Vytápění

Diskuze o čemkoliv
Pravidla fóra
Přátelská diskuze o čemkoliv. Žádná tématická omezení.
arno77

Vytápění

Nový příspěvek od arno77 »

Zdar soudruzi,

Koukal jsem na inzerci, a narazil jsem na zajímavý obrázek, vytápěnní side. Může to být v zimě docela užitečná věc.
Bylo to na M72, kde jak vidno je svod výfuku do side ohřívajíc nohy kulometčíka. Novější stroje si díky alternátoru mohou dovolit asi el. vytápění, ale tohle mi příjde takové originální řešení.
Vím, že němci měli ve válce na svých saharách něco podobného, svody od výfuku azbestovýma trubkama k rukám jezdce na řídítka a myslím, že to měli taky i na nohy do side.
Co vy na to, máte taky někdo takovouto, či podobnou úpravu pro lepší snášení zimních podmínek? :)
Přílohy
Vytápění side.jpeg
M-72
Honda Wanderer

Re: Vytápění

Nový příspěvek od Honda Wanderer »

O vytápění sajdy jsem slyšel u M-72 provozovaných v naší armádě. Celý pravý výfuk by měl být částečně veden sajdou a pak zase zpět. Ale jak to vypadalo... :?:
Don't give in without the fight!
Ludva

Nový příspěvek od Ludva »

To vypadá pěkně.Ale v mým případě si bude muset kulometčík vzít o svetr navíc :)
Němec
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Němec »

arno - elektrikou podle mě nemáš šanci dosáhnout takovýho topnýho výkonu - ono 770W uvedených tady - http://www.goodkarmaproductions.com/htm ... 0Denso.pdf s tím asi moc čarovat nepůjde - já osobně mám 1x hefty pro řidiče, druhý hefty pro spolujezdce, kterej má jednak pořádný sněhule a k tomu ještě beranní kůži pod záda a zadek + rukávník z beranní kůže, v kterým jsou ty hefty.
Ivo s černým touristem má ještě vyhřívaný sedlo. Já to vyřešil opět beranní kůží na doporučení Pavla Kučery.
Pro mě je hlavní problém namrzající plexi helmy, který musím mít pootevřený a tak dostává na pr**l obličej.
To topení ze svodu musí bejt super
Ural Ranger 2008, 22tis km
Jirka-MT9

Nový příspěvek od Jirka-MT9 »

:) Na delší cesty v zimě používám vyhřívané dečky na sedačku do auta. Pořídíš je celkem levně a spotřebu mají okolo 70W a kulometčíka udrží vcelku v teple. :D
Odpovědět