Zbraně a vojenské doplňky na ruských strojích
Pravidla fóra
Přátelská diskuze o čemkoliv. Žádná tématická omezení.
Přátelská diskuze o čemkoliv. Žádná tématická omezení.
- Davy
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zbraně a vojenské doplňky na ruských strojích
Ono je to celkem jedno, kdyz to bude zbran kat. D, tak je to proti zakonu o zbranich a strelivu, kdyz to bude napodobenina, je to obcansky souziti atp.. Kdyz nemas zbrojak, tak se tim v podstate nemusis zabejvat. Problem je v tom ze musi bejt na prvni pohled jasny ze nepredstavujes nebezpeci. Kdyz pojedes na historicky motorce s kulometem, kterej bude v obalu a namirenej do nebe, tak evidentne nejsi magor co se chysta postrilet pul mesta. Kdyz budes mit kulomet na tom tvym bastlu a este v sajde kulometcika kterej bude mirit po okoli, tak te zastavi prvni hlidka a to jeste budes mit stesti. Taky by te mohlo zastavit komando se samopalama a nebo by mohly nekomu rupnout nervy a moch by na tebe zacit strilet. V podstate v mezich zakona (nutna obrana, krajni nouze), na pohled nelze poznat ze ta vec je znehodnocenka, nebo maketa. Ja jsem uz jeden podobnej problem mel a reknu ti ze dneska bych si nelajs jit pres mesto ani se vzduchovkou bez futralu.
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
- Honda Wanderer
Mě se líbej ty teorie o tom, že kdo nemá zbroják, tak se ho zbrojní zákon netýká a že mu nemůžou nic udělat.
Je vidět, že někteří diskutující mají jen mlhavé tušení, co se smí a co ne. Vřele doporučuju přečíst každému (nejlépe i s doplňujícími předpisy), kdo si něco jako zbraň chce montovat na sajdu, aby věděl, do čeho jde. 
Don't give in without the fight!
- Davy
- Kontaktovat uživatele:
Ja zbrojak mel. Netyka se ho to, nema o co prijit
Ten postih prestupkovym rizeni proti obcanskymu souziti, i kdyz to bude maketa, muze bejt i vyssi nez proti zakonu o zbranich a strelivu. Ja uz pred tou komisi stal, bohuzel.
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
- hipik634-750
detaily?
-------------
КM3 К-750М р.1967 Хиппр - уникальная передвижная мастерская
Jawa 634 boeing r.1973 Bojing
Jawa 559/18 sport r.1964 Bílá
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
- Davy
- Kontaktovat uživatele:
Vzduchovka s natahovaci pakou, pro laika vypada jak puska s trubkovym zasobnikem, a par vozralejch decek se strejdou policajtem. To sem nepatri.
Davy
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
Dněpr MT11 r.v.2001
davidovo.hys.cz
Ahoj,
začínám přemýšlet o povrchové úpravě. Nejjednodušší by bylo maketu nastříkat černou barvou.
Rád bych ale zkusil černění (brynýr). Máte někdo zkušenosti s černěním za studena (doma) a nebo reference na nějakou firmu?
Díky, Stepky
začínám přemýšlet o povrchové úpravě. Nejjednodušší by bylo maketu nastříkat černou barvou.
Rád bych ale zkusil černění (brynýr). Máte někdo zkušenosti s černěním za studena (doma) a nebo reference na nějakou firmu?
Díky, Stepky
http://stepky.rajce.idnes.cz/dnepr
- Honda Wanderer
Za studena to bude stát za prd a časem to sleze. Zkus nějakého puškaře v okolí.
Don't give in without the fight!
kup si ve zbranich střelivech brynyr na zbraně
tim to potřeš a ono to zčerna
je ale několik druhu a vyrobcu
sam použivam ten jakoby voskovy
napatlaš štětečkem počkaš a pak omyješ vodou
připadně vše opakuješ
tim to potřeš a ono to zčerna
je ale několik druhu a vyrobcu
sam použivam ten jakoby voskovy
napatlaš štětečkem počkaš a pak omyješ vodou
připadně vše opakuješ
česť. k téme černeniu. pracujem ako reštaurátor a pri opravách kovových prvkov sa používa chelade ( dajte si to googliť) je to modrá vodička stačí natrieť a nechať popripade ked to trocha zaschne len zas štetcom roztrieť aby to bolo rovnomerné. behom pol hodiny v teple kov zčerná. netreba žiadnu predprípravu iba očistiť od prachu dá sa to nanášať aj na hrdzu. efekt je neuveriteľný žiaľ aj cena približne 55 E za 0,5 L. spotreba je minimálna a mnohokrát nieje ani potrebné opakovať nanašanie. a náročne sa to zháňa
ahoj, skutečně bych nedoporučoval dávat na sajdu nějakou repliku, natož znehodnoceného dektarjeva.
Samozřejmě nemám na mysli nějakou rekonstrukci bitvy v místě povolené střelnice, případně nějaký přejezd v rámci ukázky.Zároveň může být i problém pokud na doma vyrobenou repliku dáš originál zásobník.Prostě je lépe nedráždit hada bosou nohou.Policie začíná být poměrně všímavá a už leccos začíná kontrolovat ( a to i při rekonstrukcích bojů).
Samozřejmě nemám na mysli nějakou rekonstrukci bitvy v místě povolené střelnice, případně nějaký přejezd v rámci ukázky.Zároveň může být i problém pokud na doma vyrobenou repliku dáš originál zásobník.Prostě je lépe nedráždit hada bosou nohou.Policie začíná být poměrně všímavá a už leccos začíná kontrolovat ( a to i při rekonstrukcích bojů).
Ahoj Na zbraně používám klasický brinýr. složení: chlorid železitý 5 gstepky píše:Ahoj,
Díky, Stepky
chlorid měďnatý 3,5 g
etanol 90 ml
voda /dest/ litr
předmět se buď namáčí nebo natírá. Po natření nechat zaschnmout, povrch zhnědne , potom je třeba vyvařit ve vodě a okartáčovat nejlépe kartáčkem na semiš a to několikrát opakovat a potom namazat olejem. Tento brinýr se používá na zbraně a hodně vydrží. Mirek
Ahoj,
trochu jsem pokročil. Mířidla jsou hotová i s funkčním zámkem zásobníku, zásobník vyndavací, závěr pohyblivý
a držák dvojnožky přimontovaný.
http://stepky.rajce.idnes.cz/DP26#P1100925.jpg
Ještě to bude ale hodně práce
Stepky
trochu jsem pokročil. Mířidla jsou hotová i s funkčním zámkem zásobníku, zásobník vyndavací, závěr pohyblivý
http://stepky.rajce.idnes.cz/DP26#P1100925.jpg
Ještě to bude ale hodně práce
Stepky
- hipik634-750
pekny, inspiroval si me. pujdu do vz. 52, ale chci natahnout a zmacknout
a videl bych to na pás nábojů 
-------------
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
Ahoj Hipiku,
o cvakací spoušti jsem taky přemýšlel, nakonec jsem si řek, že by to němělo zas tak velký efekt. Dám proto spoušť jen na pérko. Ještě mě napadla varianta nějakého zvukového modulu co se používá např. do RC modelu tanků.
Už jsem slyšel pár zvukový modulů v RC expedičních autech a RC tancích a je to docela dobrý zvuk. Otázka by byla kam to nacpat. Baterka, reprák a elektronika nějaky místo zaberou. Baterka by se vešla místo závěru a reprák možná do pažby..... to už jsou opravdu kraviny
A ranu jako z Mosinky to stejně nemá
.
Stepky
o cvakací spoušti jsem taky přemýšlel, nakonec jsem si řek, že by to němělo zas tak velký efekt. Dám proto spoušť jen na pérko. Ještě mě napadla varianta nějakého zvukového modulu co se používá např. do RC modelu tanků.
Už jsem slyšel pár zvukový modulů v RC expedičních autech a RC tancích a je to docela dobrý zvuk. Otázka by byla kam to nacpat. Baterka, reprák a elektronika nějaky místo zaberou. Baterka by se vešla místo závěru a reprák možná do pažby..... to už jsou opravdu kraviny
Stepky
- hipik634-750
no tak tam vyfrezuj jeste ulozeni pro poplasnak, udernik uz v podstate mas
no a az to budes mit, tak poplasnaky do pasu a zpracovavani pomoci zbytkovych plynu 
-------------
Jawa 353 r. 1956 vráček
---
місцевий VIP
Jawa 353 r. 1956 vráček
---