tak na nožičkách zatím bez lafety posadit na loďku, sednout si do ní.. a povím vám, že je to teda docela vysoko,malinko brání ve výhledu, ale motorka dostane úplně jiný rozměr,
je to paráda ;)
M-72
arno77

Chce to opradu oměřit zodpovědně, ať nedojde zbytečně ke komplikacím.
Jinak taky jsem uvažoval o ostré verzi, ale nakonec za prvé není opravdu vůbec jednoduché a téměř nemožné získat vyjímku, za druhé střelnic, kde bych s ním mohl střílet opravdu mnoho není, a asi sotva někde s kulometem umístěným na motorce ;)
(vím, že v případě wanderera apod. při rekonstrukci bitev na slepáky to lze ale jistě skvěle využít, ale co taková úprava na expanz? ovšem nejsem si teď jist, zda li už i na toto musí být vyjímka, tuším že na slovensku nemusela být, ale u nás myslím býti musí).
A za třetí. Kdykoliv ti můžou přijít domů kulomet skontrolovat.. :shock:
Takže znehodnocenka byla pro mne jasnou volbou.
Ovšem takhle si z něj při nějaké bitvě zastřílet musí být paráda, už i to jen to pozorovat, takže držím palce ať ti to klapne ;)
M-72
stepky

Nový příspěvek od stepky »

Ahoj,

ja jsem diru vrtal podle teto prezendace, viz. priloha a dopadlo to dobre.
Je to stazeno z http://www.goodkarmaproductions.com/HTML/tech.html

Pro jistodu doporucuji ale vse jeste premerit.

Stepky
Přílohy
Part III (C) Adding MG Mount.pdf
(845 KiB) Staženo 303 x
http://stepky.rajce.idnes.cz/dnepr
Honda Wanderer

Sice uz jsme trochu mimo. Ano zbran kategorie A chodi policie kontrolovat. Ale ohlasi se dopredu a kontrola probiha velice seriozne. Ostrou zbran samozrejme jen na vyjimku a nebo zbrojni licenci. S tim zastrilenim to je naopak mnohem dostupnejsi a da se to na strelnici ostrymi i z te sajdy. Samozrejme, ze na akci v uniforme to ma uplne jiny rozmer. Proste adrenalin. ;)
Honda Wanderer

Jen tak pro info. Výše uváděné kulomety jsou kategorie D.
§ 76a (1) Držitel zbraně kategorie D se dopustí přestupku tím, že ... c) nosí zbraň viditelně na veřejnosti nebo na místě veřejnosti přístupném, pokuta až 30.000,- Kč
arno77

přesně tak. Platí to i pro airsoft
M-72
Jirka-MT9

Nový příspěvek od Jirka-MT9 »

:o Cože? Platí to i pro airsoft? Takže když si hodím na sajdu airsoft Dragunova a budu ho vozit, tak mi za to můžou dát pokutu? Tak to mi teda po... záda! Ještě řekněte, že když si doma posvařuji a vystrouhám něco podobného kulometu, tak i za to můžu dostat pokutu, když to budu vozit na sajdě? :twisted: Nevím, ale nevidím v tom logiku. Že by se naši potentáti báli abychom nezačali dělat pořádek ? Fakt to nechápu. Není náhodou zbraň i polní lopatka?
Honda Wanderer

Já ti jen cituju zákon. Dál už se s tím porovnej jak chceš. Ano, flastr můžeš dostat i za airsoft. Ono to je spíš z důvodu bezpečnosti samotného držitele. Ale to už jsme v tomto topicu úplně mimo. Prosím moderátora o přesunutí do případného topicu, tam můžeme debatit o zbraních dál.
arno77

dostaly se mi pod ruku dvoje řídítka na Emku, tak jsem to porovnal s těmi na moji motorce, a hledím na to, každé jsou jiné :D
co se do délky i tvaru týče, asi jako jiné díly na rusa, každý je svým způsobem originál :lol: ;)
Přílohy
DSC01282.JPG
M-72
Vici

Nový příspěvek od Vici »

Dle mých informací jsou dokonce čtyři druhy řídítek. Asi jich nikdo nikdy nedal víc vedle sebe, protože u rusa je to stejně co kus, to originál :lol:
M-72, 1952
arno77

Zdravím Emkaře :) ,
měl bych dotaz na ty z vás kteří mají side s pevným rámem, čili typ bez torzky.
dávám teď dohromady side a tak jsem chtěl vyzkoušet jak mi pasuje krycí plech bubnu ke kolu, poněvadž jsem ho vyrovnával. K mému úžasu mám mezi tímto plechem a bubnem cca 2 cm mezeru!
koukal jsem do plánů jestli tam nemá přijít nějaká podložka ještě pod ten krycí plech aby jej oddálila od rámu a přiblížila ke kolu, ale nic jsem tam nenašel a aby tam byla takováhle díra se mi zdá hloupost.
Poraďtě v čem je zakopán pes :-)

Ať vám to jezdí,
arno77
M-72
Patton469

Nový příspěvek od Patton469 »

Já tam mám taky mezeru a možná větší než 2 cm.
M-72
Vici

Nový příspěvek od Vici »

Já mám taky zakopanýho psa :(
Ale nechápu jaký by pak ten dekl měl význam, kdyby tam byla taková fuka.
M-72, 1952
Odpovědět